Nieuws

6 nov 2023

Bezoek ons op Agritechnica 2023

Oisterwijk, 6 november — Tobroco-Giant neemt deel aan Agritechnica, 's werelds toonaangevende beurs voor landbouwmachines, die plaatsvindt van 12 tot 18 november 2023 in Hannover, Duitsland.

 

Op onze stand van 450 vierkante meter kunnen bezoekers de uitzonderlijke kwaliteit en unieke kenmerken van onze (telescopische) wielladers, verreikers en skidsteers ervaren, producten die zijn ontwikkeld met een focus op betrouwbaarheid en productiviteit. Met een uitgebreid assortiment aan aanbouwdelen kunnen onze machines het hele jaar door efficiënt worden ingezet.

Tevens zullen onze volledig elektrische wielladers te zien zijn, perfect afgestemd op het thema "Groene Productiviteit" van dit jaar. Door stil en zonder emissies te werken, zorgen elektrische wielladers voor een stressvrije omgeving op veehouderijbedrijven en dragen ze bij aan schonere lucht.

Onze deskundige teamleden staan klaar om informatie te verstrekken, vragen te beantwoorden en te bespreken hoe onze oplossingen aan uw specifieke behoeften kunnen voldoen.

We nodigen alle bezoekers uit om onze stand B38 in Hal 6 te bezoeken en te ontdekken hoe Tobroco-Giant een belangrijke rol kan spelen bij het verhogen van de productiviteit op uw bedrijf.

23 feb 2023

TOBROCO-GIANT HAS SIGNED A PARTNERSHIP AGREEMENT WITH CNH INDUSTRIAL

TOBROCO-GIANT has signed a partnership agreement with CNH Industrial for the distribution of compact and sub-compact wheel loaders in North America. The machines will be distributed under CNH Industrial's CASE Construction Equipment and New Holland Construction brands.

The model range of compact and sub-compact wheel loaders of CNH Industrial, ranging from one to five tons of operating weight, will be revealed in March 2023 at the CONEXPO in Las Vegas. Later this year CNH Industrial also expects their first electric sub-compact wheel loader to be commercial available. 

"With CNH Industrial one of the leading brands in agricultural and construction equipment TOBROCO-GIANT thinks to have find a good partner for North America", said ToinE Brock, CEO at TOBROCO-GIANT.

24 nov 2022

SUCCESVOLLE INVESTERING TOBROCO-GIANT IN ELEKTRISCHE MACHINES RESULTEERT IN SNELLE GROEI

TOBROCO-GIANT levert 1000ste eindklant verkochte elektrische machinen aan Brdr.Holst Sørensen A/S, verantwoordelijk voor de Deense en Zweedse markt. Het bedrijf is al meer dan 20 jaar een trouwe klant van TOBROCO-GIANT en de eerste exportklant van TOBROCO-GIANT. Ondertussen heeft deze samenwerking geresulteerd in meer dan 5000 verkochte wielladers in deze regio. Vanwege de speciale band tussen de twee bedrijven werd de 1000ste machine aangeboden door directeur - eigenaar Toine Brock en zijn vrouw Caroline Brock. 

Toekomstgericht met 100% elektrische machines 
Met de huidige investering in elektrische machines slaan beide bedrijven de handen ineen naar een toekomst waarbij 100% elektrisch werken zonder uitstoot een vereiste is. Op dit moment zijn de krachtige machines van de G2700-serie al 100% elektrisch aangedreven. En daar blijft het niet bij. Het toonaangevende TOBROCO-GIANT innoveert continue en speelt snel in op de vraag uit de markt. Dat heeft erin geresulteerd dat het bedrijf is uitgegroeid tot een full-liner in compact en duurzaam materieel. Recentelijk is er een complete lijn met 24 verdichtingsmachines aan het gamma toegevoegd, waarbij flink geïnvesteerd wordt in elektrificatie.

De samenwerking met Honda heeft ervoor gezorgd dat TOBROCO-GIANT als eerste goedkeuring kreeg om de elektrische trilplaat in productie te nemen. De fabrikant heeft als doel om in de toekomst van alle modellen een 100% elektrische variant aan te bieden. De elektrische wielladers zijn breed èn het hele jaar door inzetbaar, mede dankzij de meer dan 500 aanbouwdelen die voor uiteenlopende werkzaamheden beschikbaar zijn.

14 nov 2022

Terugblik bauma 2022

bauma een groot succes voor TOBROCO-GIANT
Tijdens de 34ste editie van bauma noteerde de specialist in compacte machines de eerste order voor de Filipijnen. De Aziatische klant was op zoek naar machines die met spoed ingezet kunnen worden na noodweer. Voor het vrijmaken van wegen en paden van bomen en obstakels. En het ruimen van terreinen. De keuze voor de Skid SK252D, de G2500 X-TRA en de G5000 was snel gemaakt.

Deze order was als een kers op de taart. De stand van de toonaangevende fabrikant werd druk bezocht. Tijdens de beurs werd het brede, compacte assortiment waar ook de 24 verdichtingsmachines toe behoren, aan het grote publiek getoond. Klanten van over de hele wereld toonden veel belangstelling voor de elektrische wielladers. Dat heeft alles te maken met de strenge eisen van opdrachtgevers om emissie loos en met minder hinder voor de omgeving te bouwen.  Ook de veelzijdigheid van een GIANT met de beschikking over meer dan 500 aanbouwdelen en het makkelijk vervoeren van een wiellader op een aanhanger, speelt een grote rol bij het maken van de keuze. De verreiker GT5048 was populair vanwege zijn compactheid. Het lage model rijdt met zijn afmetingen van 1,9 meter hoog en 1,6 meter breed makkelijk een schuur binnen.

4 okt 2022

Bauma 2022: TOBROCO-GIANT groeit uit tot full-liner

TOBROCO-GIANT behoort tot de grootste producenten van wielladers. Het merk uit Nederland wil uitgroeien tot een full-liner in compact en duurzaam materieel.
Enerzijds gebeurt dit door uitbreiding van het portfolio over de gehele breedte met de introductie van nieuwe elektrische modellen over de complete lijn. Daarnaast heeft de overname van ULBO Machinery ertoe geleid dat er nu een complete lijn aan verdichtingsmachines is toegevoegd aan het gamma.

Op stand 209 in hal C6 presenteert TOBROCO-GIANT een groot aantal nieuwe modellen en verschillende vertrouwde modellen. Een serie van acht trilplaten, trilstampers en rollentrillers zullen voor het eerst aan het internationale publiek getoond worden. Verder staan er op de stand van 182 m2 zeven andere GIANT modellen. Hierbij gaat het om een skid steer lader, diverse wielladers, een telescopische wiellader en verreiker. Deze machines zullen stuk voor stuk uitgerust zijn met een aanbouwdeel dat geschikt is voor werkzaamheden in de bouw, sloop en infrastructuur.

Elektrisch succes wordt uitgebreid
Tijdens de vorige editie van Bauma introduceerde TOBROCO-GIANT de eerste twee elektrische wielladers. De G2200E en G2200E X-TRA gingen eind 2019 in productie en zijn een succes gebleken. Door de toenemende vraag naar elektrische machines en brede inzetbaarheid zijn er inmiddels bijna 1.000 wielladers uit de 2.2 ton-klasse geproduceerd.

De komende jaren wordt het aanbod elektrische modellen groots uitgebreid zodat er in de toekomst van ieder model een elektrische variant beschikbaar is. De G2700E en G2700E X-TRA zijn hiervan de eerstvolgende machines die beschikbaar zijn. Met een bedrijfsgewicht van 2.595 kg opereren beide machines een klasse hoger dan de G2200E (X-TRA) en zijn ze in staat om zwaardere werkzaamheden uit te voeren. Een kiplast van 2.300 kg voor de G2700E X-TRA zorgt ervoor dat het tillen en transporteren van complete pallets klinkers of tegels geen enkel probleem is.  

GIANT skid steer op tracks
De afgelopen jaren groeide de bekendheid van de GIANT skid steer laders in veel industrieën en sectoren en werden de machines gewaardeerd om hun veelzijdigheid en wendbaarheid. Deze inzetbaarheid wordt verder vergroot met de mogelijkheid om de machines uit te rusten met rubber tracks. Dit zorgt ervoor dat de skid steers beter om kunnen gaan met oneffenheden en meer stabiliteit bieden. Tegelijkertijd zorgen deze rubber tracks voor een aanzienlijk hogere hefkracht van 890 kg ten opzichte van 434 kg voor de skid steer laders op banden.

Doordat de afmetingen beperkt blijven tot een breedte van 90 of 100 cm en lengte van 158 cm blijven de machines compact, wendbaar en gemakkelijk te vervoeren. Diverse prototypes zijn inmiddels gebouwd en worden grondig getest door geselecteerde klanten. Met behulp van hun feedback wordt de machine geoptimaliseerd en gaat deze vervolgens in 2023 in serieproductie.   

Complete lijn van 24 verdichtingsmachines 
Met de overname van ULBO Machinery heeft TOBROCO-GIANT een complete lijn aan verdichtingsmachines toegevoegd aan het gamma. Het aanbod telt 24 modellen, die uitblinken in kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid door gebruik te maken van hoogwaardige componenten. Zo is er keuze uit een benzine-, diesel- of elektromotor van Honda of Hatz. GIANT levert vier trilstampers met een gewicht van 58 tot 80 kg. De trilplaten zijn onderverdeeld in elf vooruitlopende typen (51-180 kg), acht schakelplaten (twee richtingen, 180-485 kg) en een rollentriller. Ze leveren maximaal 67 kN slagkracht en hebben een grondplaat van 30 tot 85 cm breed.

Ook bij de verdichtingsmachines wordt er flink geïnvesteerd in elektrificatie. De samenwerking met Honda heeft ervoor gezorgd dat TOBROCO-GIANT als eerste fabrikant goedkeuring kreeg om de elektrische trilplaat in productie te nemen. Tijdens Bauma beleven de eerste elektrische trilstampers en diverse nieuwe elektrische trilplaten hun debuut. Door uitbreiding en elektrificeren van het complete productgamma wil TOBROCO-GIANT doorgroeien tot 10.000 machines. 

Machines van 750 tot 6.000 kg
De breedte van het portfolio aan GIANT machines is duidelijk terug te vinden in de machines die op de stand te vinden zijn. Naast de nieuwe modellen zijn drie knikladers in de gewichtsklasse van 1.500 kg (G1500 X-TRA HD), 2.200 kg (G2200E X-TRA) en 5.000 kg (G5000 X-TRA). Verder is er plaats voor de GT5048 verreiker. Deze moderne machine in de klasse van 2x2 meter heeft een hefhoogte van 4,8 meter en is reeds jaren een succesnummer door zijn stabiliteit en wendbaarheid.

Bauma 2022: mis niets van de innovaties
Deze editie van de grootste bouwbeurs ter wereld belooft een spectaculaire editie te worden met een groot aantal nieuwe GIANT machines. Bezoek stand 209 in hal 6 en laat je informeren over de toekomstplannen van TOBROCO-GIANT als het gaat om de modellen, productie en het nieuwe Experience Center!  


 

 

4 okt 2022

TOBROCO-GIANT BREIDT AANBOD ELEKTRISCHE MACHINES UIT

Binnen enkele maanden zijn de krachtige machines van de G2700-serie van TOBROCO-GIANT ook elektrisch aangedreven. De G2700E wielladers zijn een formaat groter dan de huidige G2200E en kunnen complete pallets met stenen vervoeren. Specifiek voor het uitvoeren van werkzaamheden met hydraulische werktuigen die veel olie verlangen is het mogelijk om de G2700E met een oliekoeler uit te rusten. 

De laatste jaren kreeg het verlangen naar een milieuvriendelijkere manier van werken steeds meer invloed op beslissingen over investeringen in sectoren als de bouw & sloop, infrastructuur, grondverzet en bij gemeenten. Ook de mogelijkheid om te werken met elektrisch aangedreven machines zonder emissie met minder hinder voor de omgeving werd steeds belangrijker. Tegelijkertijd zorgt de huidige situatie ervoor dat brandstoffen een steeds grotere kostenfactor worden.

Met de uitbreiding van de E-reeks van zijn compacte wielladers zet TOBROCO-GIANT de volgende stap in de richting van het doel om in de toekomst van elk model een elektrische versie aan te bieden. Klanten hebben altijd de keuze om te kiezen voor een elektrisch aangedreven machine op basis van hun operationele behoeften en dagelijkse taken. TOBROCO-GIANT heeft sinds eind 2019 bijna 1.000 knikladers met elektrische aandrijving gebouwd en past de nieuwste technologieën op het gebied van lithium-ion accu’s en batterijmanagementsystemen toe.

Overtuigend en krachtig
Door een zwaarder eigen gewicht van bijna 2.600 kg en trekkracht van 12.500N kunnen de geëlektrificeerde G2700E en G2700E X-TRA zwaardere werkzaamheden uitvoeren dan de kleinere modellen. Het tillen en transporteren van een complete pallet klinkers of tegels is geen enkel probleem. Dit heeft alles te maken met de hoge kiplasten van maximaal 3.230 kg (G2700E) en maximaal 3.435 kg (G2700E X-TRA). Daarnaast zijn de machines optioneel uit te rusten met diverse contragewichten onder de machine (maximaal 200 kg). Verder overtuigen de machines door een hefhoogte van 2,96 m voor de G2700E en 2,5 m voor de G2700E X-TRA.

Met die machines kan langdurig gewerkt worden met aanbouwdelen zoals maaiers, veegmachines en klepelmaaiers. Deze aanbouwdelen vragen om een grote hoeveelheid hydraulische olie. Om te voorkomen dat deze te warm wordt is het mogelijk om de machines met een oliekoeler uit te rusten. De oliekoeler zorgt ervoor dat er langer hydraulisch vermogen gebruikt kan worden.

Technisch geavanceerd
De wielladers zijn voorzien van een 48 V LFP-batterij die via de boordlader binnen vijf uur volledig kan worden opgeladen. Deze lithium-ijzerfosfaat batterij heeft als voordelen dat de levensduur verlengd is, er geen onderhoud nodig is, ze extreem veilig is en een verbeterde ontlading en laadefficiëntie heeft. De kniklader kan, met de nieuwe manier van opladen net zoals elke elektrische auto, opgeladen worden bij een laadpaal. Wanneer er snel (bij)geladen moet worden is het mogelijk om een externe snellader met 48V/150A of 48V/300A te gebruiken. Dit kan zinvol zijn als de machine de hele dag wordt gebruikt voor zware taken zonder veel onderbrekingen. De G2700E en de G2700E X-TRA worden aangedreven door een krachtige 7kW motor. De machines hebben hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive besturing en 6 tons planetaire assen met limited slip op de vooras. Dit voorkomt dat de machine het contact met de grond verliest. De machine levert hierdoor altijd voldoende trekkracht voor een soepele beweging.

Tijdens het werken met de machines kan er voor drie verschillende snelheden gekozen worden voor een nauwkeurige en gecontroleerde manier van werken. Ook wordt de accu automatisch bijgeladen als de rem wordt gebruikt of de machine uitrolt. De hill-hold-functie is erg handig omdat deze voorkomt dat de machine terugrolt wanneer deze op een helling wordt gestart. De wielladers bieden zeer grote en comfortabele cabines, maar hebben toch de compacte afmetingen en het beperkte gewicht om gemakkelijk op een aanhanger te kunnen worden vervoerd. De werkhydraulica wordt aangedreven door een, aparte, 7kW elektrisch aangedreven motor, die 40 l/min olie levert met een druk van 170 bar voor de aanbouwdelen.29 mrt 2022

OPNIEUW GIANT WIELLADERS VOOR KORPS COMMANDO TROEPEN

Na de aflevering van een GIANT G2200 X-TRA HD+ aan Defensie in mei vorig jaar, heeft de eenheid Korps Commando Troepen recent opnieuw gekozen voor twee machines van TOBROCO-GIANT. De GIANT G3500 X-TRA en GIANT G2700 X-TRA HD+.


De G3500 X-TRA wordt ingezet om vaartuigen te water te laten en uit het water te halen en voor terreinonderhoud.  Een andere eenheid van Defensie, het Opleidings- en Trainingscentrum logistiek zocht eenzelfde soort machine, maar dan met een andere reden. Zij zochten een wiellader met zoveel mogelijk CAN-bus-aansluitingen voor de nieuwe opleiding die zij ontwikkelen. Bij deze opleiding gaat om het trainen van personeel op het gebied van CAN-bus en hydraulische systemen. Met de keuze voor de GIANT G2700 X-TRA HD+ groeit de kennis van Defensie, op het gebied van elektronica, mee met de ontwikkelingen. En daarmee biedt één partij, TOBROCO-GIANT, de oplossing voor meerdere vraagstukken bij Defensie. 

Het Korps Commandotroepen (KCT) is de speciale eenheid van de Koninklijke Landmacht die als taak heeft het voorbereiden en uitvoeren van Speciale Operaties in het kader van bondgenootschappelijke verdedigings- en crisisbeheersingstaken. Het KCT staat 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gereed voor operationele inzet, waar dan ook ter wereld.

Veelzijdigheid en maatwerk geven de doorslag
Het Korps Commando Troepen had in eerste instantie het idee om op zoek te gaan naar een tractor voor het te water laten en uit het water halen van vaartuigen. Hier liep men echter tegen diverse beperkingen aan en zo werd de vraag naar de mogelijkheden bij TOBROCO-GIANT neergelegd. Te meer omdat de G2200 X-TRA HD+ zich reeds heeft bewezen als het aankomt op inzetbaarheid en betrouwbaarheid.

Tijdens een demonstratie op het trainingscentrum werd gekeken hoe de machine ingezet zou worden. Aan de hand daarvan heeft TOBROCO-GIANT voor het te water laten en uit het water halen van diverse vaartuigen een speciale, op maat gemaakte, trekhaakadapter ontwikkeld. Deze is zowel voor een K50- als NATO koppeling geschikt, heeft een hydraulisch te bedienen beveiliging en is verstelbaar naar links en rechts. De G3500 X-TRA is afgeleverd met diverse aanbouwdelen om een groot aantal werkzaamheden uit te kunnen voeren. Naast een trekhaakadapter werd er tevens een egalisatiebak met zijplaten, palletvork en veegmachine geleverd. Hiermee is de G3500 X-TRA ook te gebruiken voor het onderhoud van de terreinen rondom het Trainingscentrum Waterrijke Gebieden.

Met het X-TRA-model van de G3500 serie heeft KCT gekozen voor een machine met een hoge kiplast (4.100 kg) in vergelijking met zijn eigen gewicht (3.700 kg). De hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive besturing en 100% schakelbare sper op beide, 14 tons assen, voorkomt dat de machine grip verliest en geeft voldoende trekkracht voor een soepele beweging. Standaard is de machine reeds erg compleet met zaken als een lucht geveerde stoel, antidiefstalbeveiliging en zweefstand op de hefcilinder. Maar om de wiellader optimaal en het gehele jaar te kunnen gebruiken is gekozen voor een ruime full-option cabine, LED verkeersverlichting, extra LED werklampen en wegspecificatie voor Nederland. Voor het vervoeren van aanhangwagens en trailers is de G3500 X-TRA uitgerust met een combitrekhaak en 13-polige stekker.

Goed op orde
De eenheid van het Opleidings- en Trainingscentrum Logistiek (OTCLof) stelde andere eisen. Niet alleen aan de machine. De keuze voor de G2700 X-TRA HD+ is niet alleen gemaakt omdat de machine compact èn de grootste krachtpatser in deze serie is. Voor de opleiding van de eenheid is het van belang dat de technische documentatie goed op orde is. De software goed uit te lezen is en er gedetailleerde onderdelenboeken beschikbaar zijn. Bovendien beschikt TOBROCO-GIANT over technische, elektrische en hydraulische schema’s. Al deze informatie is online, voor klanten met een account, beschikbaar.

GIANT geeft boost aan modernisatie bouwmachinevloot
De G2200 X-TRA HD+ is de eerste machine van TOBROCO-GIANT die is aangeschaft door de eenheid Korps Commando Troepen van Defensie. Om de speciale operaties goed uit te kunnen voeren is het van belang dat er professioneel getraind kan worden op een basis met goede voorzieningen. Hetzelfde geldt voor het materieel dat op en rond de basis gebruikt wordt. TOBROCO-GIANT kwam al gauw in beeld bij Defensie. Een Nederlands bedrijf met een Nederlands product van zeer goede kwaliteit. Daarom is gekozen voor een complete GIANT met cabine, wegtoelating, extra hydraulische opties en diverse GIANT aanbouwdelen.

De machine is voorzien van A-componenten, zoals een Kubota motor en onderdelen van Bosch. Bovendien biedt TOBROCO-GIANT een landelijke service dekking. De G2200 X-TRA HD+ wordt door het Korps Commando Troepen gebruikt voor het onderhouden van het KCT-tentenkamp in Rucphen. Hiervoor is gekozen om de machine uit te rusten met een grondbak, puinbak en een hydraulisch verstelbare vorkenbord. Met meer dan 200 verschillende aanbouwdelen in het programma èn de mogelijkheid tot maatwerk, biedt TOBROCO-GIANT voor iedere situatie een oplossing.  Met de komst van de G2200 X-TRA HD+ bij Defensie is een belangrijke stap gezet in het moderniseren van de bouwmachinevloot van Defensie.

2 feb 2022

TOBROCO-GIANT introduceert complete lijn van 24 verdichtingsmachines

De ambities van TOBROCO-GIANT reiken verder dan tot de grootste producenten van wielladers behoren. De fabrikant uit Oisterwijk wil uitgroeien tot een full-liner in compact materieel. De overname van ULBO Machinery heeft ertoe geleid dat er nu een complete lijn aan verdichtingsmachines is toegevoegd aan het gamma.

In Zwolle worden onder de merknaam SAMAC trilplaten en stampers van hoogwaardige kwaliteit gebouwd. De stampers genieten internationaal grote faam, immers ze worden door vooraanstaande merken onder eigen label verkocht. Dat is niet zo vreemd, want er zijn wereldwijd slechts een paar fabrikanten. Op het gebied van trilplaten is de concurrentie veel groter. Geheel tegen de verkooptrend in rollen er bij SAMAC dan ook vier keer zoveel stampers als trilplaten van de band. In totaal gaat het om ruim 2.500 stuks per jaar. Onder de vleugels van TOBROCO-GIANT – dat beschikt over een netwerk van 750 dealers in meer dan zestig landen – wil Ulbo Machinery doorgroeien naar 10.000 machines.

Directeur-eigenaar Toine Brock van TOBROCO-GIANT spreekt van een mooie uitbreiding van het portfolio, die de onderneming in staat stelt om nieuwe segmenten aan te boren. “Trilplaten en stampers passen perfect bij onze huidige GIANT modellen. Of het nu gaat om grondverzet- of verhuurbedrijven, stratenmakers of hoveniers, zij zijn bekend met beide merken en hebben nu één aanspreekpunt voor aankoop, service en onderhoud. Ons doel is om in de toekomst een totaaloplossing te bieden, zodat klanten terecht kunnen voor al hun compacte machines. Made in Holland, net als bij onze miniloaders. GIANT is zelfs de enige Nederlandse producent van trilplaten en trilstampers. Daar zijn we heel trots op.”

Eigen huisstijl en logo
Inmiddels zijn de eerste exemplaren gespoten in de geel met grijze huisstijl en uitgevoerd met een eigen logo, waarin de wiellader is vervangen door een verdichtingsmachine. Het aanbod telt 24 modellen, die uitblinken in kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid door gebruik te maken van hoogwaardige componenten. Zo is er keuze uit een benzine-, diesel- of elektromotor van Honda, Hatz of Yanmar. GIANT levert vier trilstampers met een gewicht van 58 tot 80 kg. De trilplaten zijn onderverdeeld in elf vooruitlopende typen (51-180 kg), acht schakelplaten (twee richtingen, 180-485 kg) en een rollentriller. Ze leveren maximaal 67 kN slagkracht en hebben een grondplaat van 30 tot 85 cm breed. Compact design, BIG in performance!

Dat er ook in verdichtingsmaterieel voorop wordt gelopen qua techniek, blijkt uit het feit dat TOBROCO-GIANT als eerste Europese fabrikant toestemming van Honda Engines kreeg voor het in productie nemen van de elektrische trilplaat. De 103 kg wegende GP1950E is uitgerust met een Honda GXE2.0H elektromotor en een 72 volt accu, die binnen een uur tot 80% is op te laden. “Deze gaat tien minuten lánger mee, wat bijna een verdubbeling is ten opzichte van de concurrentie”, vertelt Jan Alwin Ulderink namens de vestiging in Zwolle. “De introductie van dit E-model vormt het startsein voor een complete elektrische serie, waartoe op korte termijn ook de E-trilstamper GR740E en E-schakelplaat GPR5575E behoren.”

Toegevoegde waarde
GIANT verdichtingsmachines onderscheiden zich in de markt niet alleen vanwege de langere accuduur, maar profiteren uiteraard van typische ‘SAMAC’-kenmerken als oerdegelijke en zeer snel lopende verdichters. Als wereldspeler is men bovendien gewend specifieke modificaties voor andere landen door te voeren, wat ook voor GIANT-dealers van toegevoegde waarde is. In Zwolle wordt zoveel mogelijk in eigen huis vervaardigd, om zo goed zicht op de kwaliteit en eindcontrole te kunnen houden. Dankzij een grotendeels computergestuurde productie zijn ook de doorontwikkeling van machines en het bouwen van prototypes volledig geïntegreerd binnen het dagelijkse productieproces. 

Daar waar TOBROCO-GIANT vorig jaar 25 jaar bestond, kan Ulbo Machinery bogen op 45 jaar ervaring! Het bedrijf is in 1976 opgericht door Jan Alwin’s vader Herman, die voorheen werkte als servicemonteur van trilplaten en trilstampers en later voor zichzelf begon met het leveren van nieuwe machines onder de naam SAMAC. De avonduren besteedde Ulderink sr. door in de garage zelf een trilstamper te bouwen, met als doel om alle imperfecties die hij bij andere merken was tegengekomen te elimineren. Tot vandaag de dag wordt dit principe doorgevoerd, want eens per maand zitten de chef werkplaats, operationeel manager Mark Beens en Jan Alwin samen om technische zaken of mogelijkheden te bespreken.

Aparte tak van sport
Een verdichter lijkt een eenvoudig stuk gereedschap, maar onderhuids gaat er verrassend veel ontwikkeling schuil. “Vroeger moest een trilplaat of stamper de gewenste verdichting halen, maar daar zijn steeds meer aspecten bij gekomen: design, Arbo-richtlijnen en regelgeving rond uitstoot of geluid”, weet Jan Alwin, die het product beschrijft als een ‘aparte tak van sport’. “We doen zoveel moeite om trillingsarm te kunnen werken, terwijl de machine bedoeld is om door middel van trillingen te verdichten. Dat houdt het uitdagend. Ontwikkelen zit ons in het bloed, dus wat dat betreft is er een goede match met TOBROCO-GIANT. Als onderdeel van deze ambitieuze organisatie kunnen wij verder opschalen qua aantallen en onbemand produceren, om zo een volgende groeispurt in te zetten.”  

31 dec 2021

Gratis hydraulische schuinstelling bij bestelling van een voer-mestschuif

Vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 maart 2022 krijgt u een gratis upgrade voor hun voer-mestschuif. Bij aanschaf van een schuif van 130, 160, 200 of 260 cm is de hydraulische schuinstelling gratis.

De rubberen vooer-mestschuif van TOBROCO-GIANT is voorzien van een canvasinlage waardoor het voor veilig kan worden aangeschoven!

Voor meer informatie, neem contact op met uw GIANT dealer.

9 dec 2021

E-Hartog verkoopt als eerste dealer 100 elektrische GIANT’s

Grote vraag naar GIANT G2200E en G2200E X-TRA

TOBROCO-GIANT levert de honderdste elektrische kniklader aan GIANT-dealer e-Hartog uit Montfoort. Hiermee is e-Hartog de eerste dealer die deze mijlpaal heeft bereikt. Het succes van dit aantal heeft alles te maken met de grote vraag naar de GIANT G2200E en GIANT G2200E X-TRA.

Vraag naar elektrische GIANT G2200E blijft groeien

Nadat de productie in november 2019 van start ging is er een toenemende interesse in de elektrische wielladers. Directeur Toine Brock: “Of het nu gaat om bouw-, sloop of verhuurbedrijven, hoveniers, gemeenten of de agrarische sector, we zien bij steeds meer bedrijven de overweging om over te stappen op een elektrische GIANT. Enerzijds doordat men emissievrij en stil kan werken, maar zeker ook omdat men overtuigd raakt van de prestaties van de machines. Deze doen namelijk niet onder voor die van de diesel-variant.”

“In totaal hebben we reeds 600 elektrische machines geproduceerd en dat is een aantal waar we zeer tevreden mee zijn. Momenteel bieden we twee modellen in de 2,2 ton klasse aan en dan is het goed om te zien dat er zo veel vraag naar deze machines is. De meeste machines gaan naar Nederland, Denemarken en Zweden, maar we zien de aantallen in Duitsland ook langzaam toenemen. Voor e-Hartog is het een geweldige prestatie dat ze reeds 100 elektrische GIANT’s verkocht hebben. Wat dat betreft is het bedrijf vooruitstrevend als het gaat om elektrisch materieel,” aldus Toine.

E-Hartog gericht op elektrisch en duurzaam
De transitie naar compacte elektrische machines komt steeds meer op gang en daarom heeft Den Hartog Bouwmaterieel een nieuwe bedrijf gelanceerd dat alleen gericht is op emissievrije machines. Vanuit een compleet nieuw pand biedt e-Hartog naast verkoop ook service en onderhoud van elektrische machines. Het bedrijf wordt geleid door de dochter van Gert en Els den Hartog, Rosanne den Hartog en bedrijfsleider Frank Siteur. Want een nieuwe generatie machines vraagt om een nieuwe visie en aanpak.

Rosanne den Hartog: “Ons doel is om bedrijven van A tot Z te informeren en zo goed mogelijk te begeleiden in de nieuwe wereld van emissievrij werken. Dat doen we door een zo breed mogelijk machineaanbod van louter A-merken te presenteren. De markt voor elektrisch materieel is ontzettend in beweging.” Frank vertelt verder: “TOBROCO-GIANT komt op den duur met een elektrische variant van ieder model. De keuze voor een zelfstandige onderneming is ingegeven door het feit dat klanten bewust kiezen voor elektrisch materieel, ieder vanuit eigen beweegredenen.”

5 jaar garantie, 0% rente en fiscaal voordelig investeren
TOBROCO-GIANT is overtuigd van een toekomst met elektrische machines die stil en zonder uitstoot werken. Daarom biedt TOBROCO-GIANT een aantrekkelijke financieringsactie met 0% rente voor de G2200E en G2200E X-TRA én vijf jaar garantie op de accu bij een onbeperkt aantal ladingen.

Naast deze mogelijkheden via GIANT Finance gelden er momenteel diverse regelingen om fiscaal voordelig te investeren in milieuvriendelijke technieken. Via de  Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Met de MIA profiteren klanten van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil is het mogelijk om 75% van de investeringskosten af te schrijven. Het tijdstip hiervan is zelf te bepalen en levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

24 nov 2021

K.I. SAMEN toekomstgericht met kwaliteit van GIANT G3500

Het familiebedrijf K.I. SAMEN, gevestigd in Grashoek, Nederland, heeft zijn oude en betrouwbare GIANT V6004T vervangen door een nieuwe G3500. De G3500 biedt bewezen kwaliteit, veelzijdigheid en wendbaarheid in combinatie met de nieuwste technologie en milieuvriendelijkheid. De wiellader kan alle taken die op het melkveebedrijf voorkomen met de GIANT aanbouwdelen uitvoeren en past goed in het kwaliteitsbewuste bedrijf.

Het eerste particuliere Kunstmatige Inseminatie station van Europa werd opgericht in 1982 en heeft het hoofdkantoor in Grashoek, Nederland. K.I. SAMEN is een familiebedrijf dat wordt gerund door Ralph, Bas en Nancy Engelen en is wereldwijd actief in de verkoop van stierensperma. De focus ligt hierbij op praktische fokkerij en dat houdt in dat men de fokkerij wil verbeteren door eerst te kijken naar de koe en vooral door op de praktische condities op melkveebedrijven te letten.

Zowel K.I. SAMEN als TOBROCO-GIANT gaan voor kwaliteit waarbij de klant centraal staat. Dit wordt onderstreept met de keuze voor een GIANT G3500 als opvolger voor de GIANT V6004T, die sinds 2012 reeds probleemloos 13.000 uur gewerkt heeft. Ralph Engelen: “De GIANT G3500 is makkelijk in gebruik, door iedereen te besturen en een machine die letterlijk voor alles gebruikt wordt door de vele werktuigen. Wij gaan ervan uit dat we met deze GIANT ook probleemloos 13.000 uur maken!”

Wereldwijd exporteren

K.I. SAMEN is wereldwijd actief in de verkoop van stierensperma. Waar het destijds begon met 5 stieren is het bedrijf vandaag de dag uitgegroeid tot meer dan 30 Holstein stieren. Opvallend bij K.I. SAMEN is, dat het marktaandeel jaarlijks met meer dan 7% toeneemt in een krimpende markt. Het bedrijf heeft niet alleen een zeer sterke positie in Oost-Europa, maar exporteert tevens naar de Verenigde Staten en Taiwan.

Het geheim van dit succes is dat zij altijd hun belofte waar maken en praktisch betrokken zijn bij de veehouder. Dat betekent dat de fokkerijspecialisten altijd eerst goed luisteren naar wat de veehouder met zijn koeien wil. Iedere koe wordt afzonderlijk bekeken en geëvalueerd zodat per koe de best passende stier wordt gekozen.

Fok- en melkveebedrijf Grashoek sinds 1778
Naast K.I. SAMEN is de familie Engelen ook trotse eigenaar van het praktijkbedrijf: Fok- en melkveebedrijf Grashoek. De historie van dit bedrijf gaat zeven generaties terug tot 1778, toen Paulus Engelen zich vestigde in Grashoek. Inmiddels is het bedrijf eigendom van meerdere locaties, verspreid door heel Nederland.

Bas: “Wij fokken de praktische koe voor morgen! Dat wil zeggen; een uitgebalanceerde koe die goed in verhouding is en een lang leven kan maken met een optimale en goede gezonde productie”. In de toonzaal van Fok- en melkveebedrijf Grashoek worden de jonge stieren getest om later in de praktijk te kunnen zien hoe ze onderling van elkaar presteren. Maar ook om de stieren te vergelijken. “De afgelopen jaren zitten we ongeveer 40% hoger qua levensproductie dan het Nederlandse gemiddelde. En de koeien worden gemiddeld ruim één jaar ouder.” Vertelt Ralph trots en met passie.

GIANT G3500: stage V én lange levensduur
Fok- en melkveebedrijf Grashoek is een fraai voorbeeld van een melkveebedrijf dat laat zien hoe traditionele waarden en moderne inzichten heel goed samen gaan. Met een groeiend en actief team voor de betere koe naast zich, investeren Ralph, Bas en Nancy heel bewust in middelen die gericht zijn op een gezonde toekomst voor mens en dier. De 12.000 zonnepanelen die recentelijk zijn geplaatst, zijn de stille getuigen die laten zien hoe toekomstgericht en ondernemend de familie Engelen is.

De keuze voor de GIANT G3500 met, stage V, dieselmotor is daarom een logische stap en past binnen de visie van het bedrijf om milieuvriendelijke keuzes te maken. Waarom het bedrijf zo trouw is aan GIANT machines legt Bas uit: “Wij werken vanaf 2012 met een GIANT V6004T en deze heeft probleemloos 13.000 uur gewerkt. Wij realiseren ons dat dat ontzettend veel is. De machine heeft altijd goed zijn werk gedaan en heeft ons nooit in de steek gelaten.”

De G3500 heeft standaard een Z-HEF constructie. Om de juiste prestaties en een efficiënt brandstofverbruik te garanderen, wordt de G3500 aangedreven door een nieuwe en betrouwbare 48,5 kW / 66 pk dieselmotor van Kubota. De motor is uitgerust met een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) volgens de laatste, EU Stage V, normen voor schone motoren. In combinatie met hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive-besturing en 100% schakelbare sper op beide, 14 tons assen, zorgt dit voor prestaties van formaat. “We hebben specifiek voor de stage V motor gekozen,” vertelt Ralph. “Dit omdat deze schonere lucht produceert en dat is beter voor mens en dier. Binnen ons bedrijf vinden wij dat heel belangrijk”. 

Eindeloos inzetbaar
K.I. SAMEN heeft gekozen voor een ruime, full option cabine omdat zij het hele jaar door met de GIANT G3500 werken. De cabine is comfortabel, ergonomisch en stil. Maar is ook voorzien van zowel goede werkverlichting als verkeersverlichting zodat in de winter de werkzaamheden goed en veilig door kunnen gaan. Een andere optie die werd gekozen is hefvering. Doordat de machine een rijsnelheid heeft van 30 km/u gaat het uitvoeren van transportwerkzaamheden met hefvering veel comfortabeler en efficiënter.

Daarnaast is deze machine eindeloos inzetbaar voor alle voorkomende werkzaamheden op het veebedrijf, dankzij het uitgebreide aanbod van meer dan 200 aanbouwdelen. De standaard werkhydrauliek van 70 l/min in combinatie met de optie handgas maakt werken met hydraulische aanbouwdelen, zoals de MVB 1250 verdeelbak, zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk inzetbaar. Daarnaast maakt men gebruik van een balenvork, sneeuwschuif en voer- mestschuif.

Bas vertelt waar men de GIANT G3500 voor gebruikt: “De werkzaamheden die de GIANT verricht op het melkveebedrijf zijn voeren en schuiven, hokken uitmesten en boksen vullen. Alle verrichte werkzaamheden die op een melkveebedrijf voorkomen zijn eenvoudig uit te voeren met de G3500. In smalle ruimtes werkt de wiellader fantastisch omdat deze erg wendbaar is.”

Daar komt bij dat de ideale machine voor het melkveebedrijf niet meer dan 3,5 ton mag wegen in verband met de roosters die in de stal liggen. En daar voldoet de GIANT G3500 aan. Ralph beschrijft hoe hij de kniklader ervaart: “Het voordeel van de GIANT G3500 is dat deze makkelijk in gebruik is en door iedereen te besturen. Een machine die letterlijk voor alles gebruikt wordt.”

22 okt 2021

Elektrische GIANT trilplaat in productie

GIANT GP1950E als eerste uitgerust met elektrische Honda motor
Na een intensieve periode van ontwikkelen en testen heeft TOBROCO-GIANT als eerste Europese fabrikant toestemming van Honda Engines om een elektrische trilplaat in productie te nemen. De GIANT GP1950E is de eerste elektrische verdichtingsmachine van TOBROCO-GIANT en geeft het startsein voor een complete lijn met elektrische trilstampers en trilplaten.

Geschikt voor binnen en buiten
De elektrische aangedreven GIANT GP1950E heeft een motorvermogen van 1,6 kW en is speciaal ontworpen voor het zware werk. De trilplaat weegt namelijk 103 kg en heeft een slagkracht van 19,1 kN. Afhankelijk van de bodem zorgt dit voor een snelheid van 32 m/min. Hiermee zijn de prestaties gelijkwaardig aan de benzinevariant (GP1950B).

Het gebrek aan uitstoot maakt de trilplaat uitermate geschikt voor werkzaamheden in binnensteden, woonwijken en rond scholen. Maar het gebrek aan uitstoot zorgt er ook voor dat de GIANT GP1950E te gebruiken is in greppels en tunnels aangezien de gebruiker en omstanders in schone lucht kunnen werken.

Lithium-ion technologie van Honda
Als aandrijving is gekozen voor de nieuwe elektromotor van Honda. De fabrikant van motoren staat bekend om de betrouwbaarheid en de trilplaten en trilstampers van TOBROCO-GIANT worden reeds vele jaren met benzinemotoren van het Japanse merk uitgevoerd.

Met de GXE2.0H motor en lithium-ion accu slaat Honda de weg in van elektrische motoren die ervoor zorgen dat de GIANT GP1950E de juiste prestaties levert en eenvoudig op te laden is. De accu is zo gepositioneerd dat deze eenvoudig te vervangen is voor een vol exemplaar. Terwijl er doorgewerkt wordt kan de accu binnen één uur voor 80% opgeladen worden via een snellader op 230V.

Technische gegevens GP1950E

Bedrijfsgewicht

103 kg

Werkbreedte

50 cm

Frequentie

96 Hz

Slagkracht

19,1 kN

Snelheid

32 m/min (bodem afhankelijk)

Motor

Honda GXE2.0H

Vermogen

1,6 kW

Accu 72V

6,4 kg

Snellader 230V

Binnen 1 uur

 

30 sep 2021

LOXAM gaat voor groen met elektrische GIANTS

De meest recente toevoeging aan de vloot van LOXAM is een serie elektrische GIANT wielladers van het type G2200E X-TRA. De machines zijn specifiek voor werkzaamheden op het gebied van infrastructuur en de groensector en daarom uitgerust met de zwaarste lithium-ion accu van 520 Ah en on-board lader van 60 Ah. Verder zijn de knikladers voorzien van een neerklapbaar veiligheidsdak, verkeersverlichting, werklampen en achteruitrijsignalering. Wat betreft aanbouwdelen is iedere machine uitgerust met een puinbak, palletvork en tegelriek zodat er een grote diversiteit aan werkzaamheden uitgevoerd kan worden.

De bouwnijverheid kiest steeds vaker voor stikstofvrij bouwen en hier speelt LOXAM op in met Loxgreen. Volgens materieelverhuurder LOXAM, marktleider in Europa, groeit de behoefte aan duurzame machines enorm. “Deze behoefte wordt aangesterkt door opdrachtgevers zoals gemeenten en de bewustwording in de bouwnijverheidssector zelf. Sinds de stikstofcrisis in 2019, toen 18.000 bouwvergunningen zijn ingetrokken, is de behoefte ongekend,” aldus Marcel van der Laan van LOXAM. Door de vraag uit alle hoeken van de bouwnijverheid investeert LOXAM jaarlijks fors in innovatieve machines. Denk hierbij niet alleen aan de elektrische wielladers, maar daarnaast aan accu aangedreven trilstampers, hoogwerkers en zelfs op zonnepanelen aangedreven aggregaten.

Specifiek voor infra en groensector
De meest recente toevoeging aan de vloot van LOXAM is een serie elektrische GIANT wielladers van het type G2200E X-TRA. De machines zijn specifiek voor werkzaamheden op het gebied van infrastructuur en de groensector en daarom uitgerust met de zwaarste lithium-ion accu van 520 Ah en on-board lader van 60 Ah. Verder zijn de knikladers voorzien van een neerklapbaar veiligheidsdak, verkeersverlichting, werklampen en achteruitrijsignalering. Wat betreft aanbouwdelen is iedere machine uitgerust met een puinbak, palletvork en tegelriek zodat er een grote diversiteit aan werkzaamheden uitgevoerd kan worden.

Net zo goed als de conventionele variant
LOXAM: ‘’Vanuit de markt kwam de specifieke vraag naar elektrische wielladers die krachtig en stil zijn met een betrouwbare techniek. Als wij een innovatieve machine toevoegen aan onze vloot kijken wij vooral naar de werkbaarheid samen met de producenten. Een machine moet minstens net zo goed zijn als de conventionele variant, maar dan duurzaam. Hiervoor hebben wij dan ook een benchmark uitgevoerd onder elektrische modellen van diverse merken. De GIANT G2200E
X-TRA voldoet ruimschoots aan alle gestelde eisen en kan nu door heel Nederland gehuurd worden. De vraag naar deze GIANT machines neemt steeds meer toe waardoor recent de verhuurvloot verder is uitgebreid met de aanschaf van meer GIANT G2200E X-TRA machines.

LOXAM is zeer actief met de vloot nog verder uit te breiden met ‘’LOXGREEN’’ machines. Dit is het label dat gegeven wordt aan de innovatieve vloot met duurzame machines.

Kenmerken GIANT G2200E X-TRA
De G2200E X-TRA is standaard uitgerust met een 48V lithium-ion accu, die zo is geplaatst dat deze meteen ook als contragewicht functioneert. Met behulp van twee aparte elektromotoren, één met 6,5 kW voor de aandrijving en een 12 kW-motor voor de hydrauliek, is er altijd voldoende vermogen om alle verschillende werkzaamheden precies uit te voeren. De wiellader heeft een hefhoogte van 2,45 meter en een kiplast van 2.200 kg. Hiermee is de machine perfect voorbereid op zware werkzaamheden. De lithium-ion accu's van 520 Ah maakt het mogelijk om 8 uur te werken onder normale omstandigheden. Met de on-board lader kan er tussentijds en na de werkdag eenvoudig bijgeladen worden.

10 sep 2021

TOBROCO-GIANT breidt dealernetwerk in Oostenrijk uit

Fabrikant van compacte wielladers staat zo dicht mogelijk bij klanten in Oostenrijk

TOBROCO-GIANT verandert de structuur voor verkoop en ondersteuning voor Oostenrijkse klanten. Om nauwer samen te kunnen werken met de klanten in Oostenrijk zal er in de toekomst niet slechts één algemene importeur zijn. Er zal voor GIANT een heel dealernetwerk worden opgebouwd zoals dat bij veel andere bedrijven al met succes is gedaan.

Binnen 25 jaar is TOBROCO-GIANT uitgegroeid tot een bekende en gewaardeerde fabrikant van hoogwaardige wielladers, verreikers, verreikers en skidsteers en de daarbij behorende aanbouwdelen. Inmiddels biedt het bedrijf 35 verschillende machinemodellen aan met een gewicht van 750 kg tot 6.000 kg en een vermogen tussen de 20 en 76 pk, het aantal beschikbare verschillende aanbouwdelen is inmiddels groter dan 200. Daarnaast zijn er veel verschillende opties beschikbaar voor alle soorten machines en op maat gemaakte oplossingen voor aanbouwdelen. Tegelijkertijd groeit het totaal aantal geproduceerde machines geleidelijk, de productiecapaciteiten in de fabrieken in Hongarije (laswerkplaats en framefabriek) en in Nederland worden momenteel uitgebreid met de bouw van nieuwe fabrieken.

Nauwe band met klanten
De in Oisterwijk gebouwde machines en aanbouwdelen worden op dit moment verkocht in meer dan 60 verschillende landen. Om te kunnen handelen volgens de bedrijfsrichtlijn "We build what you want!" en om in te spelen op de wensen van de klant, gebruikt TOBROCO alle mogelijkheden om de afstand tussen fabrikant en klant te verkleinen en te handelen vanuit de specifieke behoeften van elk land. Deze nauwe band is erg belangrijk voor oprichter en eigenaar van TOBROCO-GIANT, Toine Brock, omdat hij ervan overtuigd is dat alleen een echte nabijheid van de klanten het mogelijk maakt om de belangrijke feedback over machines en aanbouwdelen bij het dagelijkse werk te krijgen en deze vervolgens te gebruiken kennis over de verdere ontwikkeling van de machines. Brock legt uit: „Telkens wanneer we nieuwe machines ontwikkelen of bestaande modellen optimaliseren, handelen we altijd volgens de eisen van onze klanten die ze aan ons doorgeven vanwege de ervaringen van hun dagelijkse werk en nog steeds bestaande behoeften. Om deze informatie te krijgen, willen we altijd nauw contact hebben met onze klanten - in alle landen.“

Succesvol dealernetwerk
Binnen Nederland, in Duitsland en in Zwitserland is het dealernetwerk al gaandeweg uitgebouwd, zodat de afstand voor klanten tot de dichtstbijzijnde GIANT dealer zo kort mogelijk is als het gaat om verkoop, service, onderdelen en reparaties. Dit zelfde geldt voor Noord-Amerika: Op basis van het Amerikaanse verkoopkantoor TOBROCO-GIANT breidt het netwerk van dealers zich ook gestaag uit over het land. Daarom wil TOBROCO-GIANT in elke regio van Oostenrijk een goede dealer hebben.

Dealers worden begeleid en gecoacht vanuit het hoofdkantoor van TOBROCO-GIANT, hebben toegang tot trainingen, krijgen alle belangrijke informatie en kunnen hun kennis doorgeven aan de klanten bij het geven van persoonlijk advies over de machines. Klanten hebben het voordeel van korte afstanden naar de dichtstbijzijnde dealer waar ze altijd de machines en aanbouwdelen kunnen bekijken.

Omdat het niet gelukt is om een gemeenschappelijke strategie te vinden voor verkoop en service, is de samenwerking met de vorige algemeen importeur voor Oostenrijk beëindigd. Inmiddels zijn de eerste Oostenrijkse dealers gevonden: zij verkopen nu GIANT machines en aanbouwdelen in hun regio en hebben direct contact met de klanten. Op dit moment zoekt TOBROCO-GIANT meer van deze gemotiveerde en competente dealers.
Mark Mocking, accountmanager voor TOBROCO-GIANT, legt uit: "We zijn erg blij dat dit nieuwe dealernetwerk zich snel uitbreidt, zodat we onze Oostenrijkse klant snel en gemakkelijk toegang kunnen bieden tot de machines, advies en service dicht bij waar ze wonen en werken."

Overzicht van de eerste GIANT dealers in Oostenrijk
Schwarzmayr Landtechnik in Aurolzmünster en Gampern
Januschkowetz GmbH in Ennsbach
Gady Family Landtechnik in Lebring en Krieglach
Landtechnik Villach in Villach en Lieserbrücke
Hauser GmbH in Vomp en Hopfgarten
Auer Josef Landmaschinen in Hüttau

24 aug 2021

Aanbouwdelenactie met egalisatieframe upgrade

Op verzoek van dealers en klanten zijn de egalisatieframes aangepast zodat er meerdere aanbouwdelen op het egalisatieframe gestapeld kunnen worden. Dit heeft als grote voordeel dat deze compact vervoerd kunnen worden.

Om de mogelijkheden van deze nieuwe egalistatieframes bekend te maken gaat er vanaf 1 september t/m 31 oktober een mooie actie van start. Bij de aanschaf van een egalisatieframe, palletvork en bak naar keuze ontvangt u een korting van €200,00 én een set van 2 spanbanden met TOBROCO-GIANT opdruk gratis.

Zie de flyer hieronder voor meer informatie over deze actie of neem contact op met uw GIANT dealer.

14 jun 2021

TOBROCO-GIANT BREIDT AANBOD UIT MET OVERNAME SAMAC

Fabrikant van triplaten en trilstampers wordt onderdeel van TOBROCO-GIANT

TOBROCO-GIANT, de fabrikant van GIANT wielladers, skid steer laders, verreikers en aanbouwdelen neemt het Nederlandse ULBO Machinery BV over. De gerichte overname past in de visie van TOBROCO-GIANT om door te groeien naar een full-liner op het gebied van compact materieel.

ULBO Machinery BV is opgericht 1965 en specialiseert zich in het ontwikkelen, produceren en leveren van een complete lijn verdichtingsmachines zoals trilplaten en trilstampers onder de merknaam SAMAC. Het bedrijf is gevestigd in Zwolle waar de machines ontwikkeld en geproduceerd worden voor de internationale machinemarkt. TOBROCO-GIANT neemt alle faciliteiten en personeel van ULBO Machinery BV over.

Ontwikkeld in Nederland, gebouwd voor de wereld.
De overname brengt twee Nederlandse merken samen die bekend staan om hun kwaliteit en innovatie. “Beide bedrijven hebben veel gemeen en dat zorgt ervoor dat deze overname een grote meerwaarde biedt aan onze klanten, dealers en leveranciers,” aldus directeur en eigenaar Toine Brock van TOBROCO-GIANT. “De machines van GIANT en SAMAC worden geheel in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd in moderne fabrieken in Nederland. Beide merken hebben een toonaangevend productportfolio en staan bekend om hun kwaliteit. Daarnaast blijft het innoveren van de machines continu doorgaan. Op die manier kunnen we het aanbod verder uitbreiden en bestaande modellen optimaliseren.”

Vruchten plukken van samenwerking
Het uitwisselen van ervaringen op het gebied van ontwikkeling, inkoop, productie en verkoop zorgt ervoor dat de merken zullen profiteren van de samenwerking. Zo hebben beide bedrijven ingezet op elektrificatie van de bestaande modellen. TOBROCO-GIANT heeft inmiddels twee elektrische wielladers en gaat dit aantal flink uitbreiden. SAMAC is in een vergevorderd stadium als het gaat om een elektrische trilplaat en trilstamper.

Op het gebied van verkoop en service ziet TOBROCO-GIANT volop kansen. “Deze verloopt op dit moment via verschillende dealernetwerken en dat biedt de mogelijkheid om de aanwezigheid van de machines uit te breiden naar meer klanten en meer markten,“ aldus Brock. “Wij beschikken over een netwerk van 750 dealers in ruim 60 landen en dat geeft ons de gelegenheid om de trilplaten en trilstampers direct over een groot aantal landen af te zetten. Daarnaast geeft het dealernetwerk van SAMAC ons nieuwe kansen voor de verkoop van GIANT machines.”

TOBROCO-GIANT groeit door naar full-liner
Met de overname wordt een verdere stap gezet in het uitbreiden van het aanbod aan compact materieel. Brock: “We investeren enerzijds in nieuwe producten als het gaat om GIANT machines en aanbouwdelen. Anderzijds is dit een mooie uitbreiding van ons portfolio om ook andere marktsegmenten aan te boren. Trilstampers en trilplaten passen perfect bij onze huidige GIANT machines. Of het nu gaat om verhuurbedrijven, hoveniers, stratenmakers of klanten uit het grondverzet, zij zijn reeds bekend met beide merken en kunnen nu dus bij TOBROCO-GIANT terecht voor de aankoop en service. Ons doel is dat we in de toekomst een totaaloplossing kunnen bieden voor bedrijven. Klanten kunnen dan bij één merk terecht voor al hun compacte machines.”

4 jun 2021

TOBROCO-GIANT HEEFT DE VIER KLEINSTE WIELLADERS IN HET ASSORTIMENT GEPERFECTIONEERD

COMPACTE KRACHTPATSERS KREGEN EXTRA OPTIES
Naast veel nieuwe productontwikkelingen is het constant optimaliseren en verbeteren van het bestaande product portfolio volgens de eisen van de klant de topprioriteit voor TOBROCO-GIANT. Om deze reden zijn de vier kleinste modellen, de G1100 en G1200 en hun TELE-versies de afgelopen jaren continu geoptimaliseerd. Ook zijn er nu diverse extra opties voor deze machines beschikbaar.

Sinds de introductie enkele jaren geleden zijn de kleinste leden van de TOBROCO-GIANT wiellader familie erg populair geworden, niet alleen in de bouw, maar ook bij bedrijven die actief zijn in grondverzet en hoveniers. In tijden dat goed opgeleide medewerkers schaars zijn en werk en deadlines voor hoge druk zorgen, is het belang van een veelzijdige en compacte gemotoriseerde helper aanzienlijk toegenomen. Tegelijkertijd is het ook erg belangrijk om de arbeidsomstandigheden van medewerkers te verbeteren, zodat zij de grote diversiteit aan werkzaamheden op een veilige en gezonde manier kunnen uitvoeren.

Om deze reden worden tegenwoordig veel taken, zoals het leveren van materiaal op de bouwplaats, transport- en graafwerkzaamheden, die al lang met de hand worden gedaan, nu uitbesteed worden aan de compacte machines. Ze moeten niet alleen in een beperkte ruimte kunnen werken en tegelijkertijd hoge prestaties leveren, maar ze moeten tevens gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunnen worden vervoerd en voor veel verschillende doeleinden kunnen worden ingezet.

Klein gewicht - grote flexibiliteit
Met een bedrijfsgewicht van slechts 1.100 kg voor de G1100 en G1200 en 1.200 kg voor de G1100 TELE en G1200 TELE zijn de machines eenvoudig en snel op een trailer te vervoeren. De GIANT aanbouwdelen die van groot belang zijn voor de ongelooflijke veelzijdigheid van de machine kunnen ook probleemloos op de trailer mee worden vervoerd. Desalniettemin doen de kleinste GIANT’s hun naam “Giant Ant” echt eer aan, omdat ze in staat zijn om bijna hun eigen gewicht te tillen. De tele-versies van de twee modellen bieden nog steeds een hefkracht van 750 kg.

De kleine krachtpatsers worden aangedreven door vier sterke Poclain wielmotoren, die hoge duw- en trekkrachten leveren en bekend staan als zeer onderhoudsarm. De hydrostatische vierwielaandrijving met automotive besturing geven de wielladers goede rijeigenschappen, de elektrisch inschakelbare lengte sperdifferentieel zorgt ervoor dat alle vier de wielen altijd maximale grip hebben. Schakelen tussen vooruit en achteruit is heel gemakkelijk gemaakt met een elektrische schakelaar.

De flexibiliteit van de machines valt en staat met het juiste assortiment aanbouwdelen. TOBROCO-GIANT beschikt over een team van gespecialiseerde aanbouwdelen engineers die zich volledig richten op het ontwikkelen van nieuwe en het verbeteren van bestaande aanbouwdelen. Dit is terug te zien in de complete lijn met aanbouwdelen voor de G1100- en G1200-modellen. Of het nu gaat om een veegmachine, bomenklem of grondbak. De GIANT aanbouwdelen zijn specifiek voor deze machines ontworpen en garanderen optimale prestaties en maximaal rendement.

Veel optimaliseren
Ondanks dat het ontwerp van de machines niet veel is veranderd, zijn er diverse technische wijzigingen doorgevoerd: de motoren (20 pk voor de G1100 en 25 pk voor de G1200) zijn nu Stage V-motoren. Tevens zitten er beschermplaten aan de onderzijde en aan de voorzijde van de machine aangebracht om deze te beschermen tegen beschadiging door takken, stenen etc.

Om het transport en het hijsen van de machine te vergemakkelijken zijn er nu hijsogen gemonteerd. Op deze manier kan deze stevig op de trailer worden bevestigd en veilig naar zijn bestemming worden vervoerd en, indien nodig, gemakkelijk over een muur worden getild. De machine kan geleverd worden met versmalde spatborden zodat deze slecht 87,5 cm breed is en letterlijk door elke deur kan.

Nieuwe opties beschikbaar voor maatwerk
Nu zijn er - naast de hierboven genoemde wijzigingen van het standaardmodel - meer opties voor G1100 (TELE) en G1200 (TELE) beschikbaar. Voor een comfortabelere manier van werken is er een mechanisch geveerde stoel inclusief veiligheidsgordel, armleuning en rugleuning verkrijgbaar.

Verder is er de mogelijkheid om voor een transportbeveiliging te kiezen, zodat men met een druk op de knop de hefarm in alle richtingen kan blokkeren. Een andere optie is de slangbreukbeveiliging in combinatie met zweefstand en transportbeveiliging. Ook is het mogelijk om de machines af fabriek met wegspecificatie te bestellen.

Voor het gebruik van aanbouwdelen met een hoge olieflow zoals een heggenschaar, cirkelmaaier of klepelmaaier kan een elektrisch schakelbare tandempomp met maximaal 39 l/min worden gekozen. Dit systeem staat op zichzelf door een extra enkelwerkende hydraulische functie en vrije retour. Dit zorgt voor minder weerstand en opwarming en voorkomt drukverlies.

Exclusief voor de G1200 en de G1200 TELE zijn er twee extra opties: Er kan gekozen worden voor HD-aandrijving of een hogere rijsnelheid (tot 19 km/u). HD staat voor Heavy Duty en zorgt voor 45% meer trekkracht. De hogere rijsnelheid heeft veel zin als materiaal over langere afstanden moet worden geladen, gelost of vervoerd.

Veel argumenten voor de "kleintjes"
Door de optimalisatie én het aanbod van nieuwe opties bieden de G1100 en G1200 nog meer comfort en hogere prestaties bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden in de bouw, grondverzet en door hoveniers: heffen, transporteren, laden, graven of schoonmaken, er zijn bijna geen beperkingen. Bovendien bieden de twee tele-versies de mogelijkheid om te laden op hoogte of materialen op te slaan in hoge rekken. Vergeleken met het bedrijfsgewicht tillen de machines veel, terwijl ze door hun geringe gewicht kunnen werken zonder de ondergrond te beschadigen. Door de compacte afmetingen kunnen de machines overal aan het werk worden gezet.

29 apr 2021

DRIE ELEKTRISCHE GIANT G2200E X-TRA WIELLADERS WERKEN ZONDER UITSTOOT VOOR HEIJMANS IN CENTRUM VAN AMSTERDAM.

„De laatste tijd vragen steeds meer klanten om duurzame en emissievrije bouwplaatsen en b.v. gemeenten geven de voorkeur aan bedrijven die dit aan kunnen bieden om op deze manier projecten te realiseren. De partner van Heijmans, Hup Bestrating, investeerde sinds begin vorig jaar in drie elektrisch aangedreven GIANT wielladers. De machines voldeden aan alle eisen en waren qua prestaties goed te vergelijken met de dieselversies, maar veroorzaakten slechts een minimum aan overlast bij werkzaamheden op locaties in het centrum van Amsterdam.”

Heijmans wil na 2023 CO2-neutraal bouwen en heeft de ambitie om in 2026 volledig emissie loze werken te realiseren. Niet alleen goed voor het klimaat, het levert daarnaast ook betere werkplekken op voor medewerkers én minder overlast voor de omgeving. Hup Bestrating werkt als onderaannemer sinds 2006 voor Heijmans en zet drie elektrische G2200E X-TRA wielladers in voor wegwerkzaamheden in de Amsterdamse binnenstad.

Snel overtuigd van de G2200E
Eind 2019 ging Hup gericht op zoek naar een elektrische wiellader omdat hij overtuigd was van de mogelijkheden en potentie van deze machine. Voor hem was het van belang dat de machine alle werkzaamheden uit zou kunnen voeren die op dat moment door een dieselvariant uitgevoerd werden. Om de proef op de som te nemen werd er een demo aangevraagd. Op deze manier werd in de praktijk getest of de machine geschikt zou zijn.

Jeroen Hup: “Binnen vijf minuten waren we overtuigd van de G2200E X-TRA. De kniklader is krachtig want je hebt het vermogen meteen beschikbaar. Door de drie verschillende rijstanden is het toch altijd mogelijk om precies te werken. Daarnaast tilt de machine eenvoudig een pallet klinkers.”

“Verder bleek de machine lekker stil doordat er geen hydrostaat gebruikt wordt. Dit maakt het erg makkelijk om met elkaar te overleggen tijdens het werk. In januari 2020 ontvingen we de eerste G2200E X-TRA en de machine doet gewoon exact wat wij willen. Zo goed zelfs dat we in augustus van 2020 de tweede machine en in januari van dit jaar de derde machine in gebruik hebben genomen.”

CO2-neutrale bouwplaats
Opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, waterschappen en gemeenten eisen nu al steeds vaker een CO2-neutrale bouwplaats. “Daarom is het van groot belang dat we voor veel meer werkzaamheden overschakelen op schone energiebronnen”, aldus Lars Sies. Als bedrijfsleider in de regio noordwest voert hij met zijn team veel wegwerkzaamheden uit in de Amsterdamse binnenstad.

De bouwplaatsen van Lars zijn al deels duurzaam ingericht. “Bij één van onze projecten levert een GreenBattery de stroom die nodig is voor de bouwkeet, voor handgereedschap en voor de elektrische GIANT’s. Een diesel aggregaat is hiermee overbodig. Andere duurzame oplossingen zijn kleine elektrische gereedschappen zoals een stamper en trilplaat. Minder uitstoot en lawaai. Beter voor de omgeving en de collega die de machine bedient.”

Jeroen vult aan; “de gemeente controleert niet alleen regelmatig de werkzaamheden, maar ook of er wel elektrische gewerkt wordt. Dit heeft alles te maken met de verplichting die is aangegaan om zo veel mogelijk CO2 terug te dringen.”

Dag en nacht aan het werk
Hub heeft 6 man personeel in 2 ploegen werken op verschillende projecten. Een deel van de werkzaamheden vindt ’s avonds of ’s nachts plaats, omdat het dan rustig is en er veilig gewerkt kan worden. “De stilte van de G2200E X-TRA komt dan goed van pas, omdat we hiermee de overlast beperken. Verder hebben we gekozen voor extra werklampen én verkeersverlichting zodat we altijd voldoende licht hebben voor de werkzaamheden.

”De elektrische machines worden voor een breed scala aan werkzaamheden ingezet die ertoe bijdragen dat de verkeersveiligheid verbeterd. Dit loopt uiteen van het uitvoeren van reparaties tot het compleet vernieuwen van wegen, voetpaden en fietspaden. Hierbij zijn we verantwoordelijk voor het verwijderen van de oude bestrating, egaliseren en uiteindelijk opnieuw bestraten. Om al deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren hebben we geïnvesteerd in een groot aantal hulpstukken voor de machines. Hierbij valt te denken aan een tegelriek en grondbak, maar daarnaast ook diverse klemmen als een bandenklem en hydraulische leg klem.”

Nooit zonder stroom
Alle drie de minishovels zijn uitgerust met de zwaarste lithium-ion accu van 520 Ah en hebben een “on board” lader 60A (230V). “Met een volle accu kan ik 2 dagen werken. Natuurlijk staat de machine wel eens stil en dan verbruikt de GIANT dus helemaal niks. Daarna gaat de machine een nacht aan de lader en is de accu in 5 uur weer vol. Het is vooral belangrijk dat een gebruiker zich aanpast. Als ik bijvoorbeeld wel heel de dag met de machine aan het werk ben dan laadt ik in de pauze bij. Op deze manier weet ik zeker dat ik heel de dag met de machine kan werken en nooit zonder stroom zit.”

31 mrt 2021

TOBROCO-GIANT PRESENTEERT DE GIANT G2300HD EN G2300 X-TRA HD

GEBOUWD OM AAN DE WENSEN VAN KLANTEN TE VOLDOEN
TOBROCO-GIANT PRESENTEERT DE GIANT G2300HD EN G2300 X-TRA HD
Volgens het motto „Wij bouwen wat u wilt“, staat TOBROCO-GIANT er om bekend gehoor te geven aan de wensen van hun klanten. Het nieuwste resultaat van de nauwe interactie tussen de producent en de gebruikers van knikladers zijn twee nieuwe modellen van de G2300-serie. Hiermee heeft TOBROCO-GIANT het doel bereikt om betere prestaties en een nog compactere machine te bieden, welke gemakkelijk te vervoeren is.

Wanneer de Nederlandse producent van wielladers, verreikers en aanbouwdelen een machine ontwikkelt of optimaliseert, gaat het altijd om het vinden van oplossingen waarmee klanten hun taken met behulp van de machines nog sneller, gemakkelijker en efficiënter kunnen vervullen. Toine Brock, oprichter, eigenaar en CEO van TOBROCO-GIANT is 25 jaar geleden begonnen met zijn bedrijf, omdat hij niet tevreden was met de machines die hij toen voor zijn werk moest gebruiken. Ook nu nog geeft hij nieuwe modellen altijd zelf een praktijktest. Hij en zijn medewerkers en dealers hebben altijd nauw en intens contact met klanten om hun behoeften en uitdagingen te leren kennen. Hij legt uit: “Als we een nieuw model ontwikkelen of een bestaande machine verbeteren, doen we dat altijd vanwege een specifieke vraag die we vanuit de markt krijgen. We luisteren altijd aandachtig als klanten ons vertellen wat ze precies nodig hebben voor hun werkzaamheden.”

Deze motivatie is de aanleiding geweest voor de ontwikkeling van de GIANT G2300HD, die ook als X-TRA-versie verkrijgbaar is. Gebruikers vroegen om een model dat zich precies tussen de bestaande G2200HD+ en G2500HD bevindt.

Compact ontworpen met indrukwekkende prestaties
De machine is uitgerust met een vier cilinder Kubota-motor met 1500cc én een hoog koppel, die voldoet aan de Stage V normen voor schone motoren. Voor een goed comfort in combinatie met hoge prestaties heeft de machine een hydrostatische vierwielaandrijving en limited slip sperdifferentieel op beide assen.

Door de 8-tons planetaire assen heeft de machine een trekkracht van 23.000 N, wat hard nodig is voor de verschillende werkzaamheden op bouwplaatsen, bij grondverzet, op boerderijen of bij hoveniers en stratenmakers. Kiplasten van 1.595 kg voor de G2300HD of 2.260 kg voor de G2300 X-TRA HD zorgen voor krachtig en efficiënt laden en lossen van materiaal.

De motor levert dezelfde hoge prestaties als die van de G2500HD, het volgende model in de reeks GIANT machines. Om deze reden krijgt de G2300HD maximale tractie, een buitengewoon hoge trekkracht terwijl hij toch soepel werkt onder alle werkomstandigheden. Met al deze kenmerken van het grotere model heeft de G2300HD het voordeel dat hij compacter is gebouwd, omdat het frame speciaal voor dit model is aangepast om plaats te maken voor de grotere motor. Daardoor heeft de machine een breedte van slechts 108 cm op standaard banden, wat het gemakkelijk maakt om door smalle paden te rijden. Zo is het geen probleem om werkplekken in achtertuinen en gebouwen te bereiken.

Door de bedrijfsgewichten van 2.300 en 2.350 kg kunnen beide modellen zeer eenvoudig op een aanhangwagen van de ene werklocatie naar de andere vervoerd worden, hierdoor is er maximale flexibiliteit en zijn er geen onnodige wachttijden door ingewikkelde transporten.

Om een nog hogere productiviteit te bereiken is er de mogelijkheid om de machine uit te rusten met het gepatenteerde Stabilo-systeem. Deze optie zorgt voor extra veiligheid en comfort, omdat alle oneffenheden van de ondergrond worden weggewerkt zonder prestatieverlies.

Veiligheid en comfort
Alle machines zijn standaard uitgerust met een veiligheidsdak. Optioneel kan dit worden veranderd in een neerklapbaar veiligheidsdak of een complete cabine. Alle daken en cabines zijn intensief getest door onafhankelijke bureaus en zijn gecertificeerd volgens de internationale ROPS/FOPS-normeringen. De gebogen voorruit en de smalle stijlen zorgen voor een uitstekend 360° zicht rondom. Zo heeft de machinist altijd zicht op het hele werkgebied en kan hij altijd veilig en nauwkeurig werken.

Een verende en comfortabele stoel draagt bij aan een prettige werkconditie evenals een ruime en comfortabele werkomgeving met gebruiksvriendelijke bedieningsinstrumenten, soepel werkende joystick en verstelbare stuurkolom. Deze uitrusting voorkomt vermoeidheid en zorgt voor comfortabel en efficiënt werken tijdens lange dagen.

Aanbouwdelen voor alle werkzaamheden
TOBROCO-GIANT bied ruim 200 verschillende aanbouwdelen zodat de G2300-modellen het gehele jaar door gebruikt kunnen worden. Of het nu gaat om bakken, veegmachines of sneeuwschuiven, de machines kunnen optimaal benut worden en dat zorgt voor een hogere winstgevendheid. De aanbouwdelen zijn ontwikkeld naar de eigenschappen van de machines en hierdoor worden optimale prestaties geleverd.

 

29 jan 2021

Eersteklas racepaarden en een krachtige GIANT machine

De elektrische GIANT G2200E X-TRA wiellader overtuigt iedereen op een paarden-fokkerij in Geldern, Duitsland

Hier zie je lawaaierige machines, die het dagelijkse werk in de stallen doen, voer, strobalen en andere ladingen vervoeren of mest ruimen. Tegelijkertijd zijn er gevoelige,
hoogwaardige en nobele sportpaarden. Dit is nogal een tegenstrijdigheid. De nieuwe elek-trische wiellader van TOBROCO-GIANT biedt een moderne oplossing voor dit dilemma. De G2200E staat gelijk aan de dieselmodellen wat betreft vermogen, compacte afmetingen of manoeuvreerbaarheid en doet tegelijkertijd zijn werk emissievrij en zonder lawaai. Eigenschappen waar mensen en dieren veel naar verlangen.

 

Dietmar Hax en zijn vader Josef runnen sinds vele jaren een intensieve paardenfokkerij die gespecialiseerd is in het fokken en trainen van sportpaarden. Op hun boerderij in Geldern gaat de geschiedenis met paarden ruim 100 jaar terug in de tijd. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw gebeurd dit met nog meer ambitie. Tegenwoordig kennen niet alleen insiders de naam van „Chagall H“ en zijn succesvolle Zweedse ruiter Michell Hagmann Hassink of goedgekeurde hengsten als „De Niro's Erbe H“. Deze paarden zijn geboren en opgeleid op de boerderij van Hax en vertellen het succesverhaal van Hax. Alle paarden worden opgeleid door Dietmar Hax tot het niveau van de Grand Prix, velen van hen waren en zijn nog steeds internationaal succesvol. De klanten die naar de paardenboerderij komen om hun rij- of toernooipaard te vinden, zijn even veeleisend en van internationale afkomst.

Het fokken van paarden is hard werken
In dit familiebedrijf weet iedereen dat het fokken van paarden elke dag hard werken is. Naast vader en zoon Hax zorgen de hele familie en verschillende medewerkers en helpers voor het welzijn van de paarden, zodat ze in de beste omstandigheden kunnen leven en groeien en perfect verzorgd worden. Het wordt op vele manieren duidelijk hoeveel passie er in het fokken en opleiden van de paarden wordt gestoken. Het is niet overdreven om te stellen dat er een diepe emotionele band bestaat tussen Hax en zijn paarden, zodat elke verkoop ook het loslaten van een geliefde beschermeling betekent.

De algemene filosofie is om de dieren op een zo natuurlijk mogelijke manier te laten leven. Dit omvat naast de individuele training het besteden van veel tijd op de grote weilanden, evenals het gebruik van natuurlijke en zachte middelen voor het geval een paard zich zou bezeren. Belangrijk is hierbij de nauwe en vertrouwelijke samenwerking met de dierenarts.

Er werk reeds lange tijd een GIANT op deze boerderij
Enkele jaren geleden is de eerste GIANT wiellader, een D337T, op de fokkerij in gebruik genomen. Recent werd de elektrische wiellader G2200E X-TRA aan het machinepark toegevoegd op basis van een langjarige leaseovereenkomst. De compacte en wendbare wiellader, met kleine draaicirkel wordt gebruikt om de stallen uit te mesten, stro te vervoeren en op te stapelen, voer naar de stallen of weilanden te brengen en voor nog veel meer andere kleine klusjes. "Iedereen kan deze machine gebruiken, je stapt gewoon op en krijgt iets gedaan waarvoor we vroeger een kruiwagen gebruikten", zegt Dietmar Hax.

“De GIANT die we sinds enkele jaren gebruiken, heeft onze tractor snel vervangen, omdat deze machine te groot bleek en niet goed te gebruiken was rond de stallen. We moesten toen de hele muur van de stallen weghalen als we mest moesten ruimen. Tegenwoordig hoeven we alleen de deuren van de stallen te openen zodat de GIANT spullen in en uit kan rijden. Ook is het makkelijk om van de ene stal naar de andere stal te rijden, bijvoorbeeld om strobalen of voer te vervoeren.”

Kenmerken van de elektrische GIANT
De G2200E is standaard uitgerust met een 48V lithium-ion accu, die de ruimte inneemt waar bij dieselversies de motor te vinden is. Met behulp van twee aparte elektromotoren, één met 6,5 kW voor de aandrijving van de machine en een 12 kW-motor voor de hydrauliek, is er altijd voldoende vermogen om alle verschillende werkzaamheden precies uit te voeren. Het X-TRA-model heeft een hefhoogte van 2,45 meter en een kiplast van 2.200 kg. Hiermee is de machine perfect voorbereid op al het zware werk op de boerderij. TOBROCO-GIANT biedt drie verschillende lithium-ion accu's van 260 Ah, 390 Ah of 520 Ah. Afhankelijk van de accu is één lading voldoende om onder normale werkomstandigheden 4, 6 of 8 uur zonder pauze te kunnen werken. Dietmar Hax acht dit ruim voldoende, omdat de accu - indien nodig - ook overdag geladen kan worden, op een moment dat de G2200E niet nodig is.

Heel veel voordelen
Dietmar Hax is ervan overtuigd dat zijn klanten het volste recht hebben te verwachten dat op de paardenboerderij niet alleen de algemene uitrusting als stallen, weilanden en de manege past bij de eersteklas paarden, maar ook de machines die gebruikt worden en dus ook de deskundigheid van de eigenaren. De elektrische G2200E X-TRA heeft in het gebruik veel voordelen laten zien. Het werk in de stal kan niet altijd onderbroken worden wanneer een klant de paarden goed komt bekijken. Met de stille GIANT is dit geen enkel probleem. “Dit is een enorm voordeel: we kunnen paarden trainen én advies geven aan onze klanten op de boerderij terwijl het stalwerk en de zorg voor de paarden zonder enige beperking door kan gaan omdat niemand gestoord wordt door de elektrische knik-lader,“ Vertelt Hax over zijn ervaring.

Ook is het voor medewerkers en dieren toch erg comfortabel als er geen uitstoot meer is in de stal. Bovendien past de wiellader echt goed in het duurzaamheidsconcept van het bedrijf. Niet alleen de dieren moeten een gezonde en liefdevolle omgeving worden geboden zonder overlast, maar ook de medewerkers moeten zich er prettig voelen. Deze houding ten opzichte van duurzaamheid komt ook op een andere plek naar voren. Het hele dak van de stal ligt vol met zonnepanelen, waardoor de G2200E X-TRA met behulp van zelf opgewekte en CO2-neutrale energie gebruikt kan worden. "Als je een elektrische wiellader hebt, kun je die veel gebruiken zonder een slecht geweten, want je rijdt emissievrij", zegt Dietmar Hax.

In het begin was er de vrees dat een elektrische wiellader niet het benodigde vermogen zou leveren voor alle verschillende taken of gewoon niet sterk genoeg zou blijken te zijn. Of dat de batterij niet lang genoeg zou werken. Al deze angsten zijn verdwenen tijdens het werken met de nieuwe GIANT. "We kwamen erachter dat de elektrische minishovel net zo krachtig is als de dieselvariant en tegelijkertijd de voordelen biedt die we eerder noemden", legt Hax uit.

Toch zijn de hogere investeringskosten zeker een punt. Volgens Dietmar Hax zou het geweldig zijn als de Duitse politiek niet alleen subsidies zou geven aan elektrische auto's, maar ook aan elektrische wielladers zoals dat al een hele tijd in andere Europese landen gebeurt. Dan zou de GIANT G2200E X-TRA steeds vaker voorkomen op paardenboerderijen, kwekerijen en boerderijen - allemaal in het belang van mens en dier.

6 jan 2021

25 JAAR TOBROCO-GIANT; ONTWIKKELD IN NEDERLAND, GEBOUWD VOOR DE WERELD

Na een bewogen jaar met hoogte- en dieptepunten wordt 2021 een jaar waarin TOBROCO-GIANT 25 jaar bestaat. Wat in 1996 begon als een bedrijfje in sierhekwerken en bemesters is door de verdere ontwikkeling en productie van GIANT machines uitgegroeid tot een internationale onderneming met drie eigen vestigingen en de ambitie om de komende jaren flink te groeien tot 9.500 machines in 2025.

Directeur en eigenaar Toine Brock: “deze mijlpaal had niet tot stand kunnen komen zonder de inzet en betrokkenheid van medewerkers, dealers en leveranciers. En natuurlijk van onze klanten over de hele wereld die onze machines dagelijks gebruiken en overtuigd zijn van de kwaliteit van GIANT machines en aanbouwdelen. Dit geeft ons het vertrouwen dat we de komende jaren door kunnen groeien en bezig kunnen zijn met hetgeen wat ik het liefste doe; machines ontwikkelen en bouwen die voldoen aan alle wensen en eisen van klanten wereldwijd.”

Van bemesters naar wielladers
Het begon in 1996 met de oprichting van TOBROCO, wat staat voor Toine Brock Constructie. Onder deze naam werden bemesters ontwikkeld en gebouwd. Deze werden goed ontvangen en door de jaren heen ook geëxporteerd naar andere Europese landen. Tot begin 2001 de veeziekte mond-en-klauwzeer uitbrak en de productie volledig stil kwam te liggen.

Zoals een echte ondernemer betaamd werd er meteen nagedacht over een oplossing. Door zijn agrarische achtergrond wist Toine toen al dat de bedrijven in zijn omgeving een multifunctionele werktuigdrager goed konden gebruiken om het werk te verlichten en efficiënter uit te voeren. Het idee voor de GIANT wiellader was geboren.

Brock: “De naam GIANT werd met een reden gekozen. Het is namelijk de afkorting van Gigantic Ant (Grote Mier). Een verwijzing naar de ijverige diertjes die wel 50 keer hun eigen gewicht kunnen tillen. Een eigenschap die terug komt bij alle GIANT machines omdat ze er om bekend staan om veel te kunnen tillen ten opzichte van hun eigen gewicht.”

Met de feedback van klanten werd de kniklader het eerste jaar verder geperfectioneerd. Al snel daarna waren het niet alleen nog maar lokale bedrijven die een machine afnamen maar was er zelf al interesse vanuit het buitenland. Zo is de huidige importeur voor Denemarken en Zweden, Brdr Sørensen, er vanaf het begin af aan al bij en volgde Firma Beel als importeur voor België vrij snel daarna.

Snelle groei in het buitenland
In 2014 bouwde TOBROCO-GIANT de 10.000ste machine. Een mijlpaal waar het bedrijf 13 jaar nodig had. De volgende 10.000 machines hadden minder tijd nodig want eind 2018 stond de teller reeds op 20.000 en vorig jaar werd de 25.000ste machine geproduceerd. Deze mijlpalen hebben alles te maken met de snelle groei in het buitenland. Het aantal landen waar GIANT machines verkocht worden is opgelopen tot 61 en in die landen werkt TOBROCO-GIANT samen met ruim 750 dealers. Recent nog zijn de eerste stappen gezet in Afrika met een nieuwe dealer in Zuid-Afrika.

“Een belangrijke stap was de opening van een eigen verkoop- en servicekantoor in Amerika in 2016. Steeds meer bedrijven in de VS en Canada kiezen voor compacte wielladers vanwege het comfort, bedieningsgemak, brandstofbesparingen en het feit dat de machines het grondoppervlak nauwelijks beschadigen. Doordat de machines zo populair zijn is het dealernetwerk in Noord-Amerika binnen enkele jaren gegroeid naar 95 en dit aantal zal de komende jaren blijven groeien,” aldus Frans van Asseldonk, Manager Verkoop & Marketing.

Oisterwijk als uitvalsbasis
In 2003 bleken de mogelijkheden in Haaren niet toereikend en werd er een pand gekocht op het industrieterrein van Oisterwijk om verder te kunnen groeien. De groei kwam tot stand doordat het portfolio aan machines verder werd uitgebreid met verschillende type wielladers maar tevens de introductie van de eerste GIANT telescooplader. Zo bestond het aanbod modellen in 2005 reeds uit 20 stuks. Daarnaast was er steeds meer interesse in de machines vanuit andere sectoren zoals de bouw, stratenmakers en hoveniers.

Om de groei bij te kunnen houden en te kunnen voldoen aan de vraag naar machines werd er in 2009 begonnen met de bouw van een nieuwe fabriek met twee verdiepingen en oppervlakte van 20.000 m2. Een jaar later was de nieuwbouw gereed en was verhuizing naar deze nieuwe productiefaciliteit een feit. Geen moment te vroeg aangezien er een verreiker aan programma wordt toegevoegd en de verkoopaantallen stegen van 750 machines in 2009 naar bijna 1500 stuks in 2013.

Tot 2013 werd veel las- en constructiewerk uitbesteed aan diverse leveranciers in binnen- en buitenland. Voor meer efficiëntie en om de kwaliteit te waarborgen is in dat jaar besloten om alles in eigen beheer te gaan doen in een nieuwe fabriek in Hongarije. Daar vervaardigden 40 medewerkers de aanbouwdelen en frames, waarna ze op transport naar Oisterwijk gingen.

Verdubbeling van bedrijfsoppervlakte
Met een doelstelling van 9.500 machines in 2025 is extra bedrijfsruimte noodzakelijk om de productie te kunnen verhogen en de essentiële kwaliteit te behouden. Daarom heeft TOBROCO-GIANT vanaf 2018 reeds €18 miljoen geïnvesteerd in de uitbreiding van de productiefaciliteit, een hoogbouwmagazijn en aanleg van nieuwe productielijnen. In september werd het nieuwe magazijn in gebruik genomen en begin 2021 wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwste productielijnen. De productiefaciliteit werd met 8.000 m2 vergroot en dit brengt het totaal op 30.000 m2.

Toine Brock legt uit: “De recente uitbreiding is niet voldoende om ook de komende jaren door te kunnen groeien. Daarom wordt de komende jaren de bedrijfsoppervlakte verdubbelt. In januari wordt direct gestart met de bouw van een nieuwe hal. Deze wordt 6.000 m2 groot en hier gaat de assemblage van frames plaatsvinden. Daarnaast is er op het dak ruimte om auto’s te parkeren. Verder lig er een plan klaar voor de bouw van een nieuwe opslaghal van 2.500 m2 voor 2022.”

“Tegelijkertijd wordt in 2021 een multifunctioneel gebouw geopend wat dienst gaat doen als showroom en experience centre, maar tevens voor de bouw van specials, ontwikkeling van nieuwe machines en trainingslocatie. Hiervoor is in 2020 een terrein van 25.000 m2 aangekocht. Na een grondige verbouwing kunnen klanten hier vanaf eind 2021 hun nieuwe machines testen, maar daarnaast kunnen dealers hier diverse trainingen volgen. Wanneer klanten speciale wensen hebben als het gaat om machine opties of aanbouwdelen dan worden deze in de toekomst hier gebouwd. Op deze manier blijft het mogelijk om maatwerk te leveren voor klanten die specifieke wensen hebben voor een GIANT machine of aanbouwdeel.”

“Niet alleen in Nederland, maar ook in Hongarije wordt er de komende jaren hard gewerkt aan uitbreiding,” aldus Brock. “Op tien kilometer van de huidige fabriek is namelijk een terrein van 18.000 m2 gekocht in Füzesabony. Hier wordt in 2022 een nieuwe bedrijfshal met kantoren opgeleverd van 8.000 m2. De overige ruimte maakt het mogelijk om in de toekomst verder uit te breiden als het nodig is.”

Deze uitbreidingen zijn goed voor de werkgelegenheid in zowel Nederland als Hongarije. In Oisterwijk is TOBROCO-GIANT uitgegroeid tot de grootste werkgever met 320 medewerkers uit vijftien verschillende landen. Verwachting is dat het aantal groeit naar 420 medewerkers aan het einde van het jaar. In Hongarije werd in 2013 gestart met 40 medewerkers en ook dit aantal is door de jaren heen gegroeid. Op dit moment zijn hier dagelijks 100 medewerkers aan de slag.

“Focus op blijven innoveren”
Een ander speerpunt van TOBROCO-GIANT is het brede portfolio aan machines en aanbouwdelen. Op dit moment bestaat dit uit 30 verschillende modellen van 750 tot 6.000 kg en van 20 tot 76 pk. Wat betreft aanbouwdelen is er een ruime keuze met een aanbod van ruim 200 verschillende werktuigen. Brock: “Het aantal modellen zal in de toekomst flink toenemen met de introductie van nieuwe modellen. Daarnaast wordt het aanbod aan elektrische modellen de komende jaren verder uitgebreid om klanten zowel een diesel variant als een elektrisch alternatief van hetzelfde model aan te bieden.”

“Bij de ontwikkeling van een nieuwe model wordt nadrukkelijk gekeken naar de vraag vanuit de markt. Het nieuwste model wat op korte termijn geïntroduceerd zal worden is namelijk de G2300 (X-TRA) HD. Dit model is ontwikkeld omdat er vraag is naar een model tussen de bestaande G2200 HD+ en G2500 HD. De machines zijn uitgerust met een 1500 cc, Kubota motor, met 4 cilinders en hoog koppel. De hydrostatische vierwielaandrijving met automotive besturing en 8 tons planetaire assen (Heavy Duty uitvoering) geven de machines een trekkracht van 23.000 N. Voor de G2300 HD geldt een bedrijfsgewicht van 2.300 kg en kiplast van 1.595 kg. De G2300 X-TRA HD heeft een bedrijfsgewicht van 2.350 kg en kiplast van 2.260 kg. Beide modellen gaan februari van dit jaar in productie.”

“Verder gaat TOBROCO-GIANT in 2021 vijf nieuwe TELE modellen introduceren. Nu bestaat het gamma uit een TELE variant van het kleinste model (D204SW TELE) en de twee grootste modellen (G3500 TELE en G5000 TELE). Met de introductie van de G1500 TELE, G2200 TELE, G2300 TELE, G2500 TELE en G2700 TELE komt er direct een complete lijn met telescoopladers beschikbaar.”

“Wat betreft de elektrische modellen wordt het bestaande aanbod uitgebreid met de G2500E en G2500E X-TRA. Beide machines opereren een klasse hoger dan de G2200E (X-TRA) met een bedrijfsgewicht van 2.500 kg. Dit maakt de machines nog steeds uitermate geschikt om op een aanhanger te vervoeren en biedt die veel flexibiliteit voor de gebruiker. In 2020 is tevens een start gemaakt met het ontwikkelen van machines in de klasse van 1,5 en 3,5 ton. Met Jungheinrich heeft TOBROCO-GIANT een mondiale en betrouwbare partner gevonden met kennis van zaken als het gaat om het ontwikkelen van elektrische machines. Deze kennis wordt gedeeld met de R&D afdeling van TOBROCO-GIANT. Een afdeling die bestaat uit 30 engineers en die erop gericht is om met alleen de beste componenten een machine in eigen huis te ontwikkelen. De verhuizing naar een nieuwe en moderne locatie zal ervoor zorgen dat de innovaties onverminderd door zullen blijven gaan. Hierbij gaat het niet alleen om het ontwikkelen van nieuwe machines en aanbouwdelen, maar tevens het optimaliseren van bestaande modellen.”

4 dec 2020

GIANT G3500 X-TRA DRAAGT BIJ AAN SCHOON WATER BIJ WATERSCHAP DE DOMMEL

Waterschap De Dommel beheert het water in 32 gemeentes en werkt met ruim 450 medewerkers aan schoon en voldoende water. Daarnaast is men verantwoordelijk voor de bescherming van de 890.000 mensen in dit gebied tegen wateroverlast. In Eindhoven is één van de acht waterzuiveringen te vinden en daar werd na vijftien jaar een GIANT V621 vervangen voor een nieuwe GIANT G3500 X-TRA.

Schoon water
Mario Verbeek, Voorraadcoördinator bij Waterschap De Dommel, is werkzaam bij de waterzuiveringsinstallatie in Eindhoven en legt uit wat er op deze locatie gebeurt. “In Nederland wordt dagelijks 120 liter water per persoon gebruikt en dit water wordt vies als mensen wassen, koken, douchen, het toilet doorspoelen, etc. Al dit vieze water komt in het riool van de gemeente terecht en moet worden schoongemaakt. Het schoonmaken van afvalwater is een van de belangrijkste taken van De Dommel. Het afvalwater stroomt via de rioolleidingen naar de rioolwaterzuivering. Hier wordt het afvalwater voldoende schoongemaakt zodat we het weer in de beek of sloot kunnen laten stromen.”

“We hebben vijftien jaar lang een V621 gebruikt voor diverse werkzaamheden en deze is nu vervangen voor een moderne G3500 X-TRA met cabine. Aangezien het terrein in Eindhoven vijftien hectare groot is vonden wij het belangrijk dat de machine uitgerust is met een cabine. Op deze manier kunnen we de machine het gehele jaar benutten. De machine wordt gebruikt voor het vervoeren van materialen, lossen van vrachtwagens en bijhouden van het terrein.”

Een goede machine gaat jaren mee
“De keuze voor een GIANT was snel gemaakt. Aangezien we met de vorige wiellader ruim vijftien jaar gewerkt hadden, weten we dat het met de kwaliteit van GIANT wel goed zit. De staat van de V621 was nog zo goed dat de machine nu op een ander depot ingezet wordt. Hier gebruiken ze de machine voor het onderhouden van het terrein of hand- en spandiensten.”

“We zijn er zeker van dat we met de G3500 X-TRA weer jaren vooruit kunnen. Het onderhoud verloopt via onze dealer zodat de machine altijd de juiste aandacht krijgt. Daarnaast wordt de machine maar door een beperkt aantal medewerkers gebruikt. Die medewerkers hebben training en uitleg gekregen over de nieuwe machine en aanbouwdelen zodat ze precies weten waar alles voor dient,” aldus Verbeek.

Veelzijdig in gebruik
Met de machine zijn diverse aanbouwdelen aangeschaft. Naast een grondbak en palletlepels zijn er ook een jip en veegmachine geleverd. Verbeek: “De jip gebruiken we bijvoorbeeld om materialen te hijsen en te vervoeren. Met de veegmachine kunnen we eenvoudig zelf het terrein bijhouden en ervoor zorgen dat alles netjes blijft.”

“Maar ook de aannemers die hier aan het werk zijn weten ons goed te vinden. Ze hadden al snel in de gaten dat de GIANT makkelijk is om spullen te verzetten of te lossen. We krijgen dus ook regelmatig de vraag of we een handje kunnen helpen. Dit gaat altijd in overleg.”

Wegtoelating en Ledlampen
Naast de eerdergenoemde cabine is de G3500 X-TRA uitgerust met diverse andere opties om ervoor te zorgen dat werkzaamheden goed uitgevoerd kunnen worden. “Hierbij maken we gebruik van de openbare weg en daarom is de kniklader voorzien van wegtoelating en verkeersverlichting. De verkeersverlichting en werklampen hebben we meteen uit laten voeren in LED zodat we veel licht hebben in de donkere maanden en het bespaart meteen in onderhoud.

“De machine levert zijn geld op”
“Ondanks het feit dat de machine geen veertig uur per week gebruik wordt kunnen we wel zeggen dat de G3500 X-TRA dagelijks aan het werk is. Dit was al zo met de V621 en geldt voor de G3500 X-TRA des temeer. Als we zien hoe makkelijk en snel de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden dan levert de machine zijn geld op,” zegt Verbeek.

5 nov 2020

FarmTrader Test: "De G5000 TELE is een schot in de roos!"

Farm Trader Nieuw-Zeeland testte de G5000 TELE toen een van de eerste modellen in het land aan Te Aroha Tractors werd afgeleverd.

Mark Fouhy testte de machine op een plaatselijke geitenboerderij. Door zijn veelzijdigheid werd de G5000 TELE daa al snel aan het machinepark toegevoegd.

"Hoewel de machine van vijf ton stevig aan de top staat van het assortiment Giant-wielladers wat betreft afmetingen, pk's, reikwijdte en hefvermogen, is hij nog steeds ongelooflijk wendbaar en veelzijdig - en het beste van alles is dat deze functies zijn verpakt in een machine die slaagt erin om niet onnodig groot te worden.
Het is een krachtig pakket, waarbij de telescopische giek op de machine die we hebben getest 4,35 meter kan bereiken. Met zo'n bereik zijn de machines zeer geschikt voor het drukke boerenleven in Nieuw-Zeeland, maar ook voor de bouw en tal van andere projecten. Met zo'n expressief bereik is het beladen van de silagewagen ook geen probleem, net als voermengwagens; allemaal gemakkelijk te hanteren en binnen het bereik en de hefmogelijkheden van de G5000."

Door: Mark Fouhy,
Fotografie door: Lisa Potter

Werkzaamheden uitvoeren
Omdat het een toegewijde wiellader is, is alles ontworpen voor gemakkelijke toegankelijkheid en om laadtaken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zoals u zou verwachten, zorgt de joystick voor alle bedieningselementen van de giek: de giek omhoog en omlaag brengen en ook het storten.

De derde functie wordt bediend met een tuimelschakelaar van links naar rechts op de achterkant van de joystick. Het uit- en inschuiven van de giek wordt bediend door een andere tuimelschakelaar bovenop de joystick aan de rechterkant. Met alle belangrijke functies zo dicht bij de joystick, kan de machinist zijn arm op de ergonomisch gevormde armleuning laten rusten. Om de zaken simpel te houden en de bestuurder in staat te stellen één hand aan het stuur te houden, heeft de transmissie zijn eigen joystickschakelaar - deze is rood om hem te onderscheiden van de giekbediening.

In neutraal wordt de parkeerrem automatisch ingeschakeld. Dit is een handige functie, maar verklaarde ook waarom ik in eerste instantie geen handrem kon vinden toen ik voor het eerst instapte en de Giant G5000 startte.

Rijden is prettig en eenvoudig dankzij de hydrostatische transmissie met twee snelheden. Het centrale streepje geeft aan in welke versnelling je zit met een groene schildpad of rood konijn. Ik vond de schildpaduitrusting goed voor op het erf en het laden van zware materialen, werkte comfortabel van 0 tot 7 km/u. De maximale snelheid in dit bereik is 10 km/u.

Het tweede bereik is ideaal om efficiënt van punt A naar B te komen, met een maximale snelheid van 25 km/u. U kunt ook een versnellingsbak van 35 km/u specificeren. Houd er echter rekening mee, zoals bij de meeste machines, dat hoe hoger de snelheid, hoe meer het comfortniveau de neiging heeft om af te nemen, dus tenzij het vrij soepel verloopt, zou ik me niet voorstellen dat je vaak met 35 km/u rond boerderijen zou rijden.

Giant heeft ervoor gekozen om te gaan met een scharnierend pendelgewricht, dat helpt bij het opvangen van de hobbels en om alle vier de wielen 100% van de tijd op de grond te houden. Andere specificaties om de rit vlotter te laten verlopen zijn onder meer het gepatenteerde Stabilo-systeem en de vering van de giek, die beide het vermogen om veilig te bedienen vergroten.

Cabine en omgeving machinist
Hoewel de G5000 een van de grotere modellen in het assortiment van Giant-laders is, past hij toch zeker in de markt voor compacte laders. Dit gezegd hebbende, vond ik de volledig gesloten cabine nog steeds ruim genoeg voor iemand van gemiddelde lengte (ongeveer 1,85m).

De rijpositie is comfortabel dankzij de volledig verstelbare stuurkolom en het handige centrale display waarop alle benodigde informatie te zien is. Het display is bijgewerkt ten opzichte van eerdere modellen waarmee ik heb gereden, met digitaal display voor toerental, uren en brandstof, enz.

Gekleurde LED's lichten op voor transmissiefuncties, konijn en schildpad en parkeerslot, evenals richting- en differentieelslot. Al deze functies zijn gemakkelijk bij de hand omdat ze in de joystickcontroller zijn geïntegreerd.

Om veiligheidsredenen is er een hydraulische vergrendeling aan de rechterkant achter de joystick om onbedoeld ontgrendelen te voorkomen. Een andere leuke feature is de hydraulische werktuigvergrendeling op de Euro-aankoppelingsdrager. Nogmaals, om veiligheidsredenen vereist dit twee handen: een om de ontgrendelingsknop op het centrale display vast te houden en de andere om de derde functie uit te voeren, die het in- en uitschuiven van de borgpennen regelt.

Een kleine aanpassing waarvan ik denk dat het goed zou werken op deze verder goed ontworpen en doordachte machine, is een functie voor het drukvrij maken van de derde functie voor de werktuigen. Ik moet toegeven dat we een beetje tijd hebben verspild om de slangen van de de bak met grijper weer aan te koppelen. Door de joystick heen en weer te bewegen, werd de druk verlicht en misschien was het gewoon een systeem waarmee ik vertrouwd moest raken.

Deze machine is uitgerust met een gesloten cabine, wat heel goed uit kwam, omdat we alle weersomstandigheden tegenkwamen, van harde wind tot regen en natte sneeuw. U kunt ook kiezen voor een veiligheidsdak als u dat wilt, maar de luxe van de cabine met airconditioning en radio is iets wat machinisten zeker waarderen.

De Giant die ik vorig jaar heb getest, bevatte ook achteruitrijcamera's en zwaailampen als extra veiligheidsvoorzieningen voor in een drukke boerderijomgeving. Deze mogelijkheid om rechtstreeks vanuit de fabriek de machine aan te passen aan de functies die u nodig heeft voor uw situatie, is een groot pluspunt om de investering in een nieuwe Giant-machine voor u te laten werken.

Maar terug naar onze testmachine van vandaag: de televersie van de G5000, die opmerkelijk goed geschikt is voor landbouwwerk en meer dan zijn waarde bewijst met een breed scala aan taken hier op de geitenboerderij. Hij is ook verkrijgbaar in twee andere varianten: Z-Hef en X-Tra, met meer traditionele hefarmen en een iets hoger hefvermogen. Dit zou gunstig zijn voor meer industriële taken zoals wegenbouw, of gemeentelijke taken zoals grondverzet, wat de grote verscheidenheid aan mogelijke toepassingen van deze GIANT wielladers aantoont.

Bouwkwaliteit
Het is moeilijk om iets negatiefs aan te wijzen bij de Giant als het gaat om bouwkwaliteit. Niet voor niets heeft het merk zo'n solide reputatie en sluit het aan bij andere leiders op het gebied van specialistische componenten. Bij het produceren van een nieuw model zoals de G5000, wordt er duidelijk veel nagedacht over de juiste onderdelen voor de machine en de doelmarkt. De assen van Comer zijn bijvoorbeeld geschikt voor 16 ton op een machine van vijf ton, en hij is ook uitgerust met Bosch Rexroth-hydrauliek, de beste die je kunt kopen, en Kubota-motoren, die bekend staan om hun betrouwbaarheid in dit soort toepassingen. Zelfs nadat de juiste componenten zijn gekozen, voert Giant nog steeds zijn eigen uitgebreide tests uit voordat de uiteindelijke machine op de markt wordt gebracht.

De kwaliteit komt duidelijk terug in de cabine, met standaard een comfortabele lucht geveerde stoel en er is duidelijk nagedacht over het creëren van een comfortabele bestuurdersomgeving, met verstelbare besturing, een ergonomische armleuning en een logisch opgestelde joystick, met goed gegroepeerde bedieningselementen voor gebruiksgemak.

Voor de eigenaren van deze Giant G5000 is bouwkwaliteit een van de belangrijkste redenen achter de aankoopbeslissing. Hoewel eerder een ander merk actief was op de geitenboerderij, waren de rekeningen van reparatie en onderhoud hoog en een zorgvuldige evaluatie leidde tot de beslissing om in de Giant G5000 te investeren.

Motor
Voor dit nieuwste Giant-model produceert de motor 75 pk en 55 kW - de op een na grootste motor voor wielladers van het merk Giant. Ondanks het bouwen van een grotere machine, heeft Giant vastgehouden aan zijn op kwaliteit geteste en bewezen merken. De betrouwbaarheid van de kleine industriële motoren van Kubota heeft de GIANT machines in het verleden ongelooflijk goed gediend (evenals een groot aantal andere merken en machines).

Nieuwe kenmerken van de Kubota V3307 viercilinder dieselmotor met turbocompressor zijn de katalysator (DOC) en het roetfilter (DPF), waardoor deze machine voldoet aan de nieuwste EU Stage V-normen voor schone motoren.

Een belangrijk kenmerk hier voor mij is het feit dat ze dit hebben kunnen bereiken zonder de noodzaak van een extra AdBlue SCR-uitlaatbehandelingssysteem. Qua vermogen lijkt de Kubota-motor van 75 pk voldoende voor alle taken die we erop gooiden, inclusief het laden en vervoeren van materialen over de weg en het voeren van dieren.

De grote hydraulische pomp zorgt ervoor dat de beweging van de giek niet moeizaam of langzaam verloopt, zelfs wanneer hydraulisch vermogen vereist is voor meerdere taken, zoals het besturen en bijsturen van de machine tijdens het laden. Dit maakt het een plezier om te bedienen.

De enige keer dat u wat extra pk's wilt, is als u de trekhaak gebruikt om een aanhanger met balen terug te brengen van de paddock om te stapelen.

Voor dagelijkse controles maakt de uit één stuk opklapbare achterklep de zaken eenvoudig. De opening van de dieseltank bevindt zich aan de deurzijde van de machine, met een tank van 77 liter en aan de andere kant hydraulische olie met een inhoud van 80 liter. De radiator bevindt zich aan de achterkant van de machine, zodat u gemakkelijk bij de machine kunt om opgehoopt materiaal, stof, gras of houtsnippers weg te blazen. De cycloon bevindt zich bovenop de motor voor eenvoudige reiniging en achter de cabine om de schoonste lucht naar de motor te krijgen.

Met iets meer dan 200 uur op de teller, is de eerste onderhoudsbeurt na 50 uur uitgevoerd door de plaatselijke dealer Te Aroha-tractoren. Giant heeft dealers in het hele land voor regelmatig onderhoud, eventuele andere problemen en de vele aanbouwdelen.

Hydrauliek
Wanneer u zowel hydrostatische transmissie als andere veeleisende hydraulische functies van een wiellader gebruikt, is de hydraulische opbrengst een bepalende factor voor de algehele prestaties. Giant gebruikt een oliereservoir van 80 liter om aan de eisen van de G5000-modellen te voldoen. Standaard heeft dit model 145 liter hydraulische olie per minuut beschikbaar voor rijden en 78 liter per minuut voor werkhydrauliek.

De kwaliteitscomponenten van het Duitse Bosch worden gebruikt voor de hydrauliek. Net als met de rest van de machine, kunt u de hydrauliek upgraden tot 122 liter per minuut voor werktuigen die dat nodig hebben.

Ik vond de standaard hydrauliek meer dan voldoende, ook al deed ik meer dan één taak tegelijk. Extra hydraulische uitgangen kunnen voor en achter worden toegevoegd. Onze testmachine had er twee aan de voorkant en geen aan de achterkant.

Een nadeel dat ik ontdekte, was dat er geen drukontlastingsventiel was om het leven gemakkelijker te maken bij het wisselen tussen werktuigen die waren aangesloten op de derde serviceklep, hoewel het misschien wel als optie beschikbaar is. De hydrostaat met twee snelheden werkt goed en is voor iedereen gemakkelijk te bedienen.

VONNIS
De G5000 is voor Giant een schot in de roos. De kracht die wordt geboden in zo'n compact formaat wordt ondersteund met ongelooflijke wendbaarheid. Perfect voor mensen die in krappe schuren werken (zoals geitenboerderijen). De 75 pk sterke Kubota-motor levert veel vermogen in termen van vierwielaangedreven tractie met de vergrendelbare elektrische differentiëlen. Hydrostatische vierwielaandrijving met automotive besturing en 100% schakelbare vergrendelingen op beide assen zorgen ervoor dat de machine altijd voldoende grip, veel trekkracht en soepele bewegingen heeft.

Met een hefhoogte tot 4,35 meter en een hydraulisch vermogen met een opbrengst van 145 liter per minuut (voor rijden) en bijna 80 liter per minuut (voor werktaken), kom je niets te kort.

Met deze G5000 bewijst Giant nogmaals dat het een krachtige compacte lader weet te produceren, veelzijdig genoeg voor de land-, tuinbouw, wijnbouw en bouw.

15 okt 2020

TIPS VOOR WINTERSERVICE: GIANT MACHINES ZIJN KLAAR VOOR DE WINTER

De temperaturen dalen tussen december en maart en dat betekent een verplichte pauze voor veel bouw- en landschapsmachines. Omdat GIANT machines het gehele jaar te gebruiken zijn is de winterservice een goede manier om de volle capaciteit van de machine te benutten en zo hun winstgevendheid te vergroten. Diverse GIANT specialisten geven praktische tips als het gaat om het voorbereiden van een machine op de winter en het uitvoeren van de werkzaamheden tijdens de gladheidsbestrijding.

Voorbereiding
“Een goede voorbereiding is van groot belang”, aldus Urs Maeder, Techniek Specialist bij Leiser AG in Zwitserland. “Wij raden onze klanten aan om een winter check uit te laten voeren bij hun GIANT voordat ze aan het werk gaan. Hierbij controleren we de machine op alle belangrijke punten en zorgen ervoor dat de machine ook in deze omstandigheden goed presteert. Zo controleren we of de koelvloeistof en olie bestand zijn tegen winterse temperaturen.”

“Verder kunnen klanten ook zelf de nodige maatregelen nemen om de machine te beschermen tegen strooizout. Door de machine goed te smeren worden belangrijke componenten tegen het zout beschermt. Daarnaast kan de GIANT behandeld worden met een beschermende was zodat het zout de lak en het frame niet aantast. Maar klanten moeten er ook op bedacht zijn dat ze diesel gebruiken die goedgekeurd is voor zeer lage temperaturen, ” zegt Maeder.

De juiste aanbouwdelen en opties
Waar een graafmachine bij temperaturen onder het vriespunt stilstaat, is dit bij een GIANT niet het geval. “Ondernemers met een vooruitziende blik nemen voorzorgsmaatregelen", zegt Tobias Eisele, Product Manager Compacte Machines bij Kiesel, Duitsland. "Wat ligt er meer voor de hand dan het verwijderen van sneeuw en ijs in het portfolio met werkzaamheden op te nemen? Investeer in een sneeuwschuif, zoutstrooier of veegmachine om de winterservice efficiënt en economisch uit te kunnen uitvoeren. TOBROCO-GIANT heeft hierin een breeds assortiment met verschillende afmetingen en met diverse opties zoals hydraulische schuinstelling van de sneeuwschuif.”

Omdat winterservice in een land als Duitsland verplicht is. Of het nu een lokale overheid, een bedrijf of een particulier is, kan niemand er omheen. Sommige gemeenten doen hun winteronderhoud graag zelf en gebruiken hiervoor de machine die op de gemeentewerf werkt. Andere gemeenten besteden de winterdienst voor hun wegen, trottoirs en parkeerplaatsen uit aan onderaannemers zoals boeren, hoveniers of loonbedrijven. Maar ook particulieren en bedrijven geven de werkzaamheden om opritten, paden of parkeerplaatsen schoon te maken graag uit handen.

“Met de juiste GIANT, uitgerust met sneeuwschuif en zoutstrooier, zijn deze taken zelf of voor anderen uit te voeren. Omdat een GIANT van nature al een werktuigdrager is, is het bevestigen van het juiste werktuig eenvoudig. Een sneeuwschuif kan eenvoudig aangekoppeld worden met de hydraulische snelwissel. Afhankelijk van het model kan ook een zoutstrooier hydraulisch of elektrisch worden aangekoppeld en bediend,” aldus Eisele.

Luuk van Kessel, Accountmanager bij TOBROCO-GIANT: “Naast de juiste aanbouwdelen is het van belang dat er bij de aanschaf van de machine al over na wordt gedacht of er dit soort werkzaamheden uitgevoerd gaan worden. We hebben verschillende opties beschikbaar die in de winter goed van pas komen. Denk hierbij aan een cabine of motorverwarming, maar daarnaast ook aan de juiste (LED) verlichting en wegtoelating.”

“Veel GIANT machines, van de G1500 tot en met de G5000, zijn uit te voeren met een gesloten cabine die standaard voorzien is van verwarming. Daardoor zijn de machines in principe geschikt voor gebruik bij temperaturen ver onder nul. De elektrische motorverwarming zorgt ervoor dat het koelwater opgewarmd wordt en de motor reeds op temperatuur is voordat deze gestart wordt. Dit systeem is een kwestie van plug-and-play en werkt op 220V en 230V,” legt Van Kessel uit.

Standaard worden GIANT machines met een cabine uitgerust met vijf werklampen. Twee aan de voorzijde van de cabine, twee aan de achterzijde van de cabine en één op de hefarm. Voor extra goed zicht in het donker zijn deze werklampen tevens in LED uit te voeren en is er nog een extra werklamp op de hefarm mogelijk. Om zelf goed zichtbaar te zijn is het mogelijk om maximaal twee (LED) zwaailampen op de cabine of het veiligheidsdak te monteren. Een andere optie is het monteren van LED flitslampen aan de voor- en achterzijde van het veiligheidsdak of de cabine.

Veilig aan het werk
De compacte GIANT wielladers hebben een onderhoudsvrij knik-pendelsysteem. Dit maakt ze tot de ideale machines voor werkzaamheden in gebieden met weinig ruimte zoals voetgangerszones, fietspaden of op trottoirs en smalle parkeerplaatsen. “De machines zijn zo smal dat ze de verkeersstroom om hen heen niet hinderen, zelfs niet in de kleinste ruimtes. Het gebruik van smalle stijlen en veel beglazing zorgen voor een optimaal zicht op de omgeving zodat geparkeerde auto’s kunnen worden vermeden.” legt Eisele uit.

Voor grote pleinen, parkeerplaatsen van supermarkten, distributiecentra en voor de winterservice op landwegen zijn de GIANT wielladers van 3,5 tot 5,5 ton uitermate geschikt. De G3500 en G5000 zijn ontworpen om zware lasten betrouwbaar van A naar B te verplaatsen. Door de hoge trekkracht en hefkracht zijn de machines perfect voor zwaar winterwerk en schuiven ze sneeuw en ijs eenvoudig opzij.

Eisele: “Voor alle GIANT machines geldt dat de hydrostatische vierwielaandrijving ervoor zorgt dat de machines ook op gladde wegen precies en veilig blijven manoeuvreren. Daarnaast is er de keuze voor modellen met een 100% inschakelbare sper op beide assen. Als één van de wielen dan een glad stuk wegdek raakt, blijft de machine veilig op de weg.”

Wet- en regelgeving
“In Duitsland is het zo dat iedereen die zelf aan gladheidsbestrijding doet of deze uitvoert voor de gemeenschap of andere bedrijven - of het nu op schoolpleinen, bij bushaltes of op bedrijfsterreinen is - moet zijn machine van oktober tot april klaar hebben staan om voorbereid te zijn op het begin van de winter. Iedereen die het contract voor winterdiensten aangaat, moet wat betreft tijd en betrouwbaarheid voldoen aan de wettelijke verplichtingen en, als het misgaat, aansprakelijk zijn. Wat er volgens de wet in acht moet worden genomen, is te vinden in de relevante federale en staatswetten. Daarnaast heeft elke gemeente zijn eigen regelingen waarvan u op de hoogte moet zijn. Vooral voor onderaannemers zijn gedetailleerde operationele plannen net zo belangrijk als de betrouwbaarste weersvoorspellingen en inspecties om zichzelf te beschermen tegen ongerechtvaardigde aansprakelijkheidsclaims,” aldus Eisele.

Van Kessel: “Wanneer werkzaamheden op de openbare weg worden uitgevoerd of men moet via de openbare weg naar de werkzaamheden dan is het noodzakelijk om de machine uit te rusten met een wegspecificatie. Hierbij wordt de machine uitgerust met verkeersverlichting, zijspiegels, kentekenplaathouder en transportlock. Omdat voor veel landen andere regels gelden is het van belang om u goed te laten informeren door een lokale GIANT dealer. Zij zijn op de hoogte van de lokale wet- en regelgeving.”

Na afloop van de winterservice
“Om uw GIANT in een goede conditie te houden tijdens de winter is het verstandig om de machine na gebruik af te spoelen met koud water. Gebruik hiervoor geen hogedrukreiniger als u een beschermende waslaag op de machine heeft aangebracht. Anders spoelt deze met het zout van de machine. Nadat de winter voorbij is kunt u het beste de hele machine van onder tot boven goed wassen en afspuiten zodat al het zout van machine verwijderd is. Dit voorkomt dat de lak, het frame of de elektra aangetast worden door het zout,” vertelt Maeder.

4 sep 2020

Verreiker GT5048 als goed ervaren door vakblad Profi

Vakblad Profi heeft de GT5048 getest en was onder de indruk van de nieuwe verreiker. De compactheid, stabiliteit, hefkracht en comfort werden als zeer goed ervaren.
Klik op de onderstaande afbeelding om het complete bericht te lezen:

12 aug 2020

Buus Landscaping gebruikt elektrische GIANT-wiellader in het stadscentrum

In juni bewees de elektrische GIANT G2200E X-TRA in Silkeborg, Denemarken, dat de machine een zeer goede keuze is voor zware werkzaamheden. De G2200E X-TRA werd door Buus Landscaping, een bedrijf met een opmerkelijk groen profiel, gebruikt toen er wegwerkzaamheden moesten worden uitgevoerd in de "Groenste voetgangersstraat van Denemarken" in het centrum van Silkeborg. Ondanks de beperkte ruimte was de GIANT zeer geschikt voor het vervullen van transport- en hijstaken in de straat, zonder de mensen die in het stadscentrum werken en wonen te storen met geluid of uitstoot.

Sinds de introductie van de elektrische machines zijn er reeds een groot aantal GIANT wielladers uit de G2200E-serie geïmporteerd door de Deense importeur, Brdr. Holst Sorensen A/S. Met de hulp van 34 Deense dealers zijn deze afgeleverd aan diverse klanten. Onder hen Buus Landscaping, een bedrijf dat al goed vertegenwoordigd als het gaat om elektrisch aangedreven machines en zijn G2200E X-TRA ontving van dealer Lyngfeldt A/S.

Over de machine
Het bedrijf koos voor de X-TRA-variant omdat deze ontwikkeld is voor het zware werk op het gebied van grondverzet en de bouwsector. De G2200E X-TRA heeft een hefhoogte van 2,45 meter en een hefvermogen van 2.200 kg. De machine is voorzien van een 48 Volt lithium-ion accu met 260 Ah en deze bevindt zicht op de plaats waar traditioneel de motor van GIANT te vinden is. De machine is uitgerust met een ingebouwde lader van 40 Ampère die kan worden aangesloten op een stroomvoorziening van 230 V. De wiellader heeft twee aparte elektromotoren, een met 6,5 kW voor het aandrijven van de machine en de tweede met 11,5 kW voor de werkhydrauliek.

De elektrische GIANT combineert de voordelen van een kniklader met twee andere belangrijke elementen. Geluidsarme werking en geen CO2-uitstoot. Deze twee elementen bieden een groot voordeel voor het uitvoeren van werkzaamheden in een gebouw of in stedelijke ruimtes. Beide zijn van groot belang voor Buus Landscaping wanneer ze onder meer in het voetgangersgebied in Silkeborg werken.

Buus Landscaping en het groene profiel
Het bedrijf heeft al een tijdje ingezet op groen ondernemen en staat bekend om de focus op klimaat- en milieuvriendelijke machines. Als een van de eerste bedrijven in Denemarken heeft het geïnvesteerd in een elektrische GIANT wiellader. Het bedrijf bezit al zes elektrisch aangedreven auto's die bijdragen aan het gebruik van groene stroom. Ze hebben daarnaast hun daken voorzien van zonnepanelen en deze leveren de meeste stroom voor het gereedschap van de vaklieden. Naast het bezit van een elektrische GIANT, kijkt Buus ook naar elektrische graafmachines.

Michael Niemann, Sales Manager en afdelingshoofd bij Buus Landscaping licht zijn standpunt toe: “Jaren geleden wilden we ons groene profiel aanscherpen. We vroegen ons af waar we moesten beginnen, dus de elektrische weg werd ons duidelijk. We zijn klein begonnen met onze accu en diesel aangedreven machines. Tegenwoordig wordt al het handgereedschap elektrisch aangedreven en schakelen we ook een aantal van onze grotere bouwmachines om naar elektrische versies. ”

Voordelen van de elektrische GIANT op de bouwplaats
Het bedrijf heeft in Silkeborg "de groenste voetgangersstraat van Denemarken" gebouwd met behulp van de G2200E X-TRA. Door het gebruik van de elektrische machine worden voorbijgangers niet blootgesteld aan dieseluitlaatgassen. Tevens is de machine voorzien van de juiste LED verkeersverlichting zodat mensen rondom de machine kunnen zien in welke richting de machine beweegt en dat vergroot de veiligheid op de bouwplaats. Ook belangrijk is de afwezigheid van een draaiende dieselmotor die zorgt voor geluidsoverlast en uitstoot bij het werken in de buurt van appartementen en winkels. Zonder enige overlast voor de omgeving kan de werkdag voor Buus eerder in de ochtend beginnen.

Michael Niemann legt uit: “We zien grote financiële voordelen als het gaat om het bezit van elektrische machines. Ook de werkomgeving voor de medewerkers is voor ons van groot belang. Als bedrijf stellen we graag de volgende eisen: een gezonde werkomgeving, maar tegelijkertijd voldoen we graag aan de eisen van onze medewerkers. Ze waarderen dat ze niet in de buurt van lawaaierige machines en in vieze lucht hoeven te werken. Op een hete zomerdag zonder wind is het ondraaglijk om naast een diesel aangedreven bouwmachine te werken. Dat is ook een belangrijke reden waarom we hebben gekozen voor de elektrische GIANT minilader. ”

Voldoende vermogen en weinig onderhoud
Wanneer Buus zijn G2200E X-TRA met 260 Ah accu voor normaal werk gebruikt, is er voldoende stroom beschikbaar voor een hele dag. Als de werkzaamheden inhouden dat er continu getild moet worden of langere afstanden worden afgelegd dan wordt de accu tijdens pauzes extra opgeladen. Volgens een interne afspraak binnen Buus is de laatste persoon die de machine gebruikt ook degene die hem op de lader aansluit. Zo wordt hij altijd 's nachts opgeladen en kan hij de volgende dag weer werken.

De extra investering in elektrische machines wordt terugverdiend door de lage onderhoudskosten aan de machine. Daarnaast is het niet alleen het individu op straat die de positieve aspecten van elektriciteit ziet, ook de medewerkers zien dat. Wil Buus als werkgever aantrekkelijk blijven, dan moet het bedrijf de keuze maken voor een groene transitie. Ook draagt de toevoeging van een elektrische GIANT kniklader aan Buus Landscaping bij aan de lange termijn doelstelling van het land; een CO2-reductie van 70% vanaf 2030.

Voor Buus is de enige belemmering op dit moment dat het aanbod aan elektrische machines nog niet breed genoeg is. Daarom volgen ze de ontwikkeling van elektrisch aangedreven machines op de voet en blijven ze werken aan hun groene profiel.

2 jul 2020

50 GIANT SKID STEER LADERS VOOR BOELS RENTAL

Vanwege de groeiende vraag naar mini skid steer laders heeft Boels Rental het assortiment uitgebreid met 50 machines van het type SK252D. De sleutels van de eerste machines werden door Accountmanager Luuk van Kessel overhandigd aan Sander Mulders, Tactical Buyer bij Boels Rental.

 

Begin mei vond de overhandiging van de eerste machines plaats en de rest wordt gefaseerd in 2020 uitgeleverd. De skid steers worden in eerste instantie verdeeld over de Benelux en Duitsland omdat in deze landen de vraag naar deze machines het grootst is. “De machines zijn ontzettend veelzijdig inzetbaar en dus is die groeiende vraag logisch. Wij als verhuurder willen onze klanten zo goed mogelijk in hun behoefte voorzien en hebben daarom besloten om onze vloot met deze mini skid steer uit te breiden. Wij denken dat met name de bouw, infra, tuin & groenonderhoud de grootste doelgroepen zullen zijn voor deze machines, maar uiteraard ook voor andere toepassingen.,” aldus Mulders.

“Er heeft een uitgebreide benchmark plaats gevonden waar we naar alle top spelers in de (internationale) markt hebben bekeken. Diverse machines werden op locatie getest en met verschillende teams geëvalueerd. Zo werkten we gezamenlijk naar de uiteindelijke keuze van de machine toe. Daarnaast werd er gekeken naar de leverancier en bijvoorbeeld hun service mogelijkheden. Boels opereert internationaal dus een leverancier zal ons ook internationaal moeten kunnen ondersteunen.”

“Total cost of ownership is voor ons heel belangrijk. De GIANT SK252D is een goed ontwikkelde machine. Hij vraagt weinig onderhoud en dat wat onderhouden moet worden is eenvoudig te doen. Daarnaast biedt de machine vele voordelen voor de klant. Hij is ontzettend compact en wendbaar dit maakt hem op bijna alle locaties inzetbaar en zeer eenvoudig te transporteren. Hij biedt goed overzicht op de werkzaamheden waardoor je deze veilig kan uitvoeren. De combinatie van de eenvoudige bediening en het “hop on – hop off” principe maakt het mogelijk dat men met weinig inspanning de machine snel kan inzetten. Dit zorgt ervoor dat werkzaamheden on site sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Dit zijn allemaal zaken die er toe hebben doen leiden dat wij voor deze mini skid steer hebben gekozen.”

De veelzijdige SK252D heeft een bedrijfsgewicht van 810 kg en is voorzien van een 25 pk, Kubota, dieselmotor. Vier zware wielmotoren zorgen voor ruim voldoende duw- en trekkracht, goede rijeigenschappen en hebben het voordeel dat ze onderhoudsarm zijn. Het geveerde bestuurdersplatform zorgt voor comfort en is eenvoudig op te klappen. Dit maakt de machine nog compacter tijdens transport . Met een kiplast van 434 kg presenteert de SK25D zich als een machine die werk eenvoudiger en efficiënter maakt.

3 jun 2020

TOBROCO-GIANT BOUWT 25.000STE MACHINE

De schouders eronder, flexibiliteit en intensief samenwerken zijn kernwaarden die synoniem staan voor de bedrijfsvoering van TOBROCO-GIANT. Het zegt veel dat juist in deze periode de productie is doorgegaan en de 25.000ste machine van de band gerold is. Deze mijlpaal had niet tot stand kunnen komen zonder deze waarden en de betrokkenheid van medewerkers, dealers en leveranciers. Normaal gesproken zou dit uitgebreid gevierd worden, maar gezien de omstandigheden wordt hier op een later moment bij stil gestaan.

De vijfentwintig duizendste machine is een elektrische G2200E X-TRA en werd afgelopen week geproduceerd in Oisterwijk. Dat het een elektrische machine betrof is niet vreemd aangezien de vraag naar elektrische wielladers alleen maar toeneemt. De G2200E X-TRA is een speciale editie met een unieke kleurstelling en werd overhandigd aan E-Den Hartog. Een nieuwe onderneming van GIANT dealer Den Hartog Bouwmateriaal, welke speciaal gericht is op de verkoop en het onderhoud van elektrische machines

20 jaar wielladers bouwen
TOBROCO-GIANT heeft er 20 jaar over gedaan om deze mijlpaal te bereiken. Na de oprichting in 1996, werd in 2001 de eerste wiellader gebouwd. In de eerste jaren waren het nog beperkte aantallen, maar vanaf 2003 werd er opgeschaald. De productie verhuisde van een tent in Haaren naar een bedrijfspand in Oisterwijk. Door het uitbreiden van het aantal modellen en de toevoeging van telescoopladers en verreikers aan het productgamma werd in 2014 de 10.000ste machine gebouwd.

De jaren daarna werd het dealernetwerk verder uitgebreid tot 580 dealers in 50 landen en een eigen verkoopkantoor geopend in Amerika. Samen met de hoge vraag naar de multifunctionele GIANT machines heeft dit ertoe geleid dat er in de afgelopen zes jaar nog eens 15.000 machines gebouwd zijn. Een aantal wat alleen maar sneller op zal lopen door de investeringen die zijn gedaan in het uitbreiden van de productie en een nieuw magazijn. Eind dit jaar wordt 8.000 m2 aan productie en het hoogbouwmagazijn in gebruik genomen. Deze uitbreiding geeft de mogelijkheid om grotere machines te kunnen bouwen en is erop gericht om in 2025 de productie meer als te verdubbelen ten opzicht van dit jaar. Het doel is om in dat jaar 8.750 machines te bouwen.

De investeringen vinden echter niet alleen plaats in Nederland. Ook in Hongarije wordt de fabriek voorbereid op de groei van de komende jaren. In Eger worden de frames vervaardigd, waarna ze naar Nederland komen om gespoten te worden en de productie in gaan. Daarnaast worden hier, sinds de start in 2013, de aanbouwdelen geproduceerd. De fabriek is uitgebreid met 2.000 m2 aan productieruimte en er is geïnvesteerd in twee lasrobots, lasersnijders en kantbanken.

De toekomst is elektrisch
De G2200E en G2200E X-TRA zijn wielladers in de 2,2 ton klasse en de eerste elektrische machines die TOBROCO-GIANT bouwt. Gezien de vraag naar compact elektrisch materieel is het een trend die niet meer te stoppen is. Directeur Toine Brock: “Wij verwachten dat over enige tijd de helft van het aantal compacte machines elektrisch zal zijn. Op dit moment gaan de meeste machines naar landen als Nederland, Noorwegen, Denemarken en Zweden. Maar we zien in steeds meer landen dat er strengere regels komen op het gebied van uitstoot. Het is wachten op Europese richtlijnen.”

“Onze klanten vragen specifiek om elektrische machines en daarom willen wij op termijn van iedere GIANT een dieselversie en elektrische variant beschikbaar hebben. Ik verwacht dat in 2025 minimaal 40 procent van onze productie uit elektrische (telescopische) wielladers bestaat. Daarnaast kunnen klanten op termijn een elektrische skidsteer en verreiker verwachten.”

“Dit jaar starten we met de ontwikkeling van elektrische machines in de klasse van 1,5, 2,5 en 3,5 ton. Met Jungheinrich hebben wij mondiale en betrouwbare partner gevonden met kennis van zaken als het gaat om het ontwikkelen van elektrische machines. Zij leveren de elektromotoren en het accupakket en de hardware en software wordt in eigen huis ontwikkeld. Dit geeft ons de kans om het beste van twee werelden te combineren en machines te ontwikkelen die zorgen voor lage gebruikskosten en een hoge werksnelheid.

17 apr 2020

TOBROCO-GIANT ONTHULT MET G2700 OPVOLGER VAN BESTSELLER

Jaren lang was de V452T het meest verkochte model uit het modellen gamma van TOBROCO-GIANT. Met de komst van de G2700 modellen heeft de machine een waardig opvolger gekregen. Niet alleen is de G2700 krachtiger als het gaat om vermogen en trekkracht. Door een hoger bedrijfsgewicht zijn de kiplasten flink toegenomen. Dit maakt de G2700 tot een moderne krachtpatser in een compact jasje.

Meer vermogen en trekkracht
De G2700 is beschikbaar in vier verschillende modellen. Als G2700 HD, G2700 X-TRA HD, G2700 HD+ en G2700 X-TRA HD+. Voor alle 4 de modellen geldt dat ze worden aangedreven door een 3 cilinder Kubota motor met 50 pk. De motor is uitgerust met DOC en DPF en voldoet aan de laatste, EU Stage V, normen voor schone motoren. Daarnaast worden alle modellen aangedreven door een hydrostatische vierwielaandrijving met automotive besturing

Het verschil tussen de G2700 (X-TRA) HD en G2700 (X-TRA) HD+ is terug te vinden in het gebruik van verschillende planetaire assen in HD uitvoering. De G2700 HD en G2700 X-TRA HD zijn uitgevoerd met 8 tons planetaire assen met limited slip en deze zorgen voor een trekkracht van 20.000 N en maximale rijsnelheid van 25 km/h. De G2700 HD+ en G2700 X-TRA HD+ zijn voorzien van 12 tons planetaire assen en elektrische inschakelbare 100% sper op beide assen. Deze aandrijving zorgt voor een trekkracht van 28.000 N en maximale rijsnelheid van 30 km/h.

Flexibel in gebruik en vervoer
Of het nu gaat om werkzaamheden op het gebied van infrastructuur, op bouwplaatsen, voor hoveniers, grondverzet of agrarische toepassingen. De G2700 is voor alle sectoren inzetbaar en kan het gehele jaar gebruikt worden. Met behulp van de hydraulische snelwissel is het mogelijk binnen enkele seconden van werktuig te wisselen en de machine aan te passen naar de werkzaamheden van dat moment.

Het knik- pendelsysteem geeft de G2700 een kleine draaicirkel en hierdoor kan de machine in kleine ruimtes opereren. Dit systeem geeft de wielladers daarnaast veel stabiliteit omdat het ervoor zorgt dat alle vier de wielen op de grond blijven, zelfs bij werkzaamheden op oneffen terrein. Hierdoor is het niet alleen veilig werken, maar daarnaast is er altijd voldoende tractie. Het feit dat de machines op een aanhanger vervoerd kunnen worden zorgt voor flexibiliteit bij de gebruiker. De G2700 is hierdoor eenvoudig in te zetten op de plaatsen waar de werkzaamheden hier om vragen.

Kiplast tot 2.900 kg
Zowel de G2700 HD als de G2700 X-TRA HD hebben een bedrijfsgewicht van 2.550 kg. Dit geeft het model met de standaard hefarm een hefhoogte van 2.96 meter en kiplast van 2.375 kg. Voor de G2700 X-TRA HD geldt een hefhoogte van 2.5 meter en kiplast van 2.850 kg. Het bedrijfsgewicht van de G2700 HD+ modellen ligt op 2.600 kg en dit zorgt voor een kiplast van respectievelijk 2.400 kg voor de G2700 HD+ en 2.900 kg voor de G2700 X-TRA HD+.

Geheel naar wens samen te stellen
De G2700 modellen zijn standaard uitgerust met zaken als een ROPS/FOPS veiligheidsdak, dubbelwerkende hydraulische functie op de hefarm en een luxe, geveerde stoel. Optioneel zijn de machines uit te voeren met zaken die wenselijk zijn voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Dit begint met de keuze voor een standaard hefarm voor het werken op hoogte of de X-TRA variant met een lager voorframe dat specifiek ontwikkeld voor het extreem zware werk en werkzaamheden binnen de constructie en het grondverzet.

Daarna is er een ruime keuze aan opties waarbij te denken valt aan aan een ruime ROPS/FOPS cabine, extra dubbelwerkende (proportionele) functies, elektrisch inschakelbare tandempomp of wegtoelating. Met deze opties zorgt TOBROCO-GIANT ervoor dat iedere klant een G2700 kan configureren voor maximale inzetbaarheid.

Maak kennis met de G2700 X-TRA HD+

10 apr 2020

EFFICIENT WERKEN MET NIEUWE GIANT GT5048 VERREIKER

Voor werkzaamheden op hoogte introduceert TOBROCO-GIANT de compacte en veelzijdige GT5048. TOBROCO-GIANT heeft het ontwerp van deze alleskunner naar een hoger niveau getild door de uitgebreide kennis die opgedaan is met zijn voorloper, de 4548 TENDO HD. Door deze kennis te combineren met de nieuwste technologieën is er een moderne verreiker in de klasse van 2x2 meter ontwikkeld met een hefhoogte van 4,8 meter!

Nieuwste technologieën
Als aandrijving van de GT5048 is gekozen voor een nieuwe en 10% sterkere dieselmotor van Kubota met 36 kW / 50 pk. Om de uitstoot tot een minimum te beperken en te voldoen aan de Stage V emissienormen is deze uitgerust met katalysator (DOC) en roetfilter (DPF). De nieuwe motor heeft een grotere cilinderinhoud gekregen en een hoger koppel bij een lager toerental. Dit zorgt voor meer trekkracht onderin, geeft een lager geluidsniveau en ook de rijsnelheid is hierdoor verhoogd naar 28 km/h. De verreiker heeft hydrostatische vierwielaandrijving met automotive besturing door middel van 8 tons assen en een zware planetaire eindaandrijving.

Om meer ruimte te creëren voor nieuwe componenten en om ervoor te zorgen dat servicepunten goed bereikbaar zijn is een nieuwe motorbak ontwikkeld die 2 cm breder en 4 cm langer is. Tegelijkertijd is de luchtinlaat vergroot voor een optimale koeling van de motor. Daarnaast wordt er nu gebruik gemaakt van 2 brandstoffilters en wordt standaard een zwaardere accu geplaatst. De uitlaat heeft een nieuwe positie gekregen en is nu aan de bovenzijde, naast de hefarm, gepositioneerd voor een goede afvoer en het voorkomen van stofontwikkeling onder de machine. De GT5048 kan daarnaast worden uitgerust met een omkeerbare koelvin voor het verwijderen van vuil- en stofdeeltjes in de radiateur.

Eigen software
Het elektrisch systeem komt inmiddels van Bosch Rexroth en de machine is voorzien van een nieuwe kabelboom. De software is geheel in eigen huis ontwikkeld en zorgt ervoor dat alle componenten optimaal samenwerken en goede prestaties leveren. Deze vernieuwingen geven dealers de mogelijkheid om met behulp van een diagnosetool informatie te verzamelen voor het opsporen en verhelpen van storingen.

Compact en stabiel
Met een breedte van 1,6 meter en hoogte van 1,97 meter (met cabine) valt de GT5048 in de 2x2 meter klasse voor compacte verreikers. Dankzij de vierwielbesturing heeft de machine een beperkte draaicirkel (binnenradius van 1.200 mm). Dit maakt het eenvoudig om met de machine in kleine ruimtes of binnen te werken. Optioneel is de verreiker uit te rusten met twee wielsturing en hondengang zodat deze gemakkelijk zijdelings langs een muur weg kan rijden.

Nieuwe werkplek
Met het oog op bedieningsgemak en gebruiksvriendelijkheid is een compleet nieuwe werkplek ontwikkeld. Zo is de stuurkolom overgenomen uit de laatste G-modellen. Dit houdt in dat deze in hoogte en diepte verstelbaar is en op het display alle informatie beschikbaar is. Hierbij valt te denken aan de olietemperatuur en last moment beveiliging. Door het toepassen van deze stuurkolom en een nieuwe stoel is er tevens meer ruimte voor de gebruiker ontstaan.

Met de proportionele joystick kan men alle belangrijke functies eenvoudig met één hand bedienen terwijl de arm kan rusten op een ergonomisch gevormde armsteun. Via nieuwe bedieningspanelen zijn functies als verlichting en ruitenwisser, maar ook opties als twee wielsturing en hondengang overzichtelijk weergegeven en makkelijk te bedienen. Naast de stuurkolom zijn draaiknoppen geïnstalleerd voor de verwarming en optionele airco.

Veiligheid voorop
De GT5048 is uitvoerig getest op veiligheid en stabiliteit door een onafhankelijke instantie en hieruit blijkt dat de verreiker voldoet aan de internationale EN ISO 12100 en EN 1459 normen. EN ISO 12100 is hierbij de internationale standaard voor de veiligheid van machines (algemeen) en EN 1459 is een Europese norm voor de veiligheid en stabiliteit van ruw terrein verreikers.

Daarnaast zijn het veiligheidsdak en de cabine ISO gecertificeerd op het gebied van ROPS/FOPS-beveiliging. De motorkap is nieuw ontworpen voor meer zicht naar rechts en door het gebruik van een gebogen voorruit en smalle stijlen is er goed zicht rondom en op de werkzaamheden. Voor extra bescherming is het voorraam zelfs uit te rusten met een beschermrooster.

Video

11 mrt 2020

PRODUCTIE TOBROCO-GIANT VERLOOPT VOLGENS PLANNING

Vanmorgen verscheen er in de lokale media een bericht, welke voor onduidelijkheid kan zorgen over de productie van TOBROCO-GIANT. Via deze weg willen wij duidelijk maken dat de productie geheel volgens plan verloopt en de groeidoelstellingen nog steeds behaald worden.

Voor de productie van de machines worden onderdelen bij leveranciers uit Noord-Italië gehaald. Daar heerst op dit moment een unieke situatie vanwege het coronavirus, maar ook daar draaien de fabrieken volop door. Vrachtverkeer heeft toegang tot snelwegen en de fabrieken en dus worden de componenten gewoon volgens schema geleverd. Daarnaast heeft TOBROCO-GIANT een veiligheidsvoorraad aangelegd om eventuele problemen direct op te kunnen vangen.

Uiteraard volgt TOBROCO-GIANT de ontwikkelingen op de voet en zijn er maatregelen genomen om goed voorbereid te zijn. Er wordt alles aan gedaan om de fabriek draaiende te houden en de gevolgen voor het personeel tot een minimum te beperken.

2 mrt 2020

ONTDEK DE NIEUWE GT5048 VERREIKER

TOBROCO-GIANT heeft het ontwerp van de GIANT verreiker naar een hoger niveau getild met de GT5048. De uitgebreide kennis van de 4548 TENDO en de nieuwste technologieën zijn gebruikt om een moderne verreiker in de klasse van 2x2 meter te ontwikkelen. Dit betekent dat de compacte verreiker slechts 1,91 meter hoog en 1,65 meter breed is.

De GT5048 wordt aangedreven door een 36 kW / 50 pk sterke dieselmotor van Kubota met katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) die voldoen aan de nieuwste, EU Stage V, normeringen. Vanwege zijn compactheid, vierwielbesturing en hefhoogte van 4,8 meter is de GT5048 ideaal om materialen te heffen in krappe ruimtes.

Lees alle details op de productpagina van de GT5048 via deze link

7 feb 2020

GIANT WIELLADERS BOUWEN MEE AAN FORMULE 1 CIRCUIT ZANDVOORT

Na 35 jaar keert de Formule 1 terug op Circuit Zandvoort voor de F1 Dutch Grand Prix. Voordat begin mei de eerste trainingen van start gaan moet het circuit grondig verbouwd worden. In november vorig jaar is reeds gestart met het vervangen en verbreden van het huidige circuit. Daarnaast worden een nieuw paddockterrein en medisch centrum gerealiseerd en wordt de infrastructuur aangepast om het bezoek van de 200.000 fans in goede banen te leiden.

Om het 4,3 kilometer lange circuit uitdagend te maken worden diverse nieuwe bochten aangelegd. Voor het aanbrengen van lijngoten en kurbstones worden door Schuurman Bestrating BV twee GIANT wielladers ingezet; een V452T X-TRA HD en D332SWT X-TRA. Voor eigenaar Michael Schuurman een bijzondere opdracht omdat hij regelmatig met zijn eigen racewagen op Circuit Zandvoort te vinden is.

Werken met vertrouwen
Schuurman Bestrating BV bestaat inmiddels 16 jaar en verzorgt alle soorten bestratingen en klein rioolwerk. Het team van 20 man werkt voornamelijk voor hoofdaannemers en legt zowel bestratingen in een achtertuin als bestratingen voor een complete woonwijk. “Doordat we met een vaste groep onderaannemers werken hebben wij als bedrijf veel vertrouwen opgebouwd bij hoofdaannemers en gemeentes.

“In 2010 hebben we besloten om over te gaan op GIANT en is de eerste D332SWT X-TRA aangeschaft bij Den Hartog Bouwmachines. Deze keuze kwam tot stand doordat we eerder een GIANT gehuurd hadden en deze beviel uitstekend. Met name de krachtige motor en meer hefkracht waren voor ons van groot belang. Inmiddels bestaat ons machinepark uit 6 GIANT’s tussen de 1.100 en 3.800 kg (D254SW, 2x D332SWT X-TRA, 2x V452T X-TRA HD en V6004T X-TRA). Daarnaast verwachten we deze maand onze derde V452T X-TRA HD als uitbreiding van het materieel.”

Speciaal en nauwkeurig project
“Toen wij de aanvraag binnen kregen van VolkerWessels hebben wij ons ingeschreven op dit project. Voor mij als rijder in de DNRT competitie dan ook heel speciaal om te horen dat wij het werk hadden aangenomen en iets te kunnen betekenen bij de opbouw van het nieuwe circuit. De werkzaamheden op circuit Zandvoort bestaan uit het aanbrengen van de lijngoot langs en achter de kurbstones bij verschillende bochten zoals de Tarzanbocht en Hugenholtzbocht. Verder brengen wij de specie en bewapening aan en uiteraard de kurbstones. Dit alles moet tot op de millimeter nauwkeurig gebeuren.”

“Voor het aanvoeren van de specie en kurbstones gebruiken wij de V452 X-TRA HD en voor het stellen worden zowel de D332SWT X-TRA als de V452T X-TRA HD gebruikt. In totaal brengen we in 2 ploegen van 2 man ongeveer 1000 meter nieuwe kurbstones en 150 meter lijngoot aan. De kurbstones moeten bovendien allemaal in afschot gelegd worden. Als wij klaar zijn kan de nieuwe laag asfalt worden aangebracht en na de verbouwing krijgen de kurbstones nog een opvallende kleur.”

Eind februari is de verbouwing van Circuit Zandvoort klaar en kan het circuit weer in gebruik genomen worden. Tot die tijd zijn er voornamelijk asfaltmachines, graafmachines en wielladers op de baan te vinden.

22 jan 2020

ONTDEK DE NIEUWE G1500 EN G1500 X-TRA WIELLADERS

De nieuwe compacte wielladers van TOBROCO-GIANT bieden prestaties en veelzijdigheid, gecombineerd met lagere bedrijfskosten en brandstofverbruik. Met de G1500 (X-TRA) presenteert TOBROCO-GIANT twee knikladers met individuele wielmotoren voor stabiliteit, wendbaarheid en productiviteit.

Maximale grip met 4 wielmotoren
De nieuwe G1500 wordt aangedreven door een krachtige 26 pk dieselmotor, zonder DOC en DPF, die voldoet aan de nieuwste, EU Stage V, emissienormen. Om prestaties en comfort te garanderen heeft TOBROCO-GIANT de machines uitgerust met 4, zware, wielmotoren en elektrische inschakelbare lengte sperdifferentieel. Deze aandrijflijn zorgt voor maximale grip, veel trekkracht en soepele bewegingen in elke situatie, tegen lagere bedrijfskosten en minder brandstofverbruik.

Ondanks zijn compacte afmetingen en lage bedrijfsgewicht heeft de standaard G1500 een kiplast van 1.040 kg en hefhoogte van 2,56 meter. De G1500 X-TRA heft tot een hoogte van 2,07 meter en heeft een kiplast van 1.500 kg! De standaard breedte van 89 cm voor de G1500 en 110 cm voor de G1500 X-TRA maken het mogelijk om binnen te werken, op smalle paden of op plaatsen met weinig ruimte.

Tijdens het werken met zware lasten heeft de machine nog steeds een uitzonderlijke stabiliteit. Dit komt door de wielmotoren, die het zwaartepunt van de machine verlagen. Voor extra productiviteit is het mogelijk om de machines uit te rusten met het gepatenteerde Stabilo-systeem of hefvering. Beide opties bieden extra veiligheid en comfort omdat oneffenheden worden geabsorbeerd dat dit ten koste gaat van het uitvoeren van de werkzaamheden.

Veiligheid en comfort
De machines zijn standaard uitgerust met een veiligheidsdak. Deze optioneel worden omgebouwd tot een neerklapbaar veiligheidsdak of tot een volwaardige cabine. Alle veiligheidsdaken en cabines zijn uitvoerig getest op veiligheid door een onafhankelijke instantie en internationaal gecertificeerd op het gebied van ROPS/FOPS-beveiliging. Vrij zicht rondom geeft de machinist een uitstekend zicht op zijn werk en maakt een veilige en precieze bediening mogelijk.

Met deze machine werkt men vanaf de meest comfortabele stoel op de bouwplaats. De ruime werkomgeving wordt gecombineerd met een soepele en voorspelbare bediening, ergonomische joystick en stuurkolom die in hoogte en diepte verstelbaar is. Dit garandeert veilige en efficiënte werkomstandigheden en de mogelijkheid om, zonder problemen, langdurig met de machine te werken.

11 dec 2019

POP3 - Subsidie op een elektrische GIANT kniklader

Profiteer van 2 december 2019 t/m 7 februari 2020 van de POP3-Subsidie en bespaar €10.000 tot €20.000 op een elektrische G2200E. Jonge boeren in Nederland kunnen in deze periode de ‘POP3-subsidie Jonge Landbouwers 2019’ aanvragen

Vanaf de datum dagtekening verleningsbeschikking heb je maximaal twee jaar de tijd om het project te realiseren. In grote lijnen betekent dit dat alle projecten in 2022 dienen te zijn gerealiseerd en heb je daarna nog 3 maanden de tijd om de vaststellingsaanvraag uit te voeren.

- Je kan voor minimaal € 10.000,- en maximaal € 20.000,- subsidie in
   aanmerking komen.
- Je ontvangt tot 30% subsidie over de subsidiabele kosten.
- Deze subsidie is alleen van toepassing op de elektrische G2200E (X-TRA).

Vraag naar de voorwaarden bij uw GIANT dealer.

 

16 okt 2019

ZEVEN NIEUWE GIANT WIELLADERS DE PERFECTE AANVULLING VOOR HANENBERG WEGENBOUW BV

Hanenberg Wegenbouw BV te Oss bestaat anno 2019 alweer 51 jaar en is door de jaren heen uitgegroeid tot een ervaren en veelzijdige wegenbouwspecialist. Door mee te blijven denken in oplossingen en voorop te lopen binnen de branche, blijft Hanenberg volop aan de weg timmeren, nu en in de toekomst. De aanschaf van 7 nieuwe GIANT’s helpen het bedrijf hierbij door hun veelzijdigheid en voorsprong als het gaat om ontwikkelingen.

Meer dienstverlener dan aannemer
Met verschillende gemeentes en bedrijven als vaste opdrachtgevers worden de werkzaamheden voornamelijk in de driehoek Eindhoven – Nijmegen – Den Bosch uitgevoerd. Maar voor vaste opdrachtgevers worden ook landelijk projecten uitgevoerd. “Wij zijn meer dienstverlener dan aannemer,” aldus directeur John van den Hanenberg. “Door opdrachtgevers worden we al in een vroeg stadium bij de plannen betrokken zodat we hierover mee kunnen denken en oplossingen aan kunnen dragen. Of het nu gaat om grondwerk, aanleggen van traditionele als machinale bestrating, asfaltverhardingen, bouwwerkzaamheden of het onderhouden van terreinen, wij hebben op elk vakgebied specialisten in huis waarmee we samenwerken. Wij zorgen voor de beste economische oplossing en uitvoering.”

Multifunctioneel werkpaard
Voor de vervanging van vier knikladers was Hanenberg op zoek naar machines die net zo veelzijdig zijn als de werkzaamheden die het bedrijf uitvoert. “Voor het zware werk waren wij op zoek naar een machine die een volle pallet stenen kan tillen en verrijden én toch op een aanhanger vervoerd kan worden. Na eigen onderzoek en navraag bij collega’s viel de keuze al snel op de V452T X-TRA.
Om zeker te weten dat de machine aan de eisen voldeed hebben we een demonstratie uit laten voeren. Hieruit bleek de wiellader aan alle eisen te voldoen en werd besloten om drie machines van dit model aan te schaffen. Twee voor de wegenbouw en één voor Hanenberg Industriële Bouw. Naast het aanvoeren van stenen worden de machines gebruikt om zand, gipsblokken, betonnen elementen bij te rijden, zandbanen te maken, banden te stellen, op te ruimen en ter plaatse beton te mengen. Oftewel we zochten een multifunctioneel werkpaard.”

“Dit geldt net zo zeer voor de vier GIANT’s van het type D332SWT X-TRA. De machines zijn een paar maatjes kleiner, maar het bijrijden van diverse materialen is geen probleem. Voor de rest worden de machines net zo veelzijdig ingezet als de V452T X-TRA.”

GIANT loopt voorop in de ontwikkelingen
“Tijdens de demonstratie van de V452T X-TRA werden we niet alleen verrast door de prestaties, maar ook door de ergonomie en het comfort in de machine. Er wordt dagelijks en door verschillende vaklieden met de machines gewerkt. Dan is het belangrijk dat iedereen de werkzaamheden goed en veilig uit kan voeren. Dat begint met een goede werkplek. De ontwikkelingen op het gebied van prestaties en comfort volgen elkaar snel op en hierbij loopt GIANT duidelijk voorop. Dit is ook één van de redenen waarom Hanenberg Wegenbouw BV de nieuwe generatie elektrische machines van GIANT zeer geïnteresseerd volgt!”

Dat veiligheid voorop staat bij Hanenberg Wegenbouw BV blijkt wel uit het feit dat het bedrijf in 2017 en 2019 de Philips Safety Award heeft gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die netjes, verantwoord en veilig werken op het Philipsterrein.

19 sep 2019

AGRITECHNICA: COMPLETE REEKS AAN STAGE V MODELLEN EN ELEKTRISCHE G2200E

Tijdens Agritechnica introduceert TOBROCO-GIANT zes nieuwe (telescopische) wielladers tussen 1,5 en 3,5 ton en een nieuwe verreiker. Met de introductie van deze nieuwe modellen voldoet het complete assortiment van TOBROCO-GIANT aan de Stage V emissienormen. Bovendien laat de elektrische G2200E zien wat klanten van TOBROCO-GIANT kunnen verwachten als het gaat om de toekomst van elektrische modellen.

In hal 6 presenteert TOBROCO-GIANT op een stand (B45) van 400 m² een breed scala aan nieuwe machines voor de wereldwijde markt. De (telescopische) wielladers, verreiker en schranklader tonen de investering die TOBROCO-GIANT heeft gedaan in de ontwikkeling van technisch geavanceerde machines. In totaal worden 13 modellen getoond, samen met een breed scala aan werktuigen om werkzaamheden op een efficiënte en productieve manier uit te voeren.

Eerste elektrische wiellader
Als antwoord op de toenemende vraag naar machines zonder uitstoot introduceert TOBROCO-GIANT zijn eerste elektrische wiellader in de 2.2 ton-klasse. De G2200E is standaard uitgerust met een 250 Ah, 48 V lithium-ion accu die de ruimte opvult die traditioneel wordt gebruikt voor de motor. Met twee afzonderlijke elektromotoren, 6,5 kW om de machine aan te drijven en 11,5 kW voor de hydraulica, is er altijd voldoende vermogen om werkzaamheden nauwkeurig uit te voeren. Bovendien regenereert de machine energie wanneer deze uitrolt of bergaf rijdt. Met zijn compacte ontwerp en vrijwel geruisloze werking zonder uitstoot is de machine ideaal om binnen te gebruiken en te werken in de buurt van dieren.

Compacte krachtpatsers; G1500, G2200 HD+ en G2500 HD
Tegelijkertijd met de nieuwe elektrische wiellader presenteert TOBROCO-GIANT drie nieuwe knikladers. Met de G4500-reeks lanceerde TOBROCO-GIANT vorig jaar de eerste modellen die voldoen aan de Stage V-normen voor schone motoren. De G1500, G2200 HD+ en G2500 HD zijn de volgende machines in de rij om modellen van de vorige generatie in het bereik tussen 1500 en 2500 kg te vervangen.

De G2200 HD+ is het topmodel van de G2200-serie en uitgerust met een Stage V-motor zonder DOC en DPF systeem. Dit houdt in dat deze modellen zo ontwikkeld zijn dat ze niet hoeven te regenereren. De kniklader is niet alleen een Heavy Duty uitvoering, maar is tevens voorzien van 8 tons assen met planetaire eindaandrijving. Hierdoor worden de krachten optimaal verdeeld over de wielen voor meer tractie en een trekkracht van 23.000 N. Met een hefhoogte van meer dan 2,8 meter en een kiplast van 1.400 kg is de G2200 HD+ zeer geschikt voor een breed scala aan werkzaamheden.

De G2500 HD opereert een klasse hoger met een bedrijfsgewicht van 2400 kg. Onder de motorkap is een 4 cilinder, Kubota, motor zonder DOC en DPF te vinden. Wat betreft de aandrijving zijn beide knikladers voorzien van hydrostatische 4 wiel aandrijving, 2 versnellingen en 8 tons assen met planetaire eindaandrijving. Samen met de limited slip op beide assen zorgt deze aandrijving ervoor dat de wiellader voldoende trekkracht (18.000 N) heeft en soepel beweegt.  Het compacte ontwerp van de G2500 HD maakt het mogelijk om te werken op plaatsen waar weinig ruimte is. De beperkte hoogte van 232 cm biedt daarnaast de mogelijkheid om werkzaamheden binnen uit te voeren. Optioneel zijn de modellen uit te rusten met een, ROPS / FOPS, neerklapbaar veiligheidsdak. Dit verlaagd de doorrijhoogte nog eens met 34 cm. De G2500 HD heeft een hefhoogte van 2,96 meter en kiplast van 2.050 kg.

Nieuwe G3500 modellen
Ontwikkeld als een betrouwbare en compacte krachtpatser, staan de G3500 modellen klaar om aan het werk te gaan in vele sectoren. Tegelijkertijd is een comfortabele en veilige werkomgeving gecreëerd met een eenvoudige en nauwkeurige bediening. TOBROCO-GIANT toont tijdens Agritechnica de standaard G3500 en telescopische variant, de G3500 TELE. De G3500 worden aangedreven door een 66 pk dieselmotor in combinatie met hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive-besturing en 100% schakelbare sper op beide, 14 tons assen.

De G3500 heeft een servicegewicht van 3.800 kg en is uitgerust met een hefarm met Z-kinematiek om een hoge uitbreekkracht en uitstekende laadhoogtes te garanderen. Het resultaat is een kiplast van 2.300 kg en een hefhoogte van bijna 3,3 meter. Met een hefhoogte van ruim dan 4,3 meter is de G3500 TELE perfect voor het uitvoeren van taken op grote hoogte. De compacte afmetingen zorgen ervoor dat beide machines in kleine ruimtes kunnen werken en zelfs binnenshuis kunnen worden gebruikt.

Nieuwe GT5048 verreiker
Later dit jaar wordt de succesvolle 4548 TENDO HD vervangen door de nieuwe GT5048. Tijdens Agritechnica onthult TOBROCO-GIANT de nieuwe GT5048. TOBROCO-GIANT heeft het ontwerp van deze alleskunner naar een hoger niveau getild. De uitgebreide kennis van de TENDO en de nieuwste technologieën zijn gebruikt om een moderne verreiker in de klasse van 2x2 meter te ontwikkelen. Dit betekent dat de compacte verreiker slechts 1,91 meter hoog en 1,65 meter breed is.

De GT5048 wordt aangedreven door een 36 kW / 50 pk sterke dieselmotor van Kubota met katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) die voldoen aan de nieuwste, EU Stage V, normeringen. Vanwege zijn compactheid, vierwielbesturing en hefhoogte van 4,8 meter is de GT5048 ideaal om materialen te heffen in krappe ruimtes.

Vertrouwde modellen
Samen met de nieuwe modellen toont TOBROCO-GIANT verschillende machines die zich in vele industrieën hebben bewezen. Beginnend met de SK252D schranklader. Bij deze alleskunner gaat niet het alleen over het heffen en transporteren van voedsel, meststoffen of gereedschappen. Vanwege de compacte afmetingen kan de skidsteer plaatsen bereiken waar andere machines niet kunnen komen. Dit maakt de machine uitermate geschikt voor het uitmesten van stallen en gangen en voor het aanleveren van stro of hooi.

De G5000 en G5000 TELE zijn de grootste modellen op de stand. Beide machines zijn uitgerust met een 75 pk sterke dieselmotor, hydrostatische vierwielaandrijving met autobesturing en 100% schakelbare sper op beide 16-tons assen. De rijsnelheid kan optioneel worden verhoogd van 20 km/u tot 35 km/u. Deze optie biedt ook extra trekkracht door het gebruik van twee versnellingen. Met de G5000 introduceert TOBROCO-GIANT een nieuw ontwikkelde cabine met een modern klimaatsysteem en die zorgt voor een comfortabele en stille werkomgeving.

2 sep 2019

GIANT WIELLADER ONMISBAAR VOOR EERSTE DRIJVENDE BOERDERIJ TER WERELD

In de haven van Rotterdam is de eerste drijvende boerderij ter wereld gerealiseerd. Onder de naam “Floating Farm” is een zelfvoorzienende en circulaire boerderij gebouwd met plaats voor 40 koeien. Voor boer Albert Boersen is zijn GIANT D337T onmisbaar voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden vanwege zijn veelzijdigheid en compactheid.

Zuivelproductie in stedelijke gebieden.
Het idee van een drijvende boerderij is tot stand gekomen door verschillende factoren. De bevolking is steeds meer geconcentreerd in en rond grote steden, door de snel groeiende wereldbevolking wordt land steeds schaarser en er zijn grote afstanden tussen zuivelproductie en zuivelgebruikers. Met een drijvende boerderij in de stad produceert Floating Farm voedsel op de plek waar mensen wonen. De boerderij werkt zo veel mogelijk zelfvoorzienend en circulair. Zo voorzien drijvende zonnepanelen de energie, wordt regenwater opgevangen en gezuiverd en komt het voer voor de koeien grotendeels uit de stad. Het menu voor de koeien bestaat uit bierbostel, zemelen, aardappelschraapsel en gras van sportvelden en golfbanen uit de stad.

De melk wordt verwerkt tot verschillende zuivelproducten en is niet alleen bij Floating Farm te koop, maar tevens bij filialen van een supermarkt en een horecagroothandel. Het droge gedeelte van de mest wordt verkocht aan sportvelden waar het gras vandaan komt en mensen met een volkstuintje of balkon.

Compact van gewicht en formaat
“Vanwege de loopbrug en beperkte ruimte op de boerderij waren we op zoek naar een machine met laag eigen gewicht en compacte afmetingen,” verklaart boer Albert. “De loopbrug kan 3,5 ton aan en daar blijft de D337T (2.100 kg bedrijfsgewicht) met aanbouwdeel en lading onder. Het knikpunt en de beperkte breedte zorgen ervoor dat de wiellader een korte draaicirkel heeft en we goed uit de voeten kunnen. Op deze boerderij is namelijk veel minder ruimte dan op een traditionele boerderij.”

“Kan geen dag zonder”
“Met de D337T hebben we voor verschillende GIANT aanbouwdelen gekozen zodat alle werkzaamheden met één machine uitgevoerd kunnen worden. We hebben een pelikaanbak, volumebak, balenklem, palletvork en MVB800 instrooibak. Iedere dag gebruiken we de kniklader voor enkele uren en we kunnen geen dag meer zonder. De mest wordt bijvoorbeeld door een robot verzameld en op de middelste verdieping gescheiden. De dikke fractie wordt opgevangen in de MVB800 en drie maal daags strooi ik de ligboxen in. Op deze manier wordt er een dunne laag ingestrooid zodat deze goed opdroogt.”

“We gebruiken de GIANT voor veel meer dan je in eerste instantie zou denken. Niet alleen voor de standaard zaken zoals het bevoorraadden van de voedermachine met hooibalen van de kade. Maar ook om het voer voor de koeien aan te leveren, zuivel aan wal te brengen en vrachtwagens te lossen. Op het verlanglijstje staan nog een cirkelmaaier en weidesleep voor het onderhouden van het stuk land waar de koeien buiten kunnen grazen.”


 

6 aug 2019

ACHT NIEUWE COMPACTE KRACHTPATSERS; DE G2200 EN G2500 MODELLEN VAN TOBROCO-GIANT

Met de komst van de G2200 en G2500 modellen introduceert TOBROCO-GIANT in één keer zes nieuwe knikladers van 2,2 ton en twee machines van 2,5 ton. De compacte wielladers zijn voorzien van een, Stage V, motor zonder DOC en DPF systeem. Dit houdt in dat deze modellen zo ontwikkeld zijn dat ze niet hoeven te regenereren. Voor een uitstekende laad- en uitstorthoogte zijn de knikladers beschikbaar met standaard hef en met X-TRA frame voor zware werkzaamheden binnen de constructie en grondverzet.

Ruime keuze aan G2200 modellen.
Afhankelijk van de wensen en werkzaamheden is er keuze uit 6 verschillende modellen. Naast de standaard G2200 kan er gekozen worden voor een G2200 HD en G2200 HD PLUS. Deze drie modellen zijn dan ook nog beschikbaar als X-TRA model met een hogere kiplast.

Alle G2200 modellen worden aangedreven door een 3 cilinder, Kubota motor. Deze motor wordt gecombineerd met hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing. Het verschil tussen de modellen zit in het gebruik van verschillende assen. Zo wordt de G2200 (X-TRA) uitgerust met 6 tons assen en deze zorgen voor een trekkracht van 12.600 N. De G2200 (X-TRA) HD heeft dezelfde 6 tons assen maar de overbrenging van de assen is aangepast. Dit geeft de machine 2 versnellingen voor een hogere snelheid en meer trekkracht (14.300 N). De G2200 (X-TRA) HD PLUS is het topmodel van de G2200 serie. De kniklader is niet alleen een Heavy Duty uitvoering, maar is tevens voorzien van 8 tons assen met planetaire eindaandrijving. Hierdoor worden de krachten optimaal verdeeld over de wielen voor meer tractie en een trekkracht van 23.000 N.

Voor de modellen met een standaard frame geldt een kiplast van 1.400 kg en hefhoogte van ruim 2,8 meter. Het X-TRA frame zorgt voor een verhoogde kiplast van 2.054 kg en hefhoogte van 2,45 meter.

Prestaties van formaat met G2500 (X-TRA) HD
De G2500 (X-TRA) HD opereert een klasse hoger met een bedrijfsgewicht van 2400 kg. Onder de motorkap is een 4 cilinder, Kubota motor zonder DOC en DPF te vinden. Wat betreft de aandrijving zijn beide knikladers voorzien van hydrostatische 4 wiel aandrijving,
2 versnellingen en 8 tons assen met planetaire eindaandrijving. Samen met de limited slip op beide assen zorgt deze aandrijving ervoor dat de wiellader voldoende trekkracht (18.000 N) heeft en soepel beweegt.

Het compacte ontwerp van de G2500 HD maakt het mogelijk om te werken op plaatsen waar weinig ruimte is. De beperkte hoogte van 232 cm biedt daarnaast de mogelijkheid om werkzaamheden binnen uit te voeren. Optioneel zijn de modellen uit te rusten met een, ROPS / FOPS, neerklapbaar veiligheidsdak. Dit verlaagd de doorrijhoogte nog eens  met 34 cm.

De G2500 HD heeft een hefhoogte van 2,96 meter en kiplast van 2.050 kg. Het X-TRA model heeft een hefhoogte van 2,49 meter en een kiplast van 2.600 kg.

 

26 jul 2019

PRIMEURS BIJ TOBROCO-GIANT TIJDENS GROENTECHNIEK HOLLAND

TOBROCO-GIANT toont en demonstreert diverse modellen tijdens deze vakbeurs voor professionals in de openbare groen/grijze ruimte. De elektrische G2200E X-TRA beleeft zijn Nederlandse primeur en is te zien op het demoterrein. Daarnaast zijn een breed scala aan nieuwe modellen statisch opgesteld, waaronder de G2200 X-TRA HD, G2500 HD en G3500 X-TRA.

Productie G2200E start in oktober
Na de wereldpremière van twee elektrische GIANT knikladers tijdens Bauma 2019 in München is de G2200E X-TRA voor het eerst te zien op een Nederlandse beurs. De elektrische wiellader opereert in de 2.2 ton-klasse en combineert het beste van twee werelden met de voordelen van een kniklader en een vrijwel geruisloze werking zonder uitstoot. Dit maakt de machine uitermate geschikt voor werken in gebouwen en in stedelijke gebieden. Twee afzonderlijke elektromotoren, 6,5 kW voor de aandrijving en 11,5 kW voor de werkhydrauliek, zorgen ervoor dat er altijd voldoende vermogen is om werkzaamheden precies uit te voeren. De G2200E X-TRA heeft een hefvermogen van 2.200 kg, een hefhoogte van 2.45 meter en is speciaal ontwikkeld voor het zware werk.

De G2200E X-TRA is standaard uitgerust met een 48 V lithium-ion accu van 250 Ah. De lage spanning zorgt ervoor dat iedereen veilig met de machine kan werken. De lithium-ion accu’s van TOBROCO-GIANT scoren ten opzichte van traditionele loodzuuraccu's met hun prestaties, snelle laadtijden en het feit dat er geen onderhoud nodig is. Na het afronden van een uitgebreide testperiode gaat de G2200E (X-TRA) in oktober in productie.

Debuut van G3500 X-TRA
Na de introductie van de G4500 volgen de nieuwe generatie modellen van GIANT zich in een hoog tempo op. Tijdens GroenTechniek Holland is het de beurt aan de G3500 X-TRA. De opvolger van de V5003 is ontwikkeld als betrouwbare en compacte krachtpatser. Tegelijkertijd is een comfortabele en veilige werkomgeving gecreëerd met een eenvoudige en nauwkeurige bediening. De gloednieuwe kniklader biedt hoveniers, stratenmakers en overheden de flexibiliteit die ze nodig hebben om de klus te klaren binnen een betrouwbaar tijdschema.

De G3500 X-TRA onderscheidt zich door een hoge kiplast (3.990 kg) in vergelijking met zijn eigen gewicht (3.600 kg). Afhankelijk van de bandenkeuze heeft de wiellader een breedte tussen 134 en 165 centimeter. De hoogte is minder dan 2,27 meter, dus smalle en lage doorgangen zijn geen probleem en hierdoor kan de machine ook binnen worden gebruikt. Om de juiste prestaties en een efficiënt brandstofverbruik te garanderen, wordt de G3500 X-TRA aangedreven door een nieuwe 48,5 kW / 66 pk-dieselmotor van Kubota. De motor is uitgerust met een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) en is voorbereid op de laatste, EU Stage V, normen voor schone motoren.

Nieuwe compacte krachtpatsers; de G2200 en G2500 modellen
Naast elektrische wielladers in de 2.2 ton-klasse introduceert TOBROCO-GIANT ook de nieuwe diesel variant. De G2200 X-TRA HD PLUS is het topmodel van de G2200 serie en voorzien van een 3 cilinder, Kubota, motor met 26 pk. De kniklader is niet alleen een Heavy Duty uitvoering, maar is tevens voorzien van Hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing door middel van 8 tons assen. Met een trekkracht van 23.000 N en kiplast van 2054 kg is de G2200 X-TRA HD PLUS een echte compacte krachtpatser en geschikt voor het zware werk!

De G2500 X-TRA HD opereert een klasse hoger met een bedrijfsgewicht van 2400 kg. Voor de aandrijving zorg een 4 cilinder, Kubota, motor met 26 pk in combinatie met hydrostatische 4 wiel aandrijving. De 8 tons planetaire assen leveren 18.000 N aan trekkracht. Samen met de limited slip op beide assen zorgt deze aandrijving ervoor dat de wiellader voldoende grip heeft en soepel beweegt. De G2500 X-TRA HD is uitgerust met een extra laag voorframe, dit zorgt voor goed zicht op het werktuig en een kiplast van 2.600 kg.

Breed scala aan machines en werktuigen
Op een stand (V03) van ruim 600 m² presenteert TOBROCO-GIANT, naast de nieuwe modellen, een breed scala aan vertrouwde machines. In totaal worden 13 van de laatste modellen, van wielladers tot verreikers en schrankladers, samen met een breed scala aan aanbouwdelen getoond. Hiervan zijn 3 machines, waaronder de elektrische G2200E X-TRA terug te vinden op het demoterrein.

 

24 mei 2019

EERSTE ELEKTRISCHE GIANT WIELLADERS

Tijdens Bauma presenteerde TOBROCO-GIANT de eerste, volledig elektrische, GIANT wielladers: de G2200E en G2200E X-TRA. De G2200E-modellen combineren het beste van beide werelden met de voordelen van een kniklader en een vrijwel geruisloze werking zonder uitstoot. De compacte wielladers zijn ideaal voor het werken in gebouwen of op bouwplaatsen in stedelijke gebieden.

Uitzonderlijke prestaties
De G2200E modellen zijn standaard uitgerust met een 48V lithium-ion accu die de ruimte vult waar traditioneel de motor te vinden is. Met twee afzonderlijke elektromotoren, 6,5 kW voor de aandrijving en 11,5 kW voor de werkhydrauliek, is er altijd voldoende vermogen om werkzaamheden precies uit te voeren. Met een hefhoogte van 2,85 meter en een capaciteit van 1.650 kg is de G2200E perfect te gebruiken wanneer de hoogte belangrijk is. De G2200E X-TRA heeft een hefvermogen van 2.200 kg, een hefhoogte van 2.45 meter en is speciaal ontwikkeld voor extreem zwaar werk en werkzaamheden in de bouw en grondverzet.

Klanten hebben de mogelijkheid om een accu te kiezen die geschikt is voor hun behoefte en de beste oplossing biedt voor het toepassingsgebied. TOBROCO-GIANT biedt vier lithium-ion accu’s met een capaciteit van 6,4 kWh (125Ah), 12,3 kWh (240 Ah), 18,4 kWh (360 Ah) of 24,6 kWh (480 Ah). Afhankelijk van de keuze is één acculading voldoende om 2, 4, 6 of 8 uur te werken onder normale omstandigheden. Er is dus meer dan genoeg energie om een gehele dag te werken.

Laden als het uitkomt
De lithium-ion accu’s van TOBROCO-GIANT scoren ten opzichte van traditionele loodzuuraccu's met hun prestaties, snelle laadtijden en het feit dat er geen onderhoud nodig is. Bovendien gaan lithium-ion accu’s tot drie keer langer mee dan de conventionele versies. De accu zelf is beschermd door een intelligent accubeheersysteem en kan altijd worden opgeladen, zonder de levensduur van de batterij aan te tasten. Hiermee biedt TOBROCO-GIANT een betrouwbare oplossing voor de verhuurmarkt.

TOBROCO-GIANT biedt verschillende oplossingen voor het laden op een bouwplaats of onderweg. De elektrische GIANT's kunnen worden uitgerust met een ingebouwde lader van 40A of 60A, die een standaard 230V-voeding gebruikt, zodat ze overal kunnen worden opgeladen. Om maximale flexibiliteit te bieden, kunnen klanten op hun werkplek ook kiezen voor een externe lader. Deze laders zijn verkrijgbaar van 40A tot 300A, waardoor het mogelijk is om een accu binnen 30 minuten voor 50% op te laden. Bijkomend voordeel is dat de lichte en compacte laders direct na plaatsing in gebruik kunnen worden genomen.

Lagere bedrijfs- en onderhoudskosten
Ondanks een hogere investering voor een G2200E (X-TRA), profiteren klanten van lagere bedrijfskosten en minder onderhoud tijdens de levenscyclus van hun machine. Het is niet nodig om diesel op te slaan op de bouwplaats en met elke lading zal een klant geld besparen. De G2200E-modellen vereisen minder onderhoud omdat ze minder bewegende onderdelen bevatten en de filters en vloeistoffen van de motor niet hoeven te worden vervangen. Langere onderhoudsintervallen betekenen minder verloren uren als gevolg van stilstand voor onderhoud.

Geheel naar wens van de klant
G2200E-machines kunnen geheel naar de wensen van een klant worden geconfigureerd. Te beginnen met de selectie voor een standaard- of X-TRA-model. Dan is er een keuze uit drie verschillende lithium-ion accu’s. Ook als het gaat om opties zijn er tal van mogelijkheden. Bijvoorbeeld met de keuze voor een, EU-gecertificeerde, cabine, veiligheidsdak of klapdak, verwarming en maximaal 3 dubbelwerkende functies aan de voorzijde. Dit biedt klanten de mogelijkheid om de machine exact samen te stellen voor het werk dat moet worden gedaan en dat voor een concurrerende prijs.

8 mei 2019

HARD WERKEN AAN INPANDIG SLOOPWERK

De kleine GIANT skidsteer toont zichzelf als de krachtige ondersteuning van het sloopbedrijf Hagedorn tijdens het inpandig slopen van een, tien verdiepingen tellend, postkantoor in Hamburg.

"Met de skidsteer is het eenvoudig om het plaatwerk van de wanden te verwijderen", zegt Manfred Lückemeyer, voorman van sloopspecialist Hagedorn uit Gütersloh. Hij geeft uitleg over de omvangrijke taak die zijn team moest uitvoeren: “het oude postkantoor bestond uit 10 verdiepingen van elk 3.000 vierkante meter. Alle wanden waren gemaakt van een lichtgewicht constructie, inclusief metalen geraamte. Deze moesten worden verwijderd, verpakt, met liften naar beneden worden gestuurd en aan het afvalverwerkingsbedrijf worden overgedragen. Om deze taak uit te voeren, werd het werk tussen de beide machines verdeeld. Terwijl één skid een klem gebruikte om de wanden snel achter elkaar te slopen, transporteerde de andere het materiaal naar de liften aan het uiteinde van het gebouw”.

Medewerkers hadden weinig tijd nodig om aan de machines te wennen en profiteerden al snel van hun snelheid en wendbaarheid. De belangrijkste taak van de machines is om het handwerk te vervangen. Zonder de machines moesten voorheen al dit soort sloopwerk met de hand worden uitgevoerd met gereedschappen zoals een hamer, koevoet en elektrische zaag. Dit kostte veel meer tijd dan de huidige manier waarop de skidsteers gebruikt worden. Zonder deze machines kostte het 6 of 7 werknemers, uit een team van 20, om het materiaal te snijden en los te maken. Nu zijn daar slechts één skidsteer en één persoon voor nodig, terwijl alle andere medewerkers kunnen werken aan het inpakken en afvoeren van het materiaal. Natuurlijk is het hele team op deze manier sneller en wordt het gehele sloopwerk nu veel sneller en voordeliger uitgevoerd.

16 apr 2019

Honderd knikladers van Tobroco-Giant voor Boels Rental

Boels Rental, één van Europa’s meest gerenommeerde verhuurbedrijven, breidt haar huurvloot uit met honderd knikladers van Tobroco-Giant. Het gaat om machines van het type V452T X-TRA.

Tijdens Bauma is de sleutel van de eerste machine door directeur/eigenaar Toine Brock overhandigd aan Volker Blome, Manager Product Ontwikkeling bij Boels Rental.

De machines worden vanaf half april gedurende 2019 gefaseerd uitgeleverd. De compacte wielladers zijn daarna beschikbaar bij vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “Bestaande Boels klanten vroegen specifiek om een Giant machine vanwege de snelheid als het gaat om heffen en rijden”, aldus Matti Moenen, Inkoopmanager bij Boels Rental. “Ook de gemakkelijke bediening wordt als zeer prettig ervaren. Daarbij stemmen we ons verhuurassortiment continue af op de wensen en behoeften van onze klanten”, benadrukt hij. “De keuze voor Tobroco-Giant was snel gemaakt. Niet alleen vanwege de betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten, maar ook vanwege het uitgebreide netwerk aan Giant-dealers, waardoor er altijd regionaal service kan worden verleend.”

Boels Rental heeft voor de X-TRA variant gekozen van de V452T. Door het lagere voorframe blijft het zwaartepunt van de last ten opzicht van de machine laag aan de grond en dit resulteert in een kiplast van 2.600 kg. Door het verlaagde voorframe heeft de gebruiker tevens goed zicht op het werk en kan hierdoor nauwkeurig en veilig werken. Deze voordelen maken de machines uitermate geschikt voor werkzaamheden in de (wegen)bouw, sloop en grondwerkzaamheden. Een 45 pk dieselmotor van Kubota in combinatie met de hydrostatische 4 wiel aandrijving met automotive besturing en limited sper op beide (8 tons) assen zorgt altijd voor voldoende grip, veel trekkracht en een soepele beweging.

Toine Brock: “Wij zien de samenwerking met Boels Rental als een bevestiging dat investeren in kwaliteit zich uitbetaald. De V452T X-TRA is reeds jaren één van onze best verkopende modellen. De kniklader staat bekend om zijn compacte afmetingen, prestaties en maximale inzetbaarheid. Door op een innovatieve manier machines te ontwikkelen en te produceren blijven GIANT machines concurrerend op het gebied van prijzen, zonder dat er concessies gedaan worden op het gebied van betrouwbaarheid. We hopen dat deze samenwerking de komende jaren zelfs verder uitgebreid kan worden.”

Boels Rental staat in de top 25 van verhuurbedrijven wereldwijd. Machineverhuur is de kernactiviteit van Boels Rental. Met meer dan 400 vestigingen in Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Italië, Slowakije en Zwitserland verhuurt Boels de modernste en nieuwste machines en gereedschappen.

8 mrt 2019

Grote investeringen in productiefaciliteit

Om de productie te verhogen en de essentiële kwaliteit te behouden, is TOBROCO-GIANT begonnen met de uitbreiding van de productiefaciliteit in Oisterwijk, Nederland. In 2018 zijn de eerste fases voltooid met een totale investering van € 4 miljoen. Productielijnen voor de nieuwe G4500 modellen en verreikers zijn voltooid evenals verschillende voorassemblage stations voor motoren, cabines en telescopische armen.

De komende jaren heeft TOBROCO-GIANT een investering van € 14 miljoen gepland voor de uitbreiding van de productie en een nieuw magazijn. In totaal wordt de productiefaciliteit met 8.000 m2 vergroot en blijft deze verdeeld over twee verdiepingen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Voor de opslag van onderdelen voor productie en service wordt een hoogbouwmagazijn van 16 meter hoog gebouwd. Het magazijn wordt volledig automatisch getuurd. Inkomende goederen voor het magazijn zullen worden ontvangen via verschillende nieuwe laadperrons.

1 feb 2019

ONTDEK DE WERELD VAN GIANT TIJDENS BAUMA 2019

Wereldwijd hebben klanten de vraag naar milieuvriendelijke en betrouwbare machines die het hele jaar door een breed scala aan activiteiten kunnen uitvoeren. TOBROCO-GIANT biedt de machines, technologie en met een uitgebreid dealernetwerk de ondersteuning voor deze klanten. Tijdens Bauma 2019 toont TOBROCO-GIANT zijn nieuwste technologieën, service en machines onder het thema "Ontdek de wereld van GIANT."

Op een buitenstand van 500 m² (FN.1021/1) presenteert TOBROCO-GIANT een breed scala aan nieuwe modellen en verschillende vertrouwde modellen. In totaal worden 13 van de laatste modellen, van wielladers tot verreikers en schrankladers, samen met een breed scala aan aanbouwdelen getoond op de grootste bouwmachine beurs ter wereld.

Eerste elektrische wielladers
In reactie op de toenemende vraag naar emissievrij werken introduceert TOBROCO-GIANT tijdens Bauma twee complete nieuwe elektrische wielladers in de 2.2 ton-klasse. De G2200E X-TRA, met het lage voorframe is zichtbaar op het demoterrein en de standaard G2200E, met cabine, is te vinden in de hospitality-ruimte. Beide machines zijn standaard uitgerust met een lithium-ion batterij met een minimumcapaciteit van 12,3 kWh. Door het compacte ontwerp zijn de elektrische wielladers ideaal voor het werken in gebouwen of op bouwplaatsen in stedelijke gebieden.

Drie nieuwe, compacte, wielladers; G1500, G2200 en G3500
Gelijktijdig met de nieuwe elektrische machines presenteert TOBROCO-GIANT drie nieuwe knikladers. Met het G4500-gamma heeft TOBROCO-GIANT vorig jaar de eerste modellen gelanceerd die zijn voorbereid op de aankomende, EU Stage V, emissienormen. De G1500 X-TRA, G2200 X-TRA en G3500 X-TRA zijn de volgende modellen die klaar staan om modellen van de vorige generatie te vervangen in het segment van 1500 tot 3500 kg.

De wielladers zijn ideaal voor krappe bouwlocaties vanwege hun compactheid, manoeuvreerbaarheid en kracht en vanwege het feit dat ze een solide investering zijn vanwege hun betrouwbaarheid en hoge productiviteit. Gecombineerd met de beschikbaarheid van ruim 100 verschillende werktuigen zorgt het voor de mogelijkheid om het hele jaar door met één machine te werken. Door het juiste werktuig te kiezen, is het mogelijk om een GIANT aan te passen aan de arbeidsomstandigheden voor grondverzorging, sloop, bosbouw of winterdienst.

Conceptmodel van de nieuwe GT5048 verreiker
Later dit jaar wordt de succesvolle 4548 TENDO HD vervangen door de nieuwe GT5048.
Op Bauma zal TOBROCO-GIANT, voor het eerst. een conceptversie van de nieuwe GT5048 laten zien. TOBROCO-GIANT heeft het ontwerp van deze alleskunner naar een hoger niveau getild. De uitgebreide kennis van de TENDO en de nieuwste technologieën zijn gebruikt om een moderne verreiker in de klasse van 2x2 meter te ontwikkelen. Dit betekent dat de compacte verreiker slechts 1,91 meter hoog en 1,65 meter breed is.

De GT5048 wordt aangedreven door een 36 kW / 50 pk sterke dieselmotor van Kubota met katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) die voldoen aan de nieuwste, EU Stage V, normeringen. Vanwege zijn compactheid, vierwielbesturing en hefhoogte van 4,8 meter is de GT5048 ideaal om materialen te heffen in krappe ruimtes op bouwlocaties of industriële omgevingen.

Vertrouwde modellen
Naast de nieuwe modellen toont TOBROCO-GIANT meerdere machines die zich in vele industrieën hebben bewezen. Te beginnen met de, in 2018 vernieuwde, skid steer laders. Vanwege de compacte afmetingen kan de SK252D locaties bereiken waar andere machines niet passen en vanwege het lage gewicht is het mogelijk om de machine in een gebouw te gebruiken om te breken en te slopen.

Voor toepassingen in de bos- en tuinbouw toont TOBROCO-GIANT een Groundskeeper-versie van de D254SW TELE. Deze telescooplader is ontwikkeld met de hulp en feedback van de boomverzorgingsindustrie en tuinders. De V452T X-TRA HD is de populairste wiellader van TOBROCO-GIANT omdat hij bijna zijn eigen gewicht kan tillen en nog steeds licht genoeg is om van werk naar werk te transporteren. Met de G4500 X-TRA presenteert TOBROCO-GIANT een nieuw ontwikkelde cabine voor de G4500 modellen met een modern klimaatsysteem en die zorgt voor een comfortabele en stille werkomgeving.

18 dec 2018

Productie G4500 knikladers van start

Het afgelopen jaar is er op diverse manieren geïnvesteerd in het optimaliseren en uitbreiden van de productie. Zo werd er een nieuwe opslaglocatie geplaatst van 1700 m² en kwam één van de bestaande hallen vrij om in te richten voor de productie van onder andere de nieuwe G4500 machines. Na een intensieve testperiode en de bouw van diverse pilot machines is deze week het eerste productiemodel van de band gerold.

Met de G4500 gaat de productie van start van een compleet nieuwe machine en het eerste model dat voorbereid is op de laatste, EU Stage V, normen voor schone motoren. Een belangrijke eerste stap voor de komende jaren waarin een groot aantal nieuwe modellen geïntroduceerd gaan worden.

KIES DE MACHINE VOOR UW WERKZAAMHEDEN
De G4500 is leverbaar in drie varianten, waarbij de robuuste hefarmen van elkaar verschillen. Voor werkzaamheden zoals laden en lossen is een versie met Z-kinematiek beschikbaar. Deze Z-hef zorgt voor een hoge opbreekkracht en uitstekende laad- en uitstorthoogte. Voor werkzaamheden op hoogte is er een variant met telescooparm beschikbaar. De G4500 TELE heeft een maximale hefhoogte van 4,35 meter voor snel en efficiënt tillen en heffen. Het X-TRA model is voorzien van een lager voorframe en specifiek ontwikkeld voor het extreem zware werk en werkzaamheden binnen de constructie en het grondverzet.

ONTDEK DE G4500
Met de komst van de G4500 introduceert TOBROCO-GIANT een nieuwe serie machines in de 4,5-tons klasse. De compacte en wendbare G4500 machines zijn hét toonbeeld van productiviteit, comfort en een lange levensduur. Of het nu gaat om werkzaamheden in de agrarische sector, bouw & sloop, infrastructuur of andere toepassingsgebieden. Dankzij de verschillende configuraties is de G4500 breed inzetbaar.

15 okt 2018

EUROTIER 2018: FOCUS OP DE TOEKOMST EN EFFICIENT WERKEN

Met een breed aanbod aan machines en werktuigen legt TOBROCO-GIANT tijdens EuroTier de focus op efficiënt werken. Werkzaamheden moeten tegenwoordig zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden, ongeacht de sector. GIANT machines en werktuigen helpen om werk eenvoudiger en efficiënter te maken. Op stand 26E09 laat het merk met de G4500 tevens de toekomst zien als het gaat om GIANT machines. De wiellader is nieuw in de 4,5-tons klasse en hét toonbeeld van productiviteit, comfort en een lange levensduur.

Compact, wendbaar en krachtig
Voor werkzaamheden op en rond boerderijen is het van groot belang dat machines compact en wendbaar zijn. De compacte afmetingen van de G4500 in combinatie met het knik- pendelsysteem zorgen ervoor dat de machine in kleine ruimtes kan opereren. Daarnaast zorgt het knik- pendelsysteem voor stabiliteit doordat oneffenheden worden geabsorbeerd zonder dat dit ten koste gaat van het uitvoeren van de werkzaamheden.

Een 75 pk dieselmotor van Kubota zorgt voor krachtige prestaties. De motor is uitgerust met een katalysator (DOC), roetfilter (DPF) en voorbereid op de laatste, EU Stage V, normen voor schone motoren. In combinatie met de hydrostatische 4 wiel aandrijving met automotive besturing en 100% inschakelbare sper op beide, 16-tons, assen zorgt dit ten aller tijde voor voldoende grip, veel trekkracht en een soepele beweging.

Efficiënt werken
TOBROCO-GIANT heeft een ruim assortiment werktuigen die ervoor zorgen dat alle werkzaamheden met één machine uitgevoerd kunnen worden. Tijdens EuroTier presenteert TOBROCO-GIANT diverse nieuwe werktuigen die interessant zijn voor veehouders en paardenhouders. Onder andere een palenmaaier voor het maaien rondom palen en bomen. Een veersysteem zorgt ervoor dat de bomen of palen niet beschadigt raken. Voor de GIANT skidsteer laders is er een compacte mestvork ontwikkelt zodat stallen eenvoudig uitgemest kunnen worden. De mestschuif met borstel maakt het mogelijk om boxen schoon te borstelen terwijl de schuif de roosters schoonmaakt.

Op het gebied van instrooitechnieken heeft TOBROCO-GIANT reeds jarenlange ervaring en diverse types instrooibakken ontwikkeld. De nieuwste instrooibak is ontwikkeld voor zaagsel. Hiermee kunnen boxen op een efficiënte en economische wijze ingestrooid worden. Wanneer de ZV350 (ISO inhoud van 370 liter) uitgevoerd wordt met zijborstel en schuif is het mogelijk om 40 boxen per minuut in te strooien en uit te borstelen in één werkgang. De tweede verdeelbak (MVB800) is uitermate geschikt voor zware producten. Dikke fractie, stro/water kalk mix etc. Deze bak is voorzien van een goede schepvorm, speciale meng- en doseervijzel voor een goede dosering en lossing van het product.

Tijdens EuroTier staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties en aanbouwdelen. Wij zien u graag op stand 26E09!

3 okt 2018

Nieuwe mijlpaal TOBROCO-GIANT; 20.000ste machine geproduceerd

Bij TOBROCO-GIANT in Oisterwijk (Nederland) is de 20.000ste machine van de band gelopen. Het gaat om een D337T X-TRA in de kenmerkende geel-grijze kleuren. De machine is compleet uitgerust met cabine, HD-aandrijving en 3-punts hef en bestemd voor de Deense markt.

De eerste GIANT kniklader werden in 2001 gebouwd en dat jaar lag het totaal aantal op 15 stuks. Daarna stijgt de vraag naar machines hard en wordt in 2014 de 10.000ste machine geproduceerd. In de 3 jaar daarna worden nog eens 5.000 machines gebouwd en begin 2017 rolt het 15.000ste exemplaar van de band. Ruim 1,5 jaar later wordt nu dus weer een volgende mijlpaal bereikt met de 20.000ste machine. 

Uitbreiding productie
De afgelopen jaren is TOBROCO-GIANT sterk groeiende. Mede door de aanhoudende vraag naar knikladers, verreikers en skidsteers alsmede de nieuwe modellen die toegevoegd worden. Daarom wordt de huidige productielocatie in Oisterwijk geoptimaliseerd en verder uitgebreid. Eind dit jaar zijn er diverse nieuwe productielijnen toegevoegd en is de voorassemblage gecentraliseerd. De komende jaren worden gebruikt om het vloeroppervlak te vergroten en het realiseren van een hoogbouw magazijn.

23 jul 2018

TOBROCO-GIANT aanwezig tijdens GaLaBau 2018

Van 12 t/m 15 september vindt in Nürnberg de 23e GaLaBau plaats. Deze beurs wordt gezien als een belangrijk ontmoetingspunt voor de branche. Met 1400 exposanten, die oplossingen en ideeën tonen met betrekking tot de planning, bouw en het onderhoud van stedelijke gebieden, sportvelden en andere groene gebieden, is dit de grootste GaLaBau-beurs ooit. Op de stand (hal 7A, stand 516) van Kiesel, distributeur van GIANT-machines in Duitsland, presenteert TOBROCO-GIANT diverse nieuwe modellen.

TOBROCO-GIANT  biedt een breed scala aan producten en bijpassende hulpstukken voor alle verschillende behoeften van hoveniers en stratenmakers. Niet alleen voor het hijsen en transporteren van zware ladingen als plavuizen, klinkers en grond. Maar ook voor het onderhoud van openbare ruimtes, sportvelden en grasgebieden biedt TOBROCO-GIANT een grote verscheidenheid aan passende oplossingen.

TOBROCO-GIANT toont tijdens de beurs diverse modellen, waaronder een GROUNDSKEEPER-versie van de D254SW TELE. Deze machine is speciaal geconfigureerd voor gemeentelijke werkzaamheden. Met de G4500 X-TRA wordt een compleet nieuwe machines getoond. De wiellader bevat een Stage V-motor en kan door het modulaire systeem compleet individueel geconfigureerd worden met verschillende opties en prestatieniveaus.

Ook wordt er als prototype een D332SWT X-TRA op tracks getoond. Met behulp van deze machine kunnen werkzaamheden op nat en zwaar terrein eenvoudig worden uitgevoerd vanwege de lage bodemdruk die de tracks creëren. TOBROCO-GIANT wil feedback van klanten verzamelen om de ontwikkeling van het model volgens de eisen van de klant af te ronden.

26 jun 2018

TOBROCO-GIANT toont eerste GIANT wiellader op rupsen.

Tijdens de Technische Kontakt Dagen in Almere werden bezoekers verrast door een nieuw prototype van TOBROCO-GIANT. Zonder aankondiging stond er een D332SWT HD met tracks op het demoterrein. Voor geïnteresseerden was het direct mogelijk om de machine te testen en zelf te ervaren.

Het conceptmodel wordt door TOBROCO-GIANT gebruikt om de reacties van klanten te verzamelen en te peilen of er genoeg vraag naar deze manier van aandrijving is. Bij voldoende vraag worden de tracks doorontwikkeld en volgt er een productiemodel.

24 apr 2018

Primeurs en ruim aanbod machines bij TOBROCO-GIANT tijdens TKD

Tijdens de Technische Kontakt Dagen toont TOBROCO-GIANT een ruim aanbod aan machines in Almere. Op stand 136 kunnen bezoekers in totaal 16 machines bezichtigen, waarvan met 3 machines gedemonstreerd wordt. Daarnaast kan men kennis maken met twee Nederlandse primeurs; een nieuw model wiellader, de G4500 X-TRA en de SK202D skid steer lader. Beide machines beleefden hun wereldpremière tijdens Intermat in Parijs en worden nu voor het eerst aan het Nederlandse publiek getoond.

Nieuw in de 4,5-tons klasse
Net als alle GIANT machines onderscheid de G4500 X-TRA zich door een hoge kiplast in verhouding tot het eigen gewicht. Het lage voorframe zorgt voor een laag zwaartepunt en dat maakt de machine uitermate geschikt voor het extreem zware werk. Afhankelijk van de opties heeft een G4500 X-TRA een bedrijfsgewicht tussen de 4.400 en 5.200 kg, een gewichtsklasse waar TOBROCO-GIANT nog niet eerder actief was. De kiplast van een G4500 X-TRA ligt tussen de 3.750 en 5.000 kg.

De machine wordt aangedreven door een nieuwe 75 pk (55 kW) Kubota dieselmotor. Deze is voorzien van een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) en voorbereid op de laatste, Stage V-normen voor schone motoren. Verder is de G4500 X-TRA uitgerust met hydrostatische 4 wiel aandrijving met automotive besturing (Rexroth) en 100% schakelbare sper op beide, 16 tons, assen. Dit zorgt voor voldoende grip, veel trekkracht en een soepele beweging.  Optioneel is de rijsnelheid te verhogen naar 35 km/h.

Compacte krachtpatser
De kleinste krachtpatsers, de skid steer loaders, van TOBROCO-GIANT zijn vernieuwd. Onderhuids zijn er een nieuw ventielenblok en grotere hydrauliekpomp toegepast voor extra gebruiksvriendelijkheid en meer vermogen (tot 35 L/min en 180 bar). Heffen en kiepen kan nu tegelijkertijd waardoor werkzaamheden precies uitgevoerd kunnen worden. Grotere wielmotoren zorgen voor meer duw- en trekkracht, betere rijeigenschappen en zijn tevens onderhoudsarm.

Door de nieuwe wielflenzen kunnen banden eenvoudig op locatie verwisseld worden. Dankzij een groot assortiment aan banden is er een machinebreedte tussen 76(!) en 110 centimeter te realiseren.  De SK202D heeft een beperkt eigen gewicht van slechts 795 kg en door zijn kiplast van 434 kg zorgt dit voor een machine die werkzaamheden veilig en efficiënt uit kan voeren.
 
Groot demoterrein
Een groot deel van de stand wordt ingericht als demoterrein zodat bezoekers zelf kennis kunnen maken met GIANT machines. Naast de nieuwe skidsteer lader zijn er tevens twee wielladers beschikbaar. Allereerst de D332SWT X-TRA, een shovel met een bedrijfsgewicht van 1.550 kg en daarnaast de V452T X-TRA HD, welke een bedrijfsgewicht van 2.770 kg heeft. Met een ruim assortiment aanbouwdelen wordt getoond dat de multifunctionele machines geschikt zijn voor zowel bouwbedrijven, bestratingsbedrijven als hoveniers.

Tijdens de TKD staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties en aanbouwdelen. Wij zien u graag op stand 136!

22 mrt 2018

TOBROCO-GIANT toont wereldpremières tijdens eerste deelname INTERMAT

In april neemt TOBROCO-GIANT voor het eerst deel aan deze internationale beurs op het gebied van constructie en infrastructuur. Bezoekers kunnen in hal 5B op stand M044 direct kennis maken met twee wereldprimeurs. Allereerst is dat een 25 pk versie van de nieuwe skidsteer laders, de SK252D. Maar centraal op de stand staat de G4500 X-TRA, een wiellader in de 4,5 tons klasse met laag voorframe voor extra hefvermogen. 

Compact design, BIG in performance
Een slogan die meer dan ooit van toepassing is op de nieuwe skidsteer laders. Vanwege de compacte afmetingen kan de skidsteer op plaatsen komen waar andere machines niet kunnen komen. Zo kunnen banden op locatie verwisseld worden en is er een machinebreedte tussen 76(!) en 110 centimeter te realiseren. De SK252D heeft een beperkt eigen gewicht van slechts 810 kg en is hierdoor binnen in een gebouw te gebruiken om te breken, slopen en materialen aan en af te voeren.

Door het toepassen van een grotere hydrauliekpomp is het vermogen toegenomen en is  de opbrengst verhoogt tot 35 L/min en 180 bar. Grotere wielmotoren zorgen voor betere rijeigenschappen en meer duw- en trekkracht. Gecombineerd met een kiplast van 434 kg zorgt dit voor een machine die werkzaamheden veilig en efficiënt uit kan voeren.
 
Actief in nieuw segment met G4500 X-TRA
Met de komst van de G4500 X-TRA is de G4500 serie compleet, nadat in november vorig jaar de G4500 en G4500 TELE werden geïntroduceerd. Het X-TRA model is specifiek ontwikkeld voor het extreem zware werk en werkzaamheden binnen de constructie en het grondverzet. Afhankelijk van de opties heeft een G4500 X-TRA een bedrijfsgewicht tussen de 4.400 en 5.200 kg. Dit maakt dat de TOBROCO-GIANT voor het eerst actief wordt in de 4,5-tons klasse.

De machine kan geheel naar de wensen van klanten geconfigureerd worden. Zo is er keuze uit twee verschillende Kubota dieselmotoren; één met 36 kW / 50 pk en een versie met 54 kW / 74 pk. Beide zijn uitgerust met een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) en voldoen aan de laatste Stage V normen. De hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive besturing en 100% schakelbare sper op beide, 16 tons, assen zorgen altijd voor voldoende grip, veel trekkracht en een soepele beweging. Dit wordt gecombineerd met een kiplast die tussen 3.500 en 5.000 kg ligt.

Daarnaast zijn er nog 3 andere machines op de stand te bezichtigen. Dit zijn de D254SW TELE, V452T X-TRA HD en 4548 TENDO HD. Deze machines staan bekend om hun prestaties, hoge efficiëntie en betrouwbaarheid. Zaken die van belang zijn als het gaat om bouw, sloop en graaf werkzaamheden.

22 feb 2018

Allrounder voor de dagelijkse bedrijfsvoering; de nieuwe GIANT skid steers!

Of het nu gaat om hoveniers, agrariërs, pluimveehouders, bouw & sloop, gemeenten of iedereen die wegen en paden onderhoudt: de skid ruimt, veegt, draagt en sloopt!

Werkzaamheden moeten tegenwoordig zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden, ongeacht de sector, en deadlines zijn alom vertegenwoordigd. Het toenemende tekort aan arbeidskrachten in vele industrieën intensiveert deze druk. Tegelijkertijd heeft iedereen de verplichting om ervoor te zorgen dat mensen een veilige en comfortabele werkplek hebben.

Door het toepassen van nieuwe innovaties en de beschikbaarheid van een groot aantal werktuigen presenteert de nieuwe skid zichzelf als een multifunctionele alleskunner die helpt om werk eenvoudiger en efficiënter te maken.

Nieuwe innovaties
Het frame is grotendeels hetzelfde en de verbrandingsmotoren zijn gelijk gebleven, maar onderhuids is er des temeer verandert. Een nieuw ventielenblok zorgt voor extra gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om werkzaamheden precies uit te voeren. Verder worden de skid steer laders voorzien van een grotere hydrauliekpomp voor meer vermogen en een hogere opbrengst.

Grotere wielmotoren zorgen voor meer duw- en trekkracht, betere rijeigenschappen en zijn tevens onderhoudsarm. Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om eenvoudig banden te wisselen. Naar gelang de werkzaamheden kan er uit een groot aantal verschillende banden gekozen worden. Deze kunnen zelfs op locatie gewisseld worden en geven de machine een breedte tussen 76(!) en 110 centimeter.

Het nieuwe bestuurdersplatform is beter geveerd en eenvoudig op te klappen. Dit geeft de bestuurder meer comfort en zorgt ervoor dat de machines compact te vervoeren zijn.  
Optioneel zijn de skids uit te voeren met een soft brake. Met dit systeem remt de skidsteer geleidelijk na het loslaten van de stuurhendels.

Vele opties
Naast dit remsysteem zijn er diverse opties beschikbaar die bijdragen aan het efficiënt en veilig uitvoeren van werkzaamheden. Bijvoorbeeld door het toepassen van een hydraulische snelwissel. Wisselen van werktuigen kan dan eenvoudig en snel gebeuren zonder dat er van de machine afgestapt hoeft te worden. Voor het werken met hydraulisch aangedreven werktuigen (cirkelmaaier, veegmachine, hydraulische hamer, etc.) zijn de machines uit te rusten met een dubbele tandwielpomp en zijn er meerdere dubbelwerkende functies mogelijk.

Voor werkzaamheden in gebouwen of tussen dieren zijn de twee dieselvarianten uit te voeren met een geïntegreerde roetfilter. Deze filter reduceert de uitstoot met ruim 90%, wat het werkklimaat ten goede komt. Daarnaast zijn de skids uit te voeren met een cycloon filter zodat de luchtfilter minder snel zal vervuilen en langer meegaat.

Talloze toepassingsgebieden
Bij deze compacte krachtpatser gaat het niet alleen om het tillen van zand, beton of zakken cement op een bouwplaats. De skidsteer doet zijn werk in alle sectoren! Voor hoveniers door het transporteren van grond, planten of tegels. Bij recycling bedrijven, houdt de skid de vloer onder transportbanden schoon. Vanwege de compacte afmetingen kan de skid steer op plaatsen komen waar andere machines niet kunnen komen.

Voor boerenbedrijven, pluimveebedrijven of maneges is de machine uitermate geschikt om stallen en gangen uit te mesten en stro, hooi of voer aan te leveren.

Bij gemeenten is de machine een waardevol hulpmiddel bij het onderhoud van onder andere smalle paden. Met werktuigen als een onkruidborstel, veegborstel of sneeuwschuif, vervangt de skid meteen een aantal andere machines. Ook in de bouw & sloop bewijst de kleinste GIANT zijn waarde. Niet alleen door het afvoeren en vervoeren van diverse ladingen, maar tevens voor sloopwerkzaamheden door het gebruik van een hydraulische hamer. Vanwege zijn lage gewicht is het mogelijk om de machine binnen in een gebouw te gebruiken om te breken en slopen. 

Technische specificaties
undefined

12 jan 2018

UITBREIDING TOBROCO-GIANT IN OISTERWIJK

De afgelopen jaren is TOBROCO-GIANT sterk groeiende. Mede door de aanhoudende vraag naar knikladers, verreikers en skidsteers alsmede de nieuwe modellen die toegevoegd worden heeft ertoe geleid dat de vraag groter is dan het aanbod.  De vraag zal in de komende jaren toenemen en daardoor gaat Tobroco-Giant de huidige productielocatie in Oisterwijk verder uitbreiden.

Als eerste gaat Research & Development en de afdeling verkoop verhuizen naar een nieuwe moderne locatie in Oisterwijk. Het nieuw te bouwen pand zal alle technische snufjes herbergen die noodzakelijk zijn om goede nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen. TOBROCO-GIANT gaat komende jaren actief inzetten op schonere stage V dieselmotoren en elektrisch aangedreven machines.  De huidige locatie waar de R&D en verkoop zich nu bevind, zal bij de productielocatie gevoegd worden, waardoor meer assemblage capaciteit ontstaat.

Uitbreiding productie
De uitbreiding van de productie op de huidige locatie gaat op diverse manieren plaatsvinden. Het vloeroppervlak wordt in totaal met 8.000 m2 vergroot en blijft verdeeld over 2 verdiepingen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Er komen productielijnen  die LEAN aangestuurd worden en ook het “papierloos” produceren zal ver doorgevoerd gaan worden. Daarnaast gaat er meer voorassemblage plaatsvinden en wordt deze gecentraliseerd. Hierdoor verbeterd de doorlooptijd en zijn deze componenten sneller op de productieplaatsen. De automatisering word met diverse toeleveranciers verder uit gebalanceerd. Verder investeert TOBROCO-GIANT steeds verder in las technieken zoals de 2 nieuw geïnstalleerde las robots, buigbanken en freesmachines. Deze gaat bijdragen aan het verhogen van de productie en het optimaliseren  van de kwaliteit.

Slimme opslag en interne distributie
Voor de opslag van onderdelen voor productie en service wordt er een hoogbouw magazijn van 16 meter hoog  gerealiseerd. Het magazijn zal volledig manloos aangestuurd gaan worden. De aanvoer naar dit magazijn verloopt via diverse nieuwe loading docks die ervoor zorgen dat onderdelen en gereed product elkaar niet meer kruisen.  Met behulp van rollerbanen gaan de inkomende goederen naar een tijdelijke opslag waar diverse (kwaliteit) controles plaatsvinden. Een deel van de goederen gaat dan rechtstreeks naar de productie en een deel wordt opgeslagen in het magazijn. Just in time delivery en behoud van kwaliteit zijn hier de “key woorden”.

Om zeker te zijn van een efficiëntie aanvoer van onderdelen, is er reeds geïnvesteerd in een nieuw automatiseringssysteem. Een computersysteem stuurt het gehele logistieke proces aan en zorgt ervoor dat de juiste aantallen gepickt worden uit het magazijn. Elektrische trekkers zullen dagelijks diverse rondes maken en zorgen dat alles op de juiste plaats terecht komt. Bij de nieuwbouw wordt tevens rekening gehouden met de mogelijkheid tot het toepassen van aanvoerbanden in een later stadium.

27 dec 2017

Lees nu het TOBROCO-GIANT magazine!

KLAAR VOOR DE TOEKOMST!
De afgelopen jaren is er ontzettend veel gebeurd binnen TOBROCO-GIANT. Hoogtepunten volgden elkaar in een rap tempo op en ook de komende jaren staan er nog veel veranderingen op het programma. In dit nieuwe TOBROCO-GIANT magazine valt er van alles te lezen over de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen jaren en diverse toekomstplannen..

Inhoud TOBROCO-GIANT magazine

 • Uitbreiding TOBROCO-GIANT in Oisterwijk
 • GIANT all over the world
 • TOBROCO-GIANT introduceert G4500 serie
 • Eén machine voor al uw werkzaamheden!
 • TOBROCO-GIANT USA kicks off

Klik hier om het magazine online te lezen!

24 okt 2017

TOBROCO-GIANT onthult nieuwe serie GIANT G4500 modellen op AgriTechnica!

Tijdens  AgriTechnica trekt TOBROCO-GIANT het doek van de geheel nieuwe G4500 serie. Op stand A40 in hal 6 beleven de G4500 en G4500 TELE hun wereldprimeur. Deze twee modellen zijn het begin  van een compleet nieuwe range aan machines, die in totaal uit 9 modellen bestaat. De compacte en wendbare G4500 machines worden het toonbeeld van productiviteit, comfort en een lange levensduur. Medio 2018 worden de eerste machines uitgeleverd aan klanten in Europa.

Nieuw segment
Met de komst van deze modellen worden er tevens nieuwe typeaanduidingen geïntroduceerd. De G staat hierbij voor GIANT en 4500 staat voor 4.500 kg, oftewel de 4,5 tons-klasse. Een segment waar TOBROCO-GIANT nog niet actief in was. Het gewicht van de G4500 begint bij 4200 kg voor de basisuitvoering en kan, afhankelijk van de opties, oplopen tot 4800 kg. Met de komst van deze machines biedt TOBROCO-GIANT een complete portfolio aan machines met een gewicht tussen 750 (SK211G) en 6.000 kg (V761T TELE).  

Klaar voor de toekomst 
Medio 2016 werd bij TOBROCO-GIANT een nieuw Research & Development center geopend voor het ontwikkelen en bouwen van nieuwe machines en opties. Daarnaast werd de engineering afdeling flink uitgebreid zodat alle kennis in huis is om nieuwe machines te ontwikkelen. De G4500-serie is hier het eerste product van en geeft een blik in de toekomst van nieuwe GIANT machines.
 
Prestaties van formaat
Net als alle GIANT machines zullen de G4500 modellen zich onderscheiden door een hoge kiplast in verhouding tot het eigen gewicht. Afhankelijk van de opties heeft de G4500 met Z-hef een kiplast tussen de 3.500 en 4.000 kg (gemeten aan scharnierpunt hef in onderste stand). Voor het extreem zware werk is er de G4500 X-TRA. Deze heeft een laag voorframe en kan door het lage zwaartepunt nog meer gewicht heffen en is daardoor uitermate populair geworden voor de grondverzet en hovenier. De kiplast van een G4500 X-TRA ligt tussen de 3.500 en 5.000 kg (gemeten aan hef in onderste stand).

Voor het aandrijven  van de machines is er keuze uit drie verschillende Kubota dieselmotoren. Allereerst een 36 kW / 50 pk versie, die reeds in diverse huidige modellen te vinden is. Daarnaast zijn er twee nieuwe motoren leverbaar, een 46 kW / 66 pk variant en een 54 kW / 74 pk versie. Beide zijn uitgerust met een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) en zijn voorbereid op de laatste, Stage V, normen voor schone motoren.

De machines zijn ontwikkeld met productiviteit als één van de speerpunten. Of het nu gaat om grote hoeveelheden ladingen te transporteren of werkzaamheden op ruw terrein, de hydrostatische 4 wiel aandrijving met automotive besturing (rexroth) en 100% schakelbare sper op beide, 16 tons, assen zorgt altijd voor voldoende grip, veel trekkracht en een soepele beweging.  Optioneel is de rijsnelheid te verhogen naar 35 km/h, wat de productiviteit ten goede komt.

Daarnaast zijn er diverse hydraulisch systemen leverbaar. De basis machine wordt uitgevoerd met een direct aangestuurd hydraulisch systeem op de Joystick. Deze kunnen verder uitgebreid worden naar een servo gestuurde variant. Tevens is een high flow variant leverbaar, welke 120L/min naar het aanbouwdeel kan leveren. Op deze manier kan aan iedere wens van de klant worden voldaan.

Veiligheid en comfort
Een combinatie van veiligheid en comfort zorgt ervoor dat een machinist zijn werkzaamheden op een verantwoorde manier uit kan voeren. De machines worden standaard uitgevoerd met een veiligheidsdak en zijn optioneel uit te breiden naar een volledige stille cabine. De G4500 machines zijn uitvoerig getest op veiligheid door een onafhankelijke instantie en internationaal gecertificeerd op het gebied van ROPS/FOPS-beveiliging. Het gebruik van smalle stijlen en een dakraam zorgen tevens voor goed zicht rondom en op het werktuig in de hoogste stand.  

In de cabine is een comfortabele werkomgeving gecreëerd zodat langdurige werkzaamheden geen enkel probleem zijn. De stuurkolom is verstelbaar en op het display is alle noodzakelijk informatie eenvoudig af te lezen. Tijdens het gebruik van de joystick kan de machinist zijn arm laten rusten op ergonomisch gevormde armsteun.  Alle belangrijke functies bevinden zich dicht bij de joystick zodat deze gemakkelijk bediend kunnen worden.

Het knik- pendelsysteem geeft de G4500 machines wendbaarheid en stabiliteit. Optioneel is het mogelijk om de machines uit te rusten met het gepatenteerde stabilo systeem of een geveerde hef. Beide zorgen voor extra veiligheid en comfort omdat oneffenheden geabsorbeerd worden zonder dat dit ten koste gaat van het uitvoeren van de werkzaamheden.

Solide investering
GIANT machines zijn een solide investering vanwege de hoge betrouwbaarheid en maximale inzetbaarheid. Ook voor de G4500-serie zijn alleen de beste componenten gekozen, toegepast en uitvoerig getest. TOBROCO-GIANT werkt hiervoor nauw samen met leveranciers als Bosch Rexroth, Comer, Kubota en Hydac.

Onderhoud aan de machines is eenvoudig doordat de servicepunten gemakkelijk te bereiken zijn. Door het openen van de motorkap zijn de diverse filters snel schoon te maken of te vervangen. Informatie wat betreft olietemperatuur, regeneratie, powermodes, etc. zijn af te lezen van het dashboard zodat er tijdens het werk altijd zicht is op deze belangrijke gegevens.  

Naar de wens van de klant
De G4500 kan geheel naar de wensen van de klant geconfigureerd worden. Als basis kan er gekozen worden voor een Z-hef, X-TRA of TELE variant. Daarna is er de keuze uit een 50 pk, 66 pk of 74 pk dieselmotor, welke Stage V ready zijn. Ook wat betreft opties zijn er volop mogelijkheden. Denk hierbij aan de keuze voor een cabine of veiligheidsdak, verhoogde rijsnelheid, airco, extra contragewicht en tot 5 dubbelwerkende hydraulische functies aan de voorzijde. Dit geeft klanten de gelegenheid om de machine exact samen te stellen voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden en kan er kosten efficiënt gewerkt worden. 

6 sep 2017

GEDOSEERD EN ECONOMISCH INSTROOIEN: GIANT ZV350

TOBROCO-GIANT heeft een instrooibak voor zaagsel ontwikkeld waarmee boxen op een efficiënte en economische wijze ingestrooid kunnen worden. Wanneer de ZV350 (ISO inhoud van 370 liter) uitgevoerd wordt met zijborstel en schuif is het mogelijk om 40 boxen per minuut in te strooien en uit te borstelen in één werkgang.

In de praktijk is gebleken dat het mogelijk is om met deze bak 100 boxen in te strooien met maar 100 liter strooisel. Dit levert niet alleen een zaagselbesparing tot 50% op, maar tevens een besparing van duizenden euro’s per jaar. Daarnaast komt dit de gezondheid van koeien ten goede omdat de roosters, boxrand en matten na een werkgang altijd zuiver zijn. Schone boxen vermindert de kans op uierziektes en problemen met de klauwen.  

Tijdbesparend
Met het gebruik van de ZV350 behoort zwaar handwerk tot het verleden en wordt er kostbare tijd bespaard. De instrooibak is voorzien van een hardox slijtmes zodat een lading eenvoudig met de bak opgeschept kan worden. Zoals ieder werktuig van TOBROCO-GIANT is de bak eenvoudig aan- en af te koppelen middels het snelwisselsyteem op de machine. De steunpoten zorgen ervoor dat de bak veilig en stabiel weggezet kan worden en geladen kan worden voordat deze aan de machine hangt.

Multifunctioneel

De dosering van de ZV350 is traploos instelbaar van volledig gesloten naar volledig open. Hierdoor is de instrooibak niet alleen geschikt voor zaagsel, maar ook voor vlasstrooisel en gemalen koolzaad- of tarwestro. Door de geschroefde lepels en doseerplaat kunnen bijproducten eenvoudig door het strooisel gemengd worden.

Optioneel uitbreiden met schuif en zijborstel
De standaard ZV350 is optioneel uit te breiden met een schuif en/of zijborstel. Uitgevoerd met een schuif zorgt de bak ervoor dat de roosters tegelijk met het instrooien schoongemaakt worden. De schuif is voorzien van slijtvast Erlan rubber en Hardox mes aan de zijkant van de schuif om de ook de boxrand zuiver te schrapen.

Om ligboxen schoon te kunnen houden is de instrooibak ook uit te rusten met een hydraulische zijborstel (diameter van 75 cm). De zijborstel draait de box in zodat er direct vanaf de muur en de volledige lengte geborsteld kan worden. Standaard komt de zijborstel tot 75 cm diep in de box, maar zowel de diepte als de hoogte zijn aan te passen. Opgeklapt heeft de borstel dezelfde breedte als de bak en hierdoor kan er ook in kleine ruimtes gemanoeuvreerd worden. Tevens is het mogelijk om de ZV350 vol te scheppen als de zijborstel opgeklapt is.

Technische gegevens:

Inhoud 370 liter
Gewicht 285 kg (410 kg inclusief schuif en zijborstel)
Breedte 1300 mm (1570 mm inclusief schuif en zijborstel)
Noodzakelijk 3de functie voor de hydromotors van de bak en zijborstel
  4de functie voor in- en uitklappen van de zijborstel
Optioneel Niveaumeter voor gelijkmatige slijtage schuif
  Pro-inchingVoordelen
Ergonomisch: geen zwaar handwerk meer
Efficiënt: 40 boxen per minuut instrooien en borstelen in 1 werkgang
Economisch: zaagselbesparing tot 50%. 100 liter strooisel over 100 boxen eenvoudig haalbaar. Dit levert een besparing op van €2400,- per jaar
(365 x €6 - €7 per zak van 90 liter) bij 100 boxen.
Hygiënisch: roosters, boxrand en matten altijd zuiver na elke werkgang. Schone koeien, minder problemen met klauwen, minder kans op uierziektes
Multifunctioneel: door geschroefde klepels en  doseerplaat eenvoudig aanpasbaar voor verschillende strooisels
Tijdbesparend: mogelijkheid om vooraf te laden, snel aan en afkoppelen door snelwisselsysteem


16 aug 2017

NIEUW X-TRA MODEL VOOR TOBROCO-GIANT: D337T X-TRA

Naast de standaard GIANT D337T is het model nu tevens leverbaar als X-TRA model. Dit betekend dat de D337T X-TRA is voorzien van een lager voorframe, wat zorgt voor een lager zwaartepunt. Hierdoor heeft de machinist niet alleen beter zicht op het werktuig en is de machine zeer stabiel, maar het grootste voordeel is dat de machine meer kan tillen. Dit resulteert in een kiplast van 2.054 kg ten opzichte van 1.450 kg voor het standaard model.

De nieuwe D337T X-TRA heeft een 33 pk, 3 cilinder Kubota dieselmotor en beschikt over een Bosch Rexroth hydrauliekpomp voor soepele en krachtige rijeigenschappen. Het bedrijfsgewicht (gemeten met grondbak) is 2.200 kg. De hefhoogte van de machine bedraagt 2,45 m. Het scharnierpunt tussen het voor- en achterframe is geheel onderhoudsvrij, net zoals bij alle andere GIANT wielladers.

De machine beschikt over een hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing. Dit geeft de machine een maximale snelheid van 18 km/h. Optioneel is de D337T X-TRA ook in HD uitvoering leverbaar. De “Heavy Duty” uitvoering wordt uitgevoerd met een zwaardere hydrauliekpomp. Het grote voordeel van deze HD-optie is dat de machine een 2e versnelling (0-20 km/h) en extra trekkracht krijgt.

Standaard is het X-TRA model voorzien van een ROPS/FOPS veiligheidsdak met veiligheidsdeuren. Optioneel is er voor dit model ook een veiligheidsdak deluxe, neerklapbaar veiligheidsdak of cabine beschikbaar.

De D337T X-TRA is voor het eerst te zien op stand V03 tijdens GroenTechniek Holland in Biddinghuizen (12 – 14 september).

12 jun 2017

Terugblik werkbezoek koningin Máxima aan TOBROCO Machines

Van de tekenkamer tot de R&D-ruimte en van het verkoopkantoor tot de productielijn. Koningin Máxima nam donderdag 8 juni alle tijd voor TOBROCO Machines in Oisterwijk. De machinebouwer won vorig jaar de Koning Willem I Prijs in de categorie midden- en kleinbedrijf en kon zodoende rekenen op koninklijk bezoek. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

TOBROCO is fabrikant van machines voor onder meer de landbouw, wegenbouw en terreinonderhoud. Het bedrijf won de Koning Willem I Prijs – de ‘Oscar’ van het Nederlandse bedrijfsleven – door zijn durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen. Directeur Toine Brock gaf koningin Máxima een rondleiding door het bedrijf en vertelde over de innovaties die TOBROCO-GIANT toepast bij de ontwikkeling van nieuwe machines en in het productieproces.

Een terugblik:
Koningin Máxima kreeg in de R&D-ruimte uitleg van de engineers en een demonstratie van een nieuwe machine met milieuvriendelijke techniek. Specifiek voor het ontwikkelen van nieuwe machines is in 2016 een eigen ontwikkelingscentrum geopend om prototypes te bouwen en te testen.

Alle machines worden ontworpen en gebouwd in de moderne fabriek in Oisterwijk. Bij de productielijn werd koningin Máxima bijgepraat over het papierloos aansturen van deze lijn en de routing van de machines. TOBROCO biedt één van de breedste portfolio's in de industrie met een totaal van 36 verschillende modellen in veertig landen.

Na een demonstratie op het buitenterrein was het tijd voor een groepsfoto met de ruim 180 medewerkers. Nadat het personeel spontaan applaudisseerde toen koningin Máxima kwam aanlopen, nam ze vervolgens lachend plaats tussen Toine Brock en zijn vrouw Caroline.

Aan belangstelling geen gebrek: onder toeziend oog van zowel het toegestroomde publiek als de uitgenodigde pers nam de koningin na ruim anderhalf uur weer afscheid van TOBROCO. “Dit bezoek is een kroon op het harde werken,” zo vertelde Toine Brock nadat koningin Máxima in de auto was gestapt.

1 jun 2017

TOBROCO Machines wordt TOBROCO-GIANT

TOBROCO Machines is de afgelopen jaren flink gegroeid is en het aantal geproduceerde GIANT machines groeit net zo hard mee. Niet voor niets is in februari de 15.000ste machine geproduceerd en geleverd. Daarnaast wordt het internationale dealer netwerk steeds verder uitgebreid en zijn GIANT machines in meer dan 40 landen verkrijgbaar.

Bij een sterke internationale groei hoort een merknaam die staat voor herkenbaarheid en rekening houdt met de geschiedenis van het bedrijf. De nieuwe merknaam TOBROCO-GIANT geeft de relatie weer tussen de fabrikant (TOBROCO Machines) en de producten (GIANT machines). Tevens is deze naam uniek en wereldwijd beschermd als merknaam.

Nieuw logo
Door het voeren van een nieuwe merknaam is een aanpassing van het logo noodzakelijk geweest. Het GIANT logo, zoals op de machines staat blijft bestaan en heeft de toevoeging “BY TOBROCO” gekregen. Daarnaast is er een embleem ontwikkeld waarin de karakteristieke GIANT wiellader  terug komt. Beide elementen vormen het nieuwe TOBROCO-GIANT logo en zullen doorgevoerd worden in alle uitingen. Denk hierbij aan drukwerk, websites, merchandising, advertenties en alle andere media.

De karakteristieke mier en naamgever van de GIANT’s zal verdwijnen uit het logo, maar blijft aanwezig op de machines en diverse uitingen.  Op drukwerk en advertenties wordt de mier voorzien van de slogan: Compact design BIG in performance. Hiermee wordt de relatie tussen de machines en de mier duidelijk gemaakt.  

Klaar voor de toekomst
Met de nieuwe merknaam en het nieuwe logo komt er uniformiteit in de huisstijl. Daarnaast kan TOBROCO-GIANT  internationaal groeien als merk en bekendheid genereren als producent van machines.     

9 mei 2017

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan TOBROCO

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdag 8 juni een werkbezoek aan TOBROCO Machines in Oisterwijk. TOBROCO is winnaar van de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie midden- en kleinbedrijf. Deze prijs beloont durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen en stimuleert creatief en innovatief ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting en reikte de prijs op 26 mei 2016 uit.

TOBROCO Machines werd opgericht in 1996 en is fabrikant van machines voor gebruik in onder meer de landbouw, wegenbouw en terreinonderhoud. De machines worden op maat ontworpen. Inmiddels biedt het bedrijf 36 verschillende modellen in veertig landen. Alle machines worden ontworpen en gebouwd in Oisterwijk.

Tijdens haar bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het bedrijf, waarbij de innovaties bij de ontwikkeling van nieuwe machines en in het productieproces worden toegelicht, zoals een volautomatisch magazijn. Ook ontwikkelde TOBROCO machines met zowel een dieselmotor als aandrijving op LPG en benzine. In 2016 is een eigen ontwikkelingscentrum geopend om prototypes te bouwen en te testen.
 
De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

7 apr 2017

TOBROCO-GIANT toont X-TRA modellen en skid steer tijdens eerste IRE

TOBROCO-GIANT neemt van 2 t/m 4 mei voor het eerst deel aan de International Rental Exhibition (IRE) in de RAI te Amsterdam. Speciaal voor verhuurbedrijven toont de Nederlandse fabrikant twee wielladers (D332SWT X-TRA en V452T X-TRA HD) en een skid steer lader (SK251D) op stand 5610. De machines staan bekend om hun compacte afmetingen, hoge productiviteit en lage onderhoudskosten. Een ander groot voordeel is de eenvoudige bediening. Een korte instructie is reeds voldoende om met de machines te kunnen werken.

Significant meer tillen met X-TRA modellen
In vergelijking met een standaard model heeft een X-TRA model een lager voorframe en hierdoor blijft het zwaartepunt van de last ten opzicht van de machine laag aan de grond. Dit resulteert in een significant hogere kiplast. Afhankelijk van het model varieert dit tussen de 460 en 1.600 kg aan extra gewicht. Door het verlaagde voorframe heeft de machinist goed zicht op het werk en kan hierdoor nauwkeurig en veilig werken. Deze voordelen maken de machines uitermate geschikt voor werkzaamheden in de (wegen)bouw, sloop en grondwerkzaamheden.

Het eerste X-TRA model op de stand is de GIANT D332SWT X-TRA met een eigengewicht van 1.550 kg en 33 pk dieselmotor. De wiellader heeft een elektrische inschakelbare lengte sperdifferentieel om beschadigingen aan de oppervlakte te voorkomen. Het tweede model is de V452T X-TRA HD met 45 pk. De afkorting HD staat voor “Heavy Duty” wat betekend dat de kniklader is uitgerust met 12-tons assen en een zwaardere rijautomaat. Hierdoor heeft de machine meer trekkracht en een maximale snelheid van 28 km/h. Met een kiplast van 2.700 kg is de V452T X-TRA HD een perfecte machine voor de verhuur.

Giant skid steer laders
Skid steer laders zijn de kleinste machines uit het portfolio van TOBROCO-GIANT en ontworpen om werkzaamheden die nu nog met de hand worden gedaan over te nemen. Op deze manier wordt fysieke belasting beperkt en werkzaamheden op een verantwoorde manier uitgevoerd. Door de korte wielbasis (74 cm) en het lage bedrijfsgewicht (vanaf 750 kg) kunnen deze machines zelfs in kleine ruimtes het zware werk verrichten. Op de stand staat een skid steer met 25 pk dieselmotor en compacte veegmachine. De skid steer lader worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren die zorgen voor extra duw- en trekkracht.

GIANT-TOBROCO is tijdens de International Rental Exhibition te vinden op stand 5610.

22 mrt 2017

Helicon MBO Boxtel neemt GIANT 4548 TENDO HD in ontvangst.

De afdeling Techniek en Mechanisatie van Helicon MBO Boxtel heeft onlangs een GIANT 4548 TENDO HD in ontvangst genomen. Toine Brock heeft woensdag 22 maart de sleutel feestelijk overhandigd aan docent Vlemminx en zijn klas. De verreiker die door Toine Brock, directeur en eigenaar van Tobroco Machines is aangeboden, gaat gebruikt worden om de kennis en diagnostische vaardigheden op het gebied van hydrauliek te ontwikkelen. Toine: “Onze Tendo zit vol met hydraulische systemen die met elkaar samenwerken. Daarom is deze verreiker een goede aanvulling op de rest van het materieel bij Helicon. Ook mogen ze echt aan de machine sleutelen.”

Meetopdrachten
Jan Vlemminx geeft aan dat met de aanvulling van de Tendo het praktijk-lespakket nu nog vollediger is. Vlemminx: “We zijn al goed voorzien van elektrische en elektronische praktijkopdrachten, maar te weinig op het hydraulische vlak en waren op zoek naar machine die we hiervoor mogen inzetten. We doelen dan vooral op het zelf inbouwen van storingen, hier een opdracht bij schrijven en leerlingen hieraan laten onderzoeken waar het probleem zit. Een elektrische storing is gemakkelijker in te bouwen dan een hydraulische, omdat er al snel gesleuteld moet worden.” Toine geeft aan dat de trainers van Tobroco ze daarin zullen ondersteunen. Vlemminx: ‘Voor ons het dit erg belangrijk, we willen immers niks stuk maken en maximaal rendement uit een machine halen zolang die er staat.’

Wisselwerking onderwijs en bedrijfsleven
TOBROCO Machines is de fabrikant van GIANT (telescoop) wielladers, verreikers, skidsteer laders en werktuigen. Alle machines worden ontworpen en gebouwd in een moderne fabriek in Oisterwijk. In 2016 werden ruim 2500 machines geproduceerd en voor 2017 is het doel gesteld om voor het eerst 3000 machines te produceren. Deze groei houdt in dat er technisch personeel nodig is en daarom wordt het steeds belangrijker om leerlingen in een vroeg stadium kennis te laten maken met echte praktijksituaties. Verder hoopt Tobroco dat er op deze manier leerlingen de weg naar Oisterwijk weten te vinden voor een stageplaats of een baan. Toine Brock: “De personeelsgroei binnen Tobroco is jaarlijks 15-20 medewerkers. Dit betekent dat we altijd op zoek zijn naar goede vakmensen. Mensen met een technische achtergrond zijn bij ons altijd welkom, mits ze van aanpakken weten.” 

Helicon MBO Boxtel is blij met de samenwerking van een regionale partner. Net als Tobroco zien ook zij een jaarlijkse groei en met de komst van de GIANT verreiker worden de leerlingen van de opleiding Techniek en Mechanisatie nog beter voorbereid op de praktijk. Een positieve ontwikkeling, die veel voordelen heeft in hun latere zoektocht naar een leuke, passende baan!

28 feb 2017

Tobroco-Giant USA maakt debuut tijdens ConExpo 2017

Nu de ConExpo nadert wordt er bij Tobroco-Giant USA alles in het werk gesteld voor een goed debuut. De beurs vindt eens in de drie jaar plaats in Las Vegas en wordt gezien als één van de grootste beurzen ter wereld op het gebied van constructie machines. Tobroco-Giant USA heeft zich recent gevestigd in Des Moines (Iowa) als onafhankelijk verkoop- en servicekantoor voor GIANT machines in Noord-Amerika.

Deelname aan ConExpo is één van de eerste stappen naar het uitrollen van het merk TOBROCO-GIANT in Amerika. Op dit moment wordt de markt van compacte loaders gedomineerd door skidsteers, maar de kleinere wielladers winnen aan populariteit. Steeds meer bedrijven kiezen voor compacte wielladers vanwege het comfort, bedieningsgemak, brandstofbesparingen en het feit dat de machines het grondoppervlak nauwelijks beschadigen. Daarnaast wordt deze beurs gebruikt om dealers te zoeken die de toenemende vraag naar compacte (telescopische) wielladers herkennen. “Het is belangrijk om dicht bij klanten te zijn zodat we lokaal ondersteuning kunnen bieden,” aldus de bedrijfsleider van Tobroco-Giant USA.  

Eén van de machines die tijdens ConExpo getoond wordt is de GIANT E-Skid. Deze elektrische skid steer lader is voor het eerst in Amerika te zien en wordt gebruikt om de nieuwste technologie te demonstreren. De E-Skid wordt aangedreven door vier hydraulische wielmotoren en voorzien van stroom door een accu van Jungheinrich. De machine staat gepland voor productie vanaf de tweede helft van 2017. Naast deze skid steer staan er diverse wielladers op de stand. Twee van deze wielladers zijn de zogenaamde “X-TRA” modellen. Karakteristiek voor een X-TRA model is het extra lage voorframe. Dit resulteert in een lager zwaartepunt en hierdoor kunnen de machines een aanzienlijk hogere kiplast aan. Het eerste model is de D263SW X-TRA met een eigen gewicht van 1.525 kg en 26 pk dieselmotor. De V452T X-TRA HD is het tweede model. Deze GIANT is uitgerust met een 45 pk dieselmotor, 12-tons assen en zwaardere eindaandrijving. Hierdoor bereikt de machine niet alleen een rijsnelheid van 28 km/h, maar beschikt de machine ook over meer trekkracht. Met een kiplast van 2.700 kg is de V452T X-TRA HD geschikt voor elke klus.       

Tobroco-Giant USA toont deze machines en meer op stand G1122, welke te vinden is op ConExpo’s Gold lot.

1 feb 2017

15.000ste GIANT geproduceerd in Oisterwijk

Vandaag werd er een nieuwe mijlpaal in de historie van TOBROCO-GIANT bereikt. Oprichter en eigenaar Toine Brock overhandigde de sleutels van de 15.000ste GIANT aan Karel Beel, directeur van Firma Beel. Firma Beel is één van de dealers van het eerste uur en verkoopt sinds 2002 GIANT’s in België. Deze samenwerking is zo goed bevallen dat het bedrijf sinds 2011 importeur voor België is en sinds 2015 voor Frankrijk.

Sterke groei
In 2001 liep de eerste GIANT wiellader van de lijn en sindsdien is de vraag naar GIANT machines blijven groeien. Door uitbreiding van het programma met telescoop laders en verreikers werd de productie van de 10.000ste machine al in 2014 bereikt. Ook na dit jaar bleef de populariteit van GIANT machines onverminderd groot. Mede door uitbreiding van het aantal modellen, introductie van skid steer laders en uitbreiding van het wereldwijde dealer netwerk werd deze week de 15.000ste GIANT geproduceerd. Dit betekend een verdubbeling van de productie binnen 3 jaar. 

Over GIANT
TOBROCO Machines is de fabrikant van GIANT (telescoop) wielladers, verreikers, skidsteer laders en werktuigen. Het bedrijf is opgericht in 1996 en in 2001 is het gestart met de productie van GIANT wielladers. Vandaag de dag biedt TOBROCO Machines een van de breedste portfolio's in de industrie met een totaal van 36 verschillende modellen in 40 landen. Alle machines worden ontworpen en gebouwd in onze moderne fabriek in Oisterwijk. Daarnaast is TOBROCO in 2013 gestart met een fabriek in Hongarije, waar voornamelijk het snij- en laswerk van de machines en aanbouwdelen wordt verricht. Op dit moment werken er enthousiaste teams van 160 personen in Oisterwijk en 70 personen in het Hongaarse Eger.

27 dec 2016

Compact Rent bevestigt kwaliteit GIANT met aanschaf van 30 machines

Compact Rent heeft wederom een groot aantal GIANT wielladers toegevoegd aan de verhuurvloot. Afgelopen jaren schafte Compact Rent telkens 15 GIANT machines per jaar aan, om zo een jonge verhuurvloot te behouden. Dit jaar sloot Compact Rent een overeenkomst voor 30 machines tijdens Bauma in München. Deze machines zijn onlangs uitgeleverd.

Johannes van der Veer, mede-eigenaar van Compact Rent: “Er is gekozen voor GIANT omdat we positieve reacties krijgen vanuit de markt. Klanten komen bij ons terug voor deze machines en dat is belangrijk. De machines zijn sterk, gebruiksvriendelijk en klanten kunnen er na een korte instructie direct mee aan de slag”.

De levering bestaat in totaal uit 10 stuks D332SWT X-TRA en 20 stuks V452T X-TRA HD modellen. Er is gekozen voor de D332SWT X-TRA vanwege zijn compactheid en wendbaarheid. Deze machine maakt het eenvoudig om moeilijk toegankelijke werkgebieden te bereiken.  De V452T X-TRA HD wordt gekenmerkt door zijn grote hefvermogen en rijsnelheid. Dit zorgt voor een efficiënt verloop van de werkzaamheden.

Compact Rent staat bekend als een flexibel en servicegericht bedrijf, met een jonge en frisse verhuurvloot. Er wordt meegedacht en waar nodig geadviseerd in de werkzaamheden van de klant. Momenteel beschikt Compact Rent over een verhuurvloot van 300 machines tussen de 800 kg en 25 ton, met alle mogelijke aanbouwdelen. Dit maakt de grote verhuurvloot ook nog eens enorm veelzijdig.

De veelzijdigheid van de machines zorgt ervoor dat Compact Rent wordt ingeschakeld door klanten uit vele diverse branches, zoals aannemerij, stratenmakerij, GWW, (groot) groen, hoveniers, sloopbedrijven, etc. De klanten zijn tevreden en spreken dan ook lovend over het bedrijf.

Bram Aalders, uitvoerder bij Verhoeve Milieu & Water B.V., doet regelmatig een beroep op de GIANT machines van Compact Rent. Voor een opdracht in Made, waarbij filters geplaatst worden op 16 meter diepte  vanwege grondverontreiniging, wordt gebruik gemaakt van een GIANT V452T X-TRA HD. De machine wordt gebruikt voor ondersteunend werk, zoals het afvoeren van zand en het bijrijden van materialen. Bram Aalders: “De GIANT machines zijn enorme sterk en betrouwbaar. Daarnaast zijn we ook erg tevreden over Compact Rent. Zij zijn flexibel en bieden een goede service aan hun klanten. Voor ons zijn Compact Rent en GIANT de perfecte combinatie”.

2 dec 2016

GIANT machines en werktuigen voor de paardenhouderij

TOBROCO-GIANT beschikt over een breed assortiment machines en werktuigen die uitermate geschikt zijn voor de paardenhouderij. Het compacte ontwerp van de machines, de veelzijdigheid en een specifiek assortiment aan werktuigen zorgen ervoor dat de diversiteit aan werkzaamheden in de paardenbranche eenvoudig uitgevoerd kunnen worden.

Compact ontwerp, grootse prestaties
GIANT machines zijn ontworpen om in kleine ruimtes en op ruw terrein te opereren. Dat voordeel komt goed tot uiting in een smalle paardenstal. Afhankelijk van de bandenkeuze hebben de machines  een breedte tussen de 78 en 210 centimeter. De hoogte begint bij 2 meter voor een machine met veiligheidsdak of 2,2 meter voor een machine met cabine. Door het gebruik van een neerklapbaar veiligheidsdak kan de hoogte van bepaalde modellen zelfs nog met 34 cm verlaagd worden.

Ondanks de compacte afmetingen en het lage eigen gewicht zijn de machines in staat een hoge trekkracht en kiplast te leveren. Een goed voorbeeld is het kleinste model wiellader, de D204SW. Deze machine heeft een eigen gewicht van 1100 kg, maar kan met een kiplast van 1000 kg bijna zijn eigen gewicht tillen. Indien er geen ruimte is voor een wiellader dan is een skid steer lader de ideale oplossing. Deze kleine giganten hebben een extreem korte wielbasis (74 cm) en laag bedrijfsgewicht (vanaf 750 kg). Met een kiplast van 230 kg kunnen deze machines zwaar werk uit handen nemen. 

Wanneer een machine met meer hefvermogen nodig is dan is de V452T de perfecte machine. Met zijn 4 cilindermotor (45 pk), 2 versnellingen en zware planetaire eindaandrijving wordt de V452T als een zeer comfortabele wiellader ervaren. De machine van 2400 kg biedt een hoge olieflow op de hydraulische functies zodat ook zware aanbouwdelen aangestuurd kunnen worden.

Specifieke aanbouwdelen voor de branche
Het zijn echter niet alleen de machines, maar ook de werktuigen die van groot belang zijn. Speciaal voor de paardenhouderij heeft GIANT een lijn met werktuigen in het assortiment die werkzaamheden vereenvoudigen. Naast de bekende werktuigen, zoals een mestvork, balenklem en palletvork zijn er diverse specifieke werktuigen beschikbaar. Denk hierbij aan een paardenmest zuigunit, manegevlakker en paardenmestbak. Door continue innovatie wordt deze lijn steeds verder uitgebreid . 

Hoofdrolspelers in een video
De bovenstaande machines zijn hoofrolspelers in een video die bij Academy Bartels in Hooge Mierde is opgenomen. Deze video laat zien dat GIANT machines uitstekend uit de voeten kunnen in de paardenhouderij en dat één machine breed inzetbaar is door de diversiteit aan werktuigen.

De video is te bekijken via de onderstaande link, klik hier!

 

26 okt 2016

TOBROCO-GIANT toont veelzijdigheid tijdens EuroTier

Van 15 tot en met 18 november is TOBROCO-GIANT aanwezig tijdens EuroTier in Hannover. Tijdens ’s werelds grootste veehouderijbeurs laat TOBROCO-GIANT de veelzijdigheid van GIANT machines voor deze industrie zien. Of het nu gaat om voeren, uitmesten, maaien of terreinonderhoud, met het juiste werktuig kan één GIANT al deze werkzaamheden uitvoeren. In hal 26 op stand 26F25 staan machines een aanbouwdelen opgesteld die geschikt zijn voor de veehouderij.

Klein maar krachtig
Skid steer laders zijn de kleinste machines uit het portfolio van TOBROCO-GIANT en ontworpen om werkzaamheden die nu nog met de hand worden gedaan over te nemen. Op deze manier wordt fysieke belasting beperkt en werkzaamheden op een verantwoorde manier uitgevoerd. Door de korte wielbasis (74 cm) en het lage bedrijfsgewicht (vanaf 750 kg) kunnen deze machines zelfs in kleine ruimtes het zware werk verrichten. Op de stand staat een skid steer met 25 pk dieselmotor en compacte veegmachine. De skid steer lader worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren die zorgen voor extra duw- en trekkracht.

Wielladers tot 5,6 ton
TOBROCO-GIANT biedt één van de breedste portfolio’s in de industrie als het gaat om (telescopische) wielladers. Wat betreft wielladers zijn er op dit moment 23 verschillende modellen beschikbaar. Dit begint bij de D204SW van 1100 kg en loopt tot de V761T van 5600 kg. Tijdens EuroTier staan er vier verschillende wielladers, inclusief de nieuwe V5003 HD.

De D332SWT is de kleinste kniklader en heeft een bedrijfsgewicht 1500 kg, heeft een 33 pk dieselmotor en kiplast van ruim 1000 kg. De D337T heeft hetzelfde motorvermogen, maar is met een bedrijfsgewicht van 2100 kg en kiplast van 1450 kg duidelijk een maatje groter. Met zijn 4 cilindermotor (45 pk), 2 versnellingen en zware planetaire eindaandrijving wordt de V452T als een zeer comfortabele wiellader ervaren. De machine van 2400 kg biedt een hoge olieflow op de hydraulische functies zodat ook zware aanbouwdelen aangestuurd kunnen worden. De V5003 HD is de grootste wiellader op de stand, heeft een bedrijfsgewicht van 3.400 kg en hefhoogte van 3.2 meter. HD staat hierbij voor Heavy Duty en dat houdt in dat de machine een hogere trekkracht heeft. Dit resulteert in een maximale snelheid van 28 km/h. Standaard is de V5003 HD voorzien van een hefarm met Z-kinematiek en dit maakt de machine uitermate geschikt voor veelzijdig werk.

Werken op hoogte
Voor werkzaamheden op “grote” hoogte heeft TOBROCO-GIANT zeven telescoopladers en twee verreikers in het assortiment. Op de stand zijn zowel het kleinste als het grootste model telescooplader te vinden. De D254SW TELE is het kleinste en meest compacte model met een gewicht van 1100 kg, breedte van slechts 92 cm en hefhoogte van ruim 2,8 meter. Het grootste model is de V761T TELE. Deze machines heeft een 76 pk (voldoet aan Stage IIIB norm) Deutz dieselmotor en hefhoogte van 5,1 meter. Door het powermanagement systeem is de machine volledig in te stellen per werktuig, zoals de olieflow, druk, rijmodus, etc. Dit zorgt voor optimale prestaties tijdens de werkzaamheden.

De verreikers van TOBROCO-GIANT zijn één van de meest compacte en veelzijdige machines in hun klasse omdat ze ontworpen zijn om in smalle ruimtes en op ruw terrein te manoeuvreren.  Standaard zijn de verreikers uitgevoerd met een proportioneel lastmomentbeveiliging, welke veiligheid combineert met optimale prestaties. Tijdens EuroTier tonen wij de 4548 TENDO HD. Deze machine is uitgerust met 45 pk dieselmotor, heeft een bedrijfsgewicht van 2950 kg en hefhoogte van 4,8 meter! 

Tijdens EuroTier staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties en aanbouwdelen. Wij zien u graag op stand 26F25!

10 okt 2016

Compacte machines voor de grond-, weg- en waterbouw

TOBROCO-GIANT beschikt over een breed assortiment machines en werktuigen die geschikt zijn voor de grond-, weg- en waterbouw. In totaal zijn er 36 verschillende modellen met een eigen gewicht dat uiteenloopt tussen de 750 en 5600 kg. Hiermee biedt GIANT één van de breedste portfolio’s uit de industrie. Het zijn echter niet alleen de machines, maar ook de werktuigen die van groot belang zijn. Door het werktuig aan te passen is een GIANT machine inzetbaar voor de diversiteit aan werkzaamheden in deze branche. Tijdens InfraPro 2016 is op stand 255 zelf te ervaren hoe multifunctioneel GIANT’s zijn.

Compact ontwerp, grootse prestaties
GIANT machines zijn ontworpen om in kleine ruimtes en op ruw terrein te opereren. Afhankelijk van de bandenkeuze hebben de machines  een breedte tussen de 78 en 160 centimeter. De hoogte varieert van iets meer dan 2 meter (met veiligheidsdak) tot ruim 2,6 meter (met cabine). Door het gebruik van een neerklapbaar veiligheidsdak kan de hoogte van bepaalde modellen zelfs nog met 34 cm verlaagd worden. Smalle en lage doorgangen zijn dus geen probleem en hierdoor zijn de machines ook binnen te gebruiken.

Ondanks de compacte afmetingen en het lage eigen gewicht zijn de machines in staat een hoge trekkracht en kiplast te leveren. Een goed voorbeeld is het kleinste model wiellader, de D204SW. Deze machine heeft een eigen gewicht van 1100 kg, maar kan met een kiplast van 1000 kg bijna zijn eigen gewicht tillen. De kiplast varieert van 1000 tot 4350 kilo voor de wielladers en van 750 tot 2100 kg voor de telescoop laders indien de hefarm uitgeschoven is.

X-TRA kracht
In vergelijking met standaard wiellader zijn de X-TRA modellen voorzien van een extra laag voorframe. Hierdoor kunnen de machines een aanzienlijk hogere kiplast aan. Een voorbeeld hiervan is de V452T X-TRA. In vergelijking met de standaard V452T heeft deze machine een kiplast die 550 kg hoger ligt (2600 kg versus 2050 kg). Door het verlaagde voorframe is de machine extra stabiel en heeft de machinist goed zicht op het werk. Deze X-TRA modellen worden vaak ingezet in de bouw voor grondwerkzaamheden, aanvoer van materialen, etc.

Ruim vertegenwoordigd tijdens InfraPro 2016
Met 2 skid steer laders, 4 wielladers en 1 telescooplader is TOBROCO-GIANT ruim vertegenwoordigd tijdens deze editie van InfraPro in Gorinchem. Iedere machine is uitgerust met werktuigen geschikt voor grond-, weg- en waterbouw.Het merendeel van deze werktuigen wordt in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Hierdoor zijn ze optimaal afgesteld op de machines en kunnen ze zo efficiënt mogelijk worden ingezet.      

Tijdens InfraPro staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties, aanbouwdelen en financieringsmogelijkheden. Wij zien u graag op stand 255!


20 sep 2016

Test GIANT V452T HD: een geweldig krachtige mier!

GreenTechPower heeft de GIANT V452T HD getest en werd verrast door haar eenvoudige bediening en oerdegelijke constructie. De wiellader was uitgevoerd in de heavy-duty-uitrusting met 12-tons planetaire assen, elektrisch inschakelbaar differentieel, gepatenteerd Stabilo-stabiliteitssysteem en een Pro-Inching snelheidsregeling.

 

Klik op de onderstaande foto om het complete test te lezen:

undefined

1 sep 2016

GIANT toont compleet portfolio machines en aanbouwdelen tijdens ATH

TOBROCO Machines neemt een dozijn machines mee naar AgroTechniek Holland en toont modellen uit alle productcategorieën. Uiteraard zullen de machines uitgerust zijn met werktuigen die geschikt zijn voor een groot aantal werkzaamheden in de agrarische sector. De V5003 TELE HD en E-SKID zullen op stand 3.17 de primeurs zijn.

Tijdens ATH staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties, aanbouwdelen en financierings- mogelijkheden. Wij zien u graag op stand 3.17!

Wielladers
De wielladers worden van klein tot groot vertegenwoordigd door 5 machines. Allereerst is daar de compacte krachtpatser; D204SW. Met een bedrijfsgewicht van 1100 kg en kiplast van 1000 kg kan deze machine bijna zijn eigen gewicht tillen. De D263S is met zijn 26 pk dieselmotor en gewicht van 1480 kg duidelijk een maatje groter. Gevolgd door de D337T. Een machine van 2100 kg met hydrostatische 4-wiel aandrijving en automatische sperfunctie. De kiplast van 1450 kg en hefhoogte van ruim 280 cm maken de machine geschikt voor het uitvoeren van een grote diversiteit aan werkzaamheden.

Voor het zwaarder werk biedt GIANT de V452T. Deze machine behoort tot één van de meest verkochte modellen en dat is niet zonder reden. Met zijn 45 pk, 2400 kg, 2 versnellingen en zware planetaire eindaandrijving biedt de wiellader een hoge olieflow op de hydraulische functies zodat ook zware aanbouwdelen aangestuurd kunnen worden. Het grootste model kniklader op de stand is de V4502T. Dit model is geconstrueerd op een robuust frame, waardoor de machine zeer stabiel is. De hefarm met Z-kinematiek zorgt ervoor dat de kracht bij het laden en lossen optimaal verdeeld wordt en een kiplast van 2000 kg geen probleem is.  

Telescoop laders
Voor werkzaamheden waarbij hoogte belangrijk is zijn de GIANT telescoop laders uitermate geschikt. Op de stand zijn drie verschillende tele versies te vinden met een hefhoogte die varieert van 2,8 tot ruim 5,1 meter. De kleinste en meest compacte versie is de D254SW TELE met een gewicht van 1100 kg  en breedte van slechts 92 cm. Een nieuw model in de 50 pk klasse is de V5003 TELE HD. Dit is de eerste GIANT telescooplader in Heavy Duty uitvoering. De machine wordt aangedreven door zware 14-tons assen met hydrostatische 4 wiel aandrijving met automotive besturing. Op beide assen zit een 100% sper, welke ingeschakeld kan worden door een drukknop op de joystick. De telescooplader bereikt een topsnelheid van 28 km/h en met de uitschuifbare hefarm wordt een hoogte bereikt een 4,3 meter!

De V761T TELE is het derde model telescooplader en ook direct het grootste model uit het gamma van GIANT. Deze machine is uniek in zijn klasse en biedt een geheel nieuwe ervaring op het gebied van productiviteit, comfort en efficiëntie. De V761T TELE is voorzien van een krachtige 76 pk Deutz motor, standaard LS pomp en comfortabele cabine. De meest veelzijdige en praktische functie is het powermanagement systeem, welke oneindig veel mogelijkheden biedt. Hierdoor is de machine volledig in te stellen per werktuig, zoals de olieflow, druk, rijmodus, etc. Dit zorgt voor optimale prestaties tijdens de werkzaamheden.

Skidsteer laders
Na de Agritechnica van 2015 is de E-skid voor het eerst op een agri beurs in Nederland te zien. Dit, volledig elektrische concept model, is op afstand bestuurbaar, heeft een laag geluidniveau en is emissievrij. Met deze innovatie zet GIANT een nieuwe stap richting milieuvriendelijke machines. Daarnaast zijn beide dieselversies met 20 pk (SK 201 D) of 25 pk (SK 251 D) op de stand vertegenwoordigd. Alle skidsteer laders worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren. Deze zorgen niet alleen voor extra duw- en trekkracht, maar zijn daarnaast onderhoudsarm.

4548 TENDO verreiker
De TENDO is ontworpen om in kleine ruimtes en op ruw terrein te opereren. Met een beperkte breedte van 160 centimeter, hoogte van nog geen 2 meter en een kleine draaicirkel  is de verreiker zowel binnen als buiten goed inzetbaar. Recent is de machine aan een onderzoek onderworpen waarbij de verreiker is getoetst conform de nieuwste internationale veiligheidseisen. Een onafhankelijke bureau heeft met een team van specialisten de keuring uitgevoerd en hieruit is gebleken dat de verreikers voldoen aan EN ISO 12100 en de EN 1459 norm. Dit heeft mede te maken met goede zicht vanuit de cabine en de standaard proportionele lastmomentbeveiliging, welke veiligheid met optimale prestaties combineert.  

Tijdens ATH staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties, aanbouwdelen en financieringsmogelijkheden. Wij zien u graag op stand 3.17!

5 aug 2016

GIANT TENDO voldoet aan nieuwste internationale veiligheidseisen

Recentelijk heeft Aboma de GIANT TENDO aan een onderzoek onderworpen waarbij de verreikers zijn getoetst conform de nieuwste internationale veiligheidseisen. Dit onafhankelijke bureau heeft met een team van specialisten de keuring uitgevoerd en hieruit is gebleken dat de verreikers voldoen aan EN ISO 12100 en de EN 1459 norm.

Machineveiligheid en –stabiliteit
“Als producent staat de veiligheid en stabiliteit van onze machines voorop,” aldus Hein-Jan Hoogers, CE-coördinator bij Tobroco Machines. “We bestaan inmiddels 15 jaar en produceren zo’n 60 machines per week, deze moeten veilig zijn. We werken al sinds 2002 met Aboma samen omdat zij een toonaangevende organisatie zijn en een bewezen trackrecord binnen hun vakgebied hebben. Tijdens de uitgebreide keuring is er onder andere  gekeken naar het ontwerp, gebruik, stabiliteit, geluidsemissies enzovoort. Dat de TENDO aan alle nieuwe eisen voldoet geeft ons veel voldoening. Een machine moet veilig zijn voor de gebruiker en zijn omgeving.”


Internationale normen
EN ISO 12100 is een internationale standaard voor de veiligheid van machines (algemeen) en de EN 1459 is een Europese norm voor de veiligheid en stabiliteit van ruw terrein verreikers. Voor Tobroco Machines zijn deze internationale veiligheidsnormen van belang omdat de machines naar 40 landen worden geëxporteerd. Door aan beide normen te voldoen wordt de veiligheid van de TENDO in deze landen erkend.

27 mei 2016

TOBROCO Machines “gekroond” tot beste MKB van Nederland

Tijdens een feestelijke uitreikingsavond heeft TOBROCO Machines uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima de Koning Willem I Prijs 2016 ontvangen in de categorie MKB. Deze nationale ondernemingsprijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks toegekend aan ondernemingen die het beste ondernemerschap hebben getoond. Het bestuur van de Koning Willem I stichting sprak zijn bijzondere waardering uit voor de wijze waarop TOBROCO Machines zich ontwikkeld heeft tot een producent van hoogwaardige (land)bouwmachines en deze wereldwijd exporteert. Eigenaar en oprichter Toine Brock: "We zijn heel erg trots dat we deze prijs hebben gewonnen, dit is een kroon op ons werk. Maar deze prijs was niet mogelijk geweest zonder onze medewerkers en dealers".

Naast TOBROCO Machines ontving Koninklijke Philips N.V. de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf en Koppert Cress B.V. de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De winnaars werden tijdens de uitreiking geroemd om hun durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. Dé eigenschappen waarmee een onderneming zich kan onderscheiden. Onder de ruim 250 aanwezigen waren tal van hoogwaardigheidsbekleders waaronder de President van de Nederlandsche Bank, Commissaris van de Koning en de burgemeester van Eindhoven. Daarnaast was de top van het Nederlandse bedrijfsleven vertegenwoordigd waaronder eerdere winnaars van de Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

9 mei 2016

GIANT toont wereldpremière tijdens TKD

TOBROCO Machines toont tijdens de Technische Kontakt Dagen een wereldpremière in de vorm van de GIANT V5003 X-TRA HD. “Deze wereldpremière is speciaal voor de TKD bewaard omdat de Nederlandse markt voor ons zeer belangrijk is”, aldus Toine Brock, oprichter van TOBROCO Machines. “Hier is men reeds jaren bekend met GIANT wielladers en kan dus een goed oordeel geven over deze nieuwe machine”. 

De V5003 X-TRA HD is echter niet de enige primeur die getoond wordt. Op het eigen testterrein biedt GIANT namelijk de mogelijk om met de volledig elektrische skid steer lader te werken. Dit, op afstand bestuurbare, conceptmodel is voor het eerst te bewonderen op een Nederlandse beurs. Bezoekers kunnen zelf de het lage geluidsniveau en het emissievrije werken ervaren. Net als de benzine en diesel versies heeft de elektrische skid steer een duurzaam ontwerp en vier wielmotoren voor extra duw- en trekkracht. De hydraulische snelwissel zorgt ervoor dat aanbouwdelen gemakkelijk gewisseld kunnen worden, zonder dat afstappen noodzakelijk is.        

Naast deze primeurs is er op stand 16 een breed aanbod aan GIANT machines en aanbouwdelen te vinden. Op de 800 m2 grote stand staan verschillende skid steer laders, wielladers, telescoopladers en verreikers. Alle machines zijn uitgerust met aanbouwdelen die geschikt zijn voor werkzaamheden in de bouw, stratenmakerij, groenvoorziening of privé gebruik.

Nieuwe V5003 modellen

Vanwege het aanscherpen van de emissienormen zijn de V5003T en V6004T modellen, met 60 pk dieselmotor, uitlopend. GIANT speelt hier op in door een reeks nieuwe V5003 modellen te introduceren. De V5003 HD (opvolger V6004T), V5003 X-TRA HD (opvolger V6004T X-TRA) en V5003 TELE HD (opvolger V6004T TELE) beschikken over een 50 pk dieselmotor van Kubota en hebben een hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing, 14 tons assen met elektrisch in te schakelen sper op beide assen. Meer details over de nieuwe V5003 modellen zijn hier te vinden (lees meer).

Volop demonstraties
Een groot deel van de stand wordt ingericht als demoterrein zodat bezoekers zelf kennis kunnen maken met GIANT machines. Naast de elektrische skidsteer lader wordt er doorlopend gedemonstreerd met een dieselvariant van deze kleine gigant. Tevens zijn de V5003 X-TRA HD, D254SW en V452T X-TRA HD beschikbaar. Met een ruim assortiment aanbouwdelen wordt getoond dat de multifunctionele machines geschikt zijn voor zowel bouwbedrijven, bestratingsbedrijven als hoveniers.

Breed portfolio aan machines

Vandaag de dag biedt TOBROCO Machines één van de breedste portfolio’s in de industrie met een totaal van 36 verschillende modellen. Naast het demoterrein zal er dan ook een  ruim aanbod aan machines te bewonderen zijn. Zo staan er de D332SWT X-TRA, D337T HD, V452T HD, V5003 en V761T wielladers. Twee verschillende telescoopladers, de D254SW TELE en V5003 TELE en een GIANT 4548 Tendo verreiker.

Aantrekkelijke financieringsactie
Tot en met 30 juni 2016 biedt GIANT Finance de mogelijkheid om nieuwe machines én aanbouwdelen te financieren tegen een rente van 0,99% (bij een looptijd van 36 maanden). Hierdoor worden liquide middelen vrijgehouden voor de dagelijkse bedrijfsvoering. En alleen de machine en aanbouwdelen gelden als onderpand.

Tijdens de TKD staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties, aanbouwdelen en financieringsmogelijkheden. Wij zien u graag op stand 16! 

4 mei 2016

Nieuwe V5003 modellen

Vanwege het aanscherpen van de emissienormen zijn de V5003T en V6004T modellen, met 60 pk dieselmotor, uitlopend. GIANT speelt hier op in door een reeks nieuwe V5003 modellen te introduceren. De V5003 HD (opvolger V6004T), V5003 X-TRA HD (opvolger V6004T X-TRA) en V5003 TELE HD (opvolger V6004T TELE) beschikken over een 50 pk dieselmotor van Kubota en hebben een hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing, 14 tons assen met elektrisch in te schakelen sper op beide assen.

De V5003 HD wiellader heeft een bedrijfsgewicht van 3.400 kg en hefhoogte van 3.2 meter. HD staat hierbij voor Heavy Duty en dat houdt in dat de machine een hogere trekkracht heeft. Dit resulteert in een maximale snelheid van 28 km/h. Standaard is de V5003 HD voorzien van een hefarm met Z-kinematiek en dit maakt de machine uitermate geschikt voor veelzijdig werk.

Bij de V5003 X-TRA HD is de hefarm voorzien van de zogenaamde P-kinematiek. Hierdoor is het voorframe lager, heeft de machinist beter zicht op het werktuig en is de machine zeer stabiel. Met een kiplast van 3.800 kg en een maximale rijsnelheid van 28 km/h is de V5003 X-TRA HD uitermate geschikt voor klanten waarbij een hoge productiviteit belangrijk is.

Met de V5003 TELE HD is er nu voor het eerst ook een telescooplader in Heavy Duty uitvoering. Het bedrijfsgewicht van slechts 3.850 kg en de geringe breedte vanaf 140 cm, maakt deze telescooplader tot een compacte machine. Toch kan de machine een snelheid bereiken van 28 km/h en de uitschuifbare hefarm een hoogte bereiken van 4.3 meter!

Kom tijdens de TKD naar stand 16 en zie de V5003 X-TRA HD voor het eerst in actie!

26 apr 2016

TOBROCO Machines genomineerd voor Koning Willem I Prijs 2016!

Machinebouwer TOBROCO Machines uit Oisterwijk is genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie MKB. Deze landelijke ondernemingsprijs  wordt gezien als ‘dé Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ en is een beloning voor goed ondernemerschap. Na een uitgebreide selectieprocedure onder 73 ondernemingen zijn er uiteindelijke drie genomineerden overgebleven. “Deze nominatie is een beloning voor het gehele TOBROCO team”, aldus oprichter en eigenaar Toine Brock. “Als je ziet wat we bereikt hebben en wat er de komende jaren nog staat te gebeuren, dan mogen we trots zijn”. Op donderdag 26 mei wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. 

TOBROCO Machines is de fabrikant van GIANT (telescoop) wielladers, verreikers, skid steer laders en aanbouwdelen. Het bedrijf is opgericht in 1996 en in 2001 is het gestart met de productie van GIANT wielladers in een oude varkensstal. Sindsdien is het hard gegaan met het bedrijf. Jaarlijks groeit het bedrijf met ongeveer 20% en zal het dit jaar voor het eerst 2500 eenheden produceren. De afzet hiervan vind plaats in ruim 40 landen. Daarnaast is TOBROCO in 2013 gestart met een fabriek in Hongarije, waar voornamelijk het las- en snijwerk van de machines en aanbouwdelen wordt verricht. Op dit moment werken er 140 personen in Oisterwijk en 70 personen in het Hongaarse Eger.

De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs, die sinds 1958 tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. Met het uitreiken van de Prijs stelt de Koning Willem I Stichting zich ten doel om bekendheid te geven aan en belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie en om creatief en innovatief ondernemerschap te stimuleren. Brainport Regio Eindhoven zal op 26 mei het toneel van de uitreiking zijn. Hierbij staat het thema ‘Creating the Future’ centraal.

29 mrt 2016

KIRKLAND UK ONTVANGT AWARD VAN PRINSES ANNE

Kirkland UK, GIANT dealer in Engeland, heeft als nieuwe exposant een prijs ontvangen voor beste stand tijdens Agri-Expo. Deze Chris Smith Award werd uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid, Prinses Anne.

Wij feliciteren Kirkland met deze geweldige prestatie en hun inzet voor GIANT Machinery!

4 mrt 2016

GIANT GAAT GROEN EN ALLROUND TIJDENS BAUMA 2016

GIANT Machinery presenteert tijdens Bauma een uitgebreid gamma aan skid steer laders, wielladers, telescoopladers, verreikers en aanbouwdelen op buitenstand 616/7. Het belangrijkste nieuws richt zich op milieuvriendelijke presentaties met de volledig elektrische skid steer lader en V761T TELE, welke voldoet aan de Stage IIIB norm. GIANT machines staan bekend om het leveren van productiviteit en het brede aanbod aanbouwdelen maakt de machines enorm veelzijdig. Hoe allround GIANT machines zijn wordt gedemonstreerd op het demoterrein.

Groene prestaties
Bauma 2016 wordt de eerste beurs waar bezoekers de elektrische GIANT skid steer lader in actie kunnen zien. Met deze nieuwste innovatie voldoet GIANT aan de vraag van klanten naar milieuvriendelijke machines. Tijdens demonstraties van dit, op afstand bestuurbare, concept model kunnen bezoekers het lage geluidsniveau en het emissievrije werk van deze compacte machine ervaren.

Een andere machine die zijn debuut op een beurs voor bouwmachines zal maken is de V761T TELE. Deze ultieme tool carrier is de grootste GIANT telescooplader uit het gamma. De 76 pk sterke Deutz dieselmotor zorgt ervoor dat de machine enorm krachtig is en toch voldoet aan de Stage IIIB en Tier 4 normen. Het intelligente powermanagement systeem zorgt voor een optimale verdeling van het aanwezige motorvermogen over de rij- en werkhydrauliek. Dit in combinatie met een hefhoogte van 5.1 meter maakt de V761 uniek in zijn klasse.

Demonstreren van veelzijdigheid

Het demo terrein, met vier machines en een ruime diversiteit aan aanbouwdelen, wordt gebruikt om te laten zien hoe veelzijdig GIANT machines zijn.  Naast de elektrische skid kunnen bezoekers kennis maken met een 25 pk sterke dieselversie van de skid steer lader (SK251D), de D254SW telescooplader en V452T X-TRA HD wiellader. Deze Heavy Duty wiellader uit de X-TRA serie staat bekend om zijn extra hoge kiplast en hefkracht. De D254SW TELE is een compacte, krachtige machine met een hefhoogte van meer dan 2.8 meter.

GIANT presenteert nieuw model
Naast de demonstratie machines presenteert GIANT een nieuwe wiellader, de V5003 X-TRA HD. Dit nieuwe model beschikt over een 50 pk dieselmotor van Kubota en heeft een hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing en 14 tons assen. Met een kiplast van 3.800 kg en een maximale rijsnelheid van 28 km/h is de V5003 X-TRA HD uitermate geschikt voor klanten waarbij een hoge productiviteit belangrijk is.

Specifiek voor de wegenbouw en stratenmakers staan er een D204SW en D332SWT X-TRA met aanbouwdelen die geschikt zijn voor deze werkzaamheden. Voor klanten waarbij de hefhoogte belangrijk is staan er een GIANT 4585 Tendo verreiker en een telescooplader uit de V5003 serie.

Bieden van oplossingen
“We build what you want” is het motto van GIANT en dat is exact wat we doen. Als klanten op zoek zijn naar een machine of aanbouwdeel voor specialistisch werk, dan biedt GIANT een oplossing. En het stopt niet nadat de machine aan een klant geleverd is. GIANT Machinery biedt ondersteuning , service en onderdelen van de beste kwaliteit om de investering die klanten in onze machines gedaan hebben te beschermen. 

Tijdens Bauma 2016 hebben bezoekers de mogelijkheid om te ervaren waar GIANT Machinery voor staat. Onze experts kunnen meer informatie verstrekken over GIANT machines, de prestaties en de beschikbare opties en aanbouwdelen.

12 feb 2016

VEELZIJDIGE GIANT SKIDSTEER VOLLEDIG IN PRODUCTIE GENOMEN

In oktober 2014 onthulde GIANT zijn eerste skidsteer tijdens de GIANT open dagen. Na iets meer dan een jaar van ontwikkeling en testen is de kleine gigant volledig in productie genomen. Speciaal voor deze compacte  machines is er eind 2015 een nieuwe en moderne productielijn opgezet, welke in januari in gebruik is genomen.

Dat deze sterke en flexibele skidsteer machines een goede uitbreiding zijn op de bestaande productrange blijkt wel uit het feit dat de eerste machines reeds afgeleverd zijn aan dealers in Duitsland, Zwitserland, Nederland, Engeland en Denemarken.

Een GIANT skidsteer combineert een laag eigen gewicht (750 kg) en compacte afmetingen met een hoge trekkracht en kiplast. Dit maakt de machine veelzijdig en geschikt voor verschillende sectoren. Met de diverse opties en aanbouwdelen is een GIANT skidsteer volledig aan te passen aan werkzaamheden in de agrarische sector,  (wegen)bouw, groenvoorziening of voor privé gebruik.

Momenteel bestaat het programma uit 3 verschillende skidsteer modellen. Eén benzine versie met 21 pk (SK 211 G) en twee diesel versies met 20 pk (SK 201 D) of 25 pk (SK 251 D). De wielen worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren, welke daarnaast onderhoudsarm zijn.

12 jan 2016

TOBROCO Machines binnenkort op tv: Doe Maar Duurzaam (RTL 7)

De fysieke belasting in werkend Nederland is aan het afnemen, maar er zijn nog steeds branches waar het houdings- en bewegingsapparaat flink wordt belast. Denk hierbij aan de bouw en de landbouw, er wordt namelijk nog steeds zwaar werk verricht. Dit werk kan verlicht worden door middel van machines. Toine Brock van Giant Tobroco vertelt op welke wijze de machines het werk verlichten. Hoe worden de machines ontworpen en ontwikkeld? Dat is te zien in Doe Maar Duurzaam!

Zondag 31 januari 2016 om 12.30 uur te zien in Doe Maar Duurzaam bij RTL 7

Deze machines verlichten werk

De fysieke belasting in werkend Nederland is aan het afnemen, maar er zijn nog steeds branches waar het houdings- en bewegingsapparaat flink wordt belast. Denk hierbij aan de bouw en de landbouw, er wordt namelijk nog steeds zwaar werk verricht. Dit werk kan verlicht worden door middel van machines. Toine Brock van Giant Tobroco vertelt op welke wijze de machines het werk verlichten. Hoe worden de machines ontworpen en ontwikkeld? Dat is te zien in Doe Maar Duurzaam!

Zondag 31 januari 2016 om 12.30 uur te zien in Doe Maar Duurzaam bij RTL 7

Alles over deze machines is zondag 31 januari te zien in de thema-uitzending Techniek van Doe Maar Duurzaam. Doe Maar Duurzaam is een informerend programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidbranche. Dit kan variëren van Energie tot Duurzaam Ondernemen en van Milieu tot Bouw. Doe Maar Duurzaam is het totaalplaatje van verschillende duurzaamheidaspecten om mensen bewust te maken van de duurzame mogelijkheden binnen ieder aspect van het dagelijks leven.

De herhaling is te zien op zaterdag 6 februari 2016 om 13.30 uur in Doe Maar Duurzaam bij RTL 7

12 okt 2015

Agritechnica 2015

’s Werelds grootste landbouwmachinebeurs vindt dit jaar weer plaats met de Agritechnica in Hannover. Van 8 tot 14 november nemen zo’n 2.750 geregistreerde standhouders uit 49 verschillende landen deel aan de beurs in de grote West-Duitse provinciestad, waar jaarlijks zo’n 450.000 bezoekers uit 90 verschillende landen op af komen.

’s Werelds grootste landbouwmachinebeurs vindt dit jaar weer plaats met de Agritechnica in Hannover. Van 8 tot 14 november nemen zo’n 2.750 geregistreerde standhouders uit 49 verschillende landen deel aan de beurs in de grote West-Duitse provinciestad, waar jaarlijks zo’n 450.000 bezoekers uit 90 verschillende landen op af komen. Daarmee heeft het de grootste rivaal – de Sima show in Parijs – van de troon gestoten als belangrijkste landbouwbeurs binnen Europa. Vooral de interesse vanuit het buitenland is groot. Het aantal buitenlandse standhouders bedraagt dit jaar 54 procent, terwijl dat percentage tien jaar geleden nog op 33 procent lag. Nederland is met 112 bedrijven, na Italië, de grootste leverancier van standhouders.

Eén van de speerpunten tijdens de 2015 editie is ‘smart farming’. De focus ligt duidelijk op high tech tijdens het evenement. De Agritechnica begint op 8 en 9 november met twee exclusieve previewdagen. Daarna volgen de ‘gewone’ beursdagen van 10 tot en met 14 november. De aanwezigheid van GIANT op de Agritechnica is dé gelegenheid om de nieuwste ontwikkelingen te delen met de markt en de reacties te peilen!

11 okt 2015

GIANT Roetfilters

GIANT speelt in op de groeiende vraag naar emissiearme milieuvriendelijke mobiele machines door constant aan verbeteringen te werken om u als klant optimaal te dienen.

GIANT Roetfilters

GIANT speelt in op de groeiende vraag naar emissiearme milieuvriendelijke mobiele machines door constant aan verbeteringen te werken om u als klant optimaal te dienen.

Momenteel bestaan er minimale wettelijke grenswaarden voor dieselmotoremissie (DME). Toch probeert TOBROCO de blootstelling zo veel mogelijk te beperken door vervangingsmaatregelen te introduceren in de vorm van roetfilters, om zo tot 99% van de roetdeeltjes te filteren en daarmee de leef-en werkomstandigheden van zowel werkers als klanten te verbeteren. Voor bestaande machines is er de mogelijkheid om tijdelijk een demontabele roetfilter met uitlaatkatalysator in gebruik te nemen, die tevens uitneembaar en uitspoelbaar is. Daarnaast hebben deze machines een automatisch regenererend systeem, welke volledig voldoet aan de VERT-norm en zelfs geschikt is voor de verkoop in Zwitserland. Deze filters zijn een aanloop naar de nieuwe normen voor machines tot 19 kW waarvoor vanaf 2019 de Stage V norm zal gaan gelden. De nieuwe machines komen met een optioneel ingebouwde effectief roetfilter. Optisch is de werking van het roetfiltersysteem ook aan te tonen doordat het de mogelijkheid heeft om het roetfilterelement, voor buitentoepassingen, te vervangen door de demper unit om zo de geluidsoverlast te verminderen.

Tevens verstrekken diversen overheden in Europa subsidies voor het aanschaffen van een roetfiltersysteem, om zo de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De verwachting is dat Nederland op korte termijn zal volgen.

2 okt 2015

TOBROCO Machines genomineerd voor BOV-trofee 2015

Met gepaste trots kan TOBROCO Machines (fabrikant van de GIANT) melden dat het bedrijf genomineerd is voor de BOV-trofee 2015

TOBROCO Machines genomineerd voor BOV-trofee 2015

Met gepaste trots kan TOBROCO Machines (fabrikant van de GIANT) melden dat het bedrijf genomineerd is voor de BOV-trofee 2015. BOV staat voor Beste Ondernemers Visie. De organisatie is opnieuw in handen van de Junior Kamer Hart van Brabant. Zoals de naam al zegt, wordt gezocht naar de beste ondernemer.

Op donderdag 3 december wordt voor de 16de keer de Beste Ondernemers Visie Trofee voor Midden Brabant uitgereikt. De jury speelt daarbij een belangrijke rol. De juryleden zijn lokale ‘captains of industry’ uit allerlei disciplines die een scherp en evenwichtig beeld vormen over de kandidaten.

Dit jaar strijden de volgende bedrijven om de trofee:

 • Brouwers Groenaannemers, te De Moer
 • M.J. van Riel, te Tilburg
 • Prezent, te Tilburg
 • Tricorp, te Rijen
 • Vekopak, te Tilburg
 • TOBROCO Machines, te Oisterwijk
7 sep 2015

GIANT genomineerd voor Gouden Klavertje Vier!

Het Stabilo systeem van GIANT is genomineerd voor het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs van Groen Techniek Holland. De prijs wordt toegekend door een erkende vakjury...

GIANT genomineerd voor Gouden Klavertje Vier

Het Stabilo systeem van GIANT is genomineerd voor het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs van Groen Techniek Holland. De prijs wordt toegekend door een erkende vakjury die bestaat uit Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Gert Vreemann (CUMELA/Grondig), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (BDU/Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG).

 

Gepatenteerd Stabilo-systeem

Het Nederlandse bedrijf TOBROCO Machines brengt een innovatief stabiliseringssysteem voor wielladers op de markt. Het stabiliseringssysteem draagt bij aan de veiligheid tijdens werkzaamheden en het rijcomfort. De fabrikant van GIANT skid steer laders, (telescopische) wielladers, verreikers en aanbouwdelen heeft een patent bedongen op het zogeheten Stabilo systeem.

In het knikpunt van de machine zitten 2 cilinders, links en rechts van de knikkogel, gemonteerd. Als de bestuurder het stabilo systeem inschakelt, zullen de cilinders tegen de knikkogel aan drukken. Hierdoor zullen het voor- en achterframe star worden en wordt het pendeleffect van de machine gestabiliseerd. De cilinders kunnen ook gebruikt worden als een schokdemper. De cilinders deinzen mee met het pendelende voor- en achterframe en dempt de schokken.

Bij het werken met zware lasten op ongelijk terrein beschermt het Stabilo systeem de machine tegen kantelen en draagt het dus bij aan de veiligheid van de bestuurder. Het Stabilo systeem is als optie beschikbaar voor de GIANT D263S t/m GIANT V452T X-TRA HD.

Bekijk hier een video van het Stabilo systeem: https://www.youtube.com/watch?v=8azo0IcEXKw

7 jul 2015

Dealerschap Ballyward Plant Services (Ierland)

TOBROCO Machines feliciteert Ballyward Plant Services met hun dealerschap voor GIANT.

Het Ierse magazine EQUIP besteed een volle pagina aan het nieuwe dealerschap.

undefined

(Klik om te vergroten)

5 jun 2015

Verkoop van GIANT skidsteer gaat als een speer

Een half jaar geleden vonden de GIANT open dagen plaats in de fabriek in Oisterwijk (NL). Tijdens dit evenement verraste GIANT de bezoekers met de introductie van skidsteer. Het betekende een uitbreiding op de bestaande productrange van (telescoop) wielladers en verreikers. Sinds de introductie is er een enorme vraag naar de skidsteers ontstaan.

Verkoop van GIANT skidsteer gaat als een speer

Een half jaar geleden vonden de GIANT open dagen plaats in de fabriek in Oisterwijk (NL). Tijdens dit evenement verraste GIANT de bezoekers met de introductie van skidsteer. Het betekende een uitbreiding op de bestaande productrange van (telescoop) wielladers en verreikers. Sinds de introductie is er een enorme vraag naar de skidsteers ontstaan. Wie nog een skidsteer wil bestellen die voor het einde van dit jaar wordt uitgeleverd, moet snel zijn…

Door de vraag uit de markt was bekend dat in de agrarische sector een grote afzetmarkt is voor dit soort machines. Tot ieders verbazing wordt de skidsteer in diverse andere sectoren afgezet, zoals constructie, hoveniers en voor privé gebruik. Vanwege zijn lage eigen gewicht (750 kg) en compacte afmetingen kan de machine eenvoudig op een aanhanger worden getransporteerd.

GIANT heeft momenteel 3 modellen skidsteers in het programma. De GIANT SK 211 G wordt aangedreven door een benzine motor (21 pk). De andere 2 modellen beschikken over een Kubota diesel motor (20 en 25 pk). De wielen worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren. Daarnaast bieden de skidsteers veel hydraulische mogelijkheden om de diverse aanbouwdelen aan te drijven.

4 jun 2015

Extra trekkracht GIANT D337T

De GIANT D337T heeft als optiemogelijkheid om de machine uit te rusten met 2 versnellingen. Deze optie is aangepast, waardoor de machine met een dubbele versnelling wordt uitgevoerd met een Heavy Duty aandrijving. Hierdoor zal de trekkracht van deze machine met 27% stijgen.

Extra trekkracht GIANT D337T

De GIANT D337T heeft als optiemogelijkheid om de machine uit te rusten met 2 versnellingen. Deze optie is aangepast, waardoor de machine met een dubbele versnelling wordt uitgevoerd met een Heavy Duty aandrijving. Hierdoor zal de trekkracht van deze machine met 27% stijgen. De eerste versnelling biedt een rijsnelheid van 0 tot 10 km per uur en de tweede versnelling biedt een rijsnelheid van 0 tot 25 km per uur.

De Heavy Duty variant van deze machine is ontwikkeld naar aanleiding van de vraag uit de markt. De GIANT D337T is een veel verkochte machine op o.a. agrarische bedrijven vanwege zijn compacte bouwwijze en hoge kiplast (1.450 kg). Deze machine wordt dan ook vaak tot het uiterste gedreven door de gebruiker. Met de dubbele versnelling biedt de machine dus nog hogere prestaties.

3 jun 2015

Beveilig uw GIANT met track & trace en profiteer van de subsidieregeling

Veel agrariërs krijgen te maken met diefstal op hun bedrijf. De grootste schadepost ontstaat door de diefstal van machines. Omdat bedrijven steeds vaker hun mobiele tankinstallaties beveiligen richten dieven zich meer op machines. Naast rupskranen zijn ook trekkers voor beregeningsinstallaties vaak het doelwit.

Beveilig uw GIANT met track & trace en profiteer van de subsidieregeling

Veel agrariërs krijgen te maken met diefstal op hun bedrijf. De grootste schadepost ontstaat door de diefstal van machines. Omdat bedrijven steeds vaker hun mobiele tankinstallaties beveiligen richten dieven zich meer op machines. Naast rupskranen zijn ook trekkers voor beregeningsinstallaties vaak het doelwit.

Voertuigbeveiliging van KommaTrace komt in aanmerking voor subsidie. Als u lid bent van LTO Noord, ZLTO en LLTB krijgt u 20% korting op de aanschafprijs. Deze korting is op basis van collectieve inkoop.

Bent u agrarische ondernemer? Dan is op de aanschaf een subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie mogelijk. De subsidie bedraagt 50% op de aanschafkosten en wordt via LTO Nederland verdeeld. Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient u een beveiligingsscan uit te laten voeren door het CCV. Uit deze scan moet blijken dat de gewenste maatregel geschikt is voor uw situatie.

Wat is Track & Trace?

Track en trace is een systeem waarmee u elk willekeurig object kunt traceren.
Het elektronische volgsysteem werkt op basis van GPS (Global Positioning System), GSM (Global System for Mobile communications) en LBS (Location Based Services) gecombineerd in een zeer geavanceerd apparaat waarmee u in geval van vermissing het object met daarin de track en trace module kunt lokaliseren. Hierdoor kunt u er, in nauwe samenwerking met politiediensten,  voor zorgen dat het object na vermissing of ontvreemding zo snel mogelijk terugbezorgd kan worden bij de rechtmatige eigenaar.

Meer informatie: www.beveiligmijnboerenbedrijf.nl

18 mei 2015

Automatisch smeersysteem

GIANT biedt voor diverse modellen een automatisch vetsmeersysteem. Het compacte systeem heeft een unieke cartridge voor eenvoudig navullen en biedt een nauwkeurige, viscositeits-onafhankelijke vetdosering bij elke temperatuur. De pomp is eenvoudig te programmeren met geïntegreerde drukknoppen en een duidelijke LCD display.

Automatisch smeersysteem

GIANT biedt voor diverse modellen een automatisch vetsmeersysteem. Het compacte systeem heeft een unieke cartridge voor eenvoudig navullen en biedt een nauwkeurige, viscositeits-onafhankelijke vetdosering bij elke temperatuur. De pomp is eenvoudig te programmeren met geïntegreerde drukknoppen en een duidelijke LCD display.

De 1,7 liter cartridge is afgestemd op het vetgebruik en de service-intervallen van uw GIANT. Het systeem is leverbaar in een 12 of 24 volt uitvoering en wordt standaard geleverd met een 8 mm pompelement, goed voor een vetopbrengst van 0,26 cc per pompcyclus.

De eenvoudig te programmeren timer met LCD display en geïntegreerde toetsen, maakt het instellen van het systeem bijzonder eenvoudig. De smeerintervallen zijn in te stellen van 1 tot 300 minuten, terwijl de vethoeveelheid wordt bepaald door het in te stellen aantal pompomwentelingen. Ten opzichte van tijd gestuurde pompen, biedt dit het grote voordeel dat altijd exact de gewenste hoeveelheid vet wordt geleverd, ongeacht de temperatuur en viscositeit van het vet. Het aantal pompomwentelingen per smeercyclus kan worden ingesteld van 1 tot 99 omwentelingen per keer. Samen met de geforceerde slag van de pompelementen, zorgt dit voor een onvergelijkbare accuratesse. Onder alle omstandigheden.


Het automatische smeersysteem is beschikbaar voor de volgende modellen:

 • V452T
 • V452T X-TRA
 • V452T HD
 • V452T X-TRA HD
 • V501
 • V761T
 • V501 TELE
 • V761T TELE
17 mei 2015

Onkruidborstel

Met de vernieuwde onkruidborstel van GIANT kunt u snel uw onkruid verwijderen, zonder daarvoor giftige stoffen te gebruiken. De borstel heeft een doorsnede van 800 mm en is gemaakt van gevlochten staal met daar omheen een kunststof lining. Door de stijve borstels en hoge rotatiesnelheid wordt het onkruid weggeslagen. De borstel wordt volledig hydraulisch aangedreven.

Onkruidborstel

Met de vernieuwde onkruidborstel van GIANT kunt u snel uw onkruid verwijderen, zonder daarvoor giftige stoffen te gebruiken. De borstel heeft een doorsnede van 800 mm en is gemaakt van gevlochten staal met daar omheen een kunststof lining. Door de stijve borstels en hoge rotatiesnelheid wordt het onkruid weggeslagen. De borstel wordt volledig hydraulisch aangedreven.

Naast de hydrauliek functie voor het roteren van de borstel is er een 2de hydrauliek aansluiting op de hefarm noodzakelijk voor de schuinstelling van de complete arm. Hierdoor heeft de borstel een bereik van 2,2 meter. Standaard is de onkruidborstel voorzien van een spatscherm.

Optioneel is een hydraulisch schuinstelling van de borstel ook nog mogelijk. Vanwege een 6/2 klep die dan gemonteerd wordt op de onkruidborstel, is een 12 Volt aansluiting op de hefarm noodzakelijk (en dus geen extra hydrauliek functie).

14 mei 2015

Vernieuwde hijsbokken

GIANT heeft het aanbod aan hijsbokken vernieuwd. Voor een goede geleiding van het in- en uitschuiven van de hijsbok, zijn er glijblokken gemonteerd. Hierdoor kunnen de hijsbokken onder zware belasting geleidelijk uitschuiven. De hijsbok is ideaal voor het transporteren van zware materialen en andere hijswerkzaamheden die op een verantwoorde manier uitgevoerd dienen te worden.

Vernieuwde hijsbokken

GIANT heeft het aanbod aan hijsbokken vernieuwd. Voor een goede geleiding van het in- en uitschuiven van de hijsbok, zijn er glijblokken gemonteerd. Hierdoor kunnen de hijsbokken onder zware belasting geleidelijk uitschuiven. De hijsbok is ideaal voor het transporteren van zware materialen en andere hijswerkzaamheden die op een verantwoorde manier uitgevoerd dienen te worden.

De nieuwe hijsbokken zijn beschikbaar in 3 verschillende maten: 130 – 200 cm (volledig in- en uitgeschoven), 160 – 260 cm en 230 – 380 cm. Alle types zijn zowel in een mechanische als in een hydraulische uitvoering leverbaar. De mechanische variant dient handmatig uitgeschoven te worden en kan met een pen worden vastgezet in een gat van de koker. De hydraulische variant schuift uit door middel van een cilinder die op de hijsbok gemonteerd zit.

Overige technische gegevens zijn weergegeven in onderstaande tabel:

Type Gewicht Uitvoering Hijslast ingeschoven Hijslast uitgeschoven
130 – 200 cm 105 kg Mechanisch 1550 kg 1100 kg
160 – 260 cm 115 kg Mechanisch 1200 kg 840 kg
230 – 380 cm 700 kg Mechanisch 700 kg 500 kg
130 – 200 cm 105 kg Hydraulisch 1550 kg 1100 kg
160 – 260 cm 115 kg Hydraulisch 1200 kg 840 kg
230 – 380 cm 700 kg Hydraulisch 700 kg 500 kg
27 mrt 2015

Het maaiseizoen komt eraan!

De temperaturen stijgen en de nachtvorst verdwijnt. Dat betekent dat het maaiseizoen er weer aan komt! GIANT heeft nu tijdelijk zowel de klepelmaaier als de klepelmaaier met opvangbak uit voorraad leverbaar.

Het maaiseizoen komt eraan!

De temperaturen stijgen en de nachtvorst verdwijnt. Dat betekent dat het maaiseizoen er weer aan komt! GIANT heeft nu tijdelijk zowel de klepelmaaier als de klepelmaaier met opvangbak uit voorraad leverbaar.

Klepelmaaier

De klepelmaaier biedt de chauffeur een zeer goed zicht op zijn werk. De maaier is in 3 verschillende werkbreedtes beschikbaar en kan gebruikt worden voor zowel het maaien van strakke gazons als ruw terrein. Voor optimale prestaties zijn hiervoor verschillende klepels beschikbaar voor in de maaier. Daarnaast kunt u losse verticuteermessen tussen uw klepels plaatsen. Deze messen slaan het mos uit uw gazon en maken een snede tussen het gras. Hierdoor kan het gazon beter ademen. Standaard wordt de klepelmaaier geleverd met de zogenoemde “Y” klepelmessen. De maaier wordt aangedreven door een hydrauliekmotor. Deze zit aangesloten op de dubbelwerkende functie voorop de GIANT hefarm. De hydrauliekmotor vraagt een olieopbrengst van 35 tot 40 liter per minuut. Dit maakt de maaier geschikt voor alle GIANT modellen. Daarnaast is een lekolie aansluiting noodzakelijk. Een drukloos retour is niet noodzakelijk, maar aanbevolen. Het drukloos retour zorgt ervoor dat de hydrauliek olie niet door het ventiel terug hoeft naar het olie reservoir, waardoor opwarming van de olie wordt beperkt. Bij intensief langdurig gebruik, adviseren wij een dubbele tandwielpomp op uw GIANT.

Klepelmaaier met opvangbak

De klepelmaaier met opvangbak biedt naast de functionaliteiten van klepelmaaier dat de grasresten, takken en/of mest worden opgezogen in de opvangbak. Hierdoor houdt u uw gazon of weide schoon en fris. Ook voor deze maaier zijn er verschillende klepelmessen beschikbaar. De klepelmaaier met opvangbak is beschikbaar in maaibreedtes van 1,20 meter (opvangbak 700 liter) en 1,60 meter (opvangbak 900 liter). Op het werktuig zit een zware hydrauliekmotor gemonteerd die de klepelas hydraulisch aandrijft. Door het hoge toerental van deze as ontstaat een zuigende werking, waardoor de gras- en bladresten en zelfs mest worden opgezogen in de opvangbak. Het hoge toerental zorgt eveneens voor een strak gemaaid grasveld. In het frame zitten twee sleufgaten waardoor de klepelmaaier ten opzichte van het basisframe vrij kan bewegen. Door een ketting tussen het frame en de shovel, is de maaier op te tillen. De opvangbak kan worden geledigd door een tweede dubbelwerkende hydraulische functie voorop uw shovel. Daarnaast is ook een lekolie aansluiting noodzakelijk. Optioneel is er een tandenbalk voor de maaiunit, waardoor de maaier ook als paddock cleaner is in te zetten.


27 mrt 2015

Maaiarm met mulchmaaidek

GIANT biedt een armmaaier die geschikt is als frontaanbouw. In tegenstelling tot wanneer het apparaat achter een tractor of wiellader gemonteerd is, houdt de chauffeur goed zicht op zijn werkzaamheden. De moderne maaiarm is uitermate geschikt voor het maaien van wegbermen en slootranden en het snoeien van hagen en diverse plantvakken.

Maaiarm met mulchmaaidek

GIANT biedt een armmaaier die geschikt is als frontaanbouw. In tegenstelling tot wanneer het apparaat achter een tractor of wiellader gemonteerd is, houdt de chauffeur goed zicht op zijn werkzaamheden. De moderne maaiarm is uitermate geschikt voor het maaien van wegbermen en slootranden en het snoeien van hagen en diverse plantvakken.

De maaiarm heeft een reikwijdte van 3,4 meter en beschikt over een hydraulische obstakelbeveiliging. Dit beschermt de arm en de maaier tegen beschadigingen. Daarnaast beschikt armmaaier over een parallelle armvoering. Dit ontlast de bestuurder, want bij een verandering in reikwijdte hoeft de stand van het werktuig niet gecorrigeerd te worden. Aan de arm zit een mulchmaaidek gemonteerd met 2 hydraulisch aangedreven, roterende messen. De maaier heeft een werkbreedte van 1,25 m.

Om de maaicombinatie optimaal te laten functioneren moet uw GIANT over een minimale olieflow van 46 L/min (210 bar) beschikken. Daarnaast zijn een dubbele tandwielpomp, stabilo systeem en pro-inching noodzakelijk. Het gepatenteerde stabilo systeem zorgt voor een hoge stabiliteit van de machine. Met pro-inching werkt de maaier op een vast toerental en kunt u uw rijsnelheid met het voetpedaal bedienen. Op de hefarm is een een lekolie aansluiting en 12 Volt aansluiting vereist.

De bediening van de arm en de maaier vindt plaats in de cabine, door middel van meerhendel kabelbediening of eenhendel elektro-proportioneel bediening. Bij het meerhendelprincipe kunt u 4 hendels bedienen welke elk met een kabel aan de maaiarm verbonden zitten. U kunt ook kiezen voor het eenhendelsysteem. Hierbij wordt een elektro-proportionele joystick bediend, en kunt u de maaier in- en uitschakelen. Na gebruikt van de maaier kunt u deze eenvoudig afkoppelen met het hydraulisch snelwisselsysteem, zodat de wiellader ook ingezet kan worden voor andere werkzaamheden.

 


26 mrt 2015

Nieuwe cirkelmaaiers

GIANT is overgestapt op kwalitatief betere cirkelmaaiers. De nieuwe maaiers zijn licht, compact, en zijn uitermate geschikt voor het onderhoud van uw gazons en weides. De hoogwaardige kwaliteitsmessen zorgen voor een perfect gemaaid grasperk.

Nieuwe cirkelmaaiers

GIANT is overgestapt op kwalitatief betere cirkelmaaiers. De nieuwe maaiers zijn licht, compact, en zijn uitermate geschikt voor het onderhoud van uw gazons en weides. De hoogwaardige kwaliteitsmessen zorgen voor een perfect gemaaid grasperk. De maaiers zijn beschikbaar in 3 verschillende werkbreedtes: 120 cm, 150 cm en 180 cm.

De cirkelmaaier wordt aangedreven door een hydrauliekmotor, die op de maaier zit gemonteerd. Deze motor kan maximaal 33 L/min verwerken. Hierdoor is de maaier momenteel alleen geschikt voor de GIANT D204SW t/m de GIANT D332SWT (X-TRA). Binnenkort zijn er nieuwe cirkelmaaiers beschikbaar voor de overige modellen. De twee circulerende messen worden door middel van een twee gescheiden riemoverbrenging aangedreven. Op beide overbrengingen zit een spanner om de riem op de juiste spanning in te stellen. De hoogte van maaidek wordt bepaald door de 4 draaibare rubberen wielen. Op elk wiel zit een “spacer” bevestigd, waarmee de hoogte kan worden ingesteld.

Daarnaast is het mogelijk om de cirkelmaaier met een mulchkit uit te rusten. Met de mulchkit wordt het gemaaide gras fijn verhakseld en over het grasperk verspreid. Zo is de natuurlijke cyclus rond. U wint tijd en uw tuin blaakt van gezondheid.

4 feb 2015

GIANT exposeert met nieuwe modellen op SIMA in Parijs

Van 22 tot en met 26 februari 2015 vindt de SIMA plaats. GIANT is ook dit jaar te bewonder op deze show. De tweejaarlijkse beurseditie wordt gehouden in het beurscomplex van Paris-Nord Villepinte. Met 25% aan “buitenlandse” bezoekers is de SIMA uitgegroeid tot een beurs die het internationale imago waardig is.

GIANT exposeert met nieuwe modellen op SIMA in Parijs

Van 22 tot en met 26 februari 2015 vindt de SIMA plaats. GIANT is ook dit jaar te bewonder op deze show. De tweejaarlijkse beurseditie wordt gehouden in het beurscomplex van Paris-Nord Villepinte. Met 25% aan “buitenlandse” bezoekers is de SIMA uitgegroeid tot een beurs die het internationale imago waardig is.

GIANT is te vinden op standnummer 7B144, en deelt samen met de Duitse firma Strautmann een standplaats. De onlangs geïntroduceerde modellen, zoals de SK 211 G (Skidsteer), D254SW TELE (telescoop wiellader, 1 ton), TENDO (verreiker) en V761T TELE (telescoop wiellader, 5,5 ton), zullen stuk voor stuk aanwezig zijn.

De Skidsteer modellen zijn een compleet nieuwe productgroep in het programma van GIANT. Met een benzinemotor van 21 pk of een dieselmotor van 20 of 25 pk, kan GIANT 3 modellen leveren. De machines worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren en kan 360 graden draaien zonder zich te verplaatsen. De skidsteer-modellen bieden veel hydraulische mogelijkheden, waarmee het aanbouwdeel aangedreven kan worden.

Ook staat er een nieuwe compacte telescoop wiellader: de D254SW TELE. Deze machine met een motorvermogen van 25 pk is ook in een lichtere variant (20 pk) beschikbaar. Met 4 krachtige wielmotoren is de wiellader erg sterk op zijn wielen. De telescoophefarm heeft als voordeel dat er een hefhoogte van 2,75 m bereikt kan worden.

De TENDO is twee jaar geleden al geïntroduceerd, maar is door de constante doorontwikkeling op vele punten verbeterd. De mini-verreiker wordt aangedreven door een Kubota motor van 45 pk. Standaard is deze machine 4-wiel gestuurd. Daarnaast is hondengang- en 2-wielsturing ook mogelijk. De telescopische hefarm bereikt een hoogte van 4,80 meter.

29 jan 2015

D332SWT (X-TRA) nu ook in Heavy Duty uitvoering

De D332SWT en de D332SWT X-TRA van GIANT kunnen nu ook geleverd worden in Heavy Duty uitvoering. Voor deze modellen betekend dit dat de machines worden uitgevoerd met een zwaardere hydrauliekpomp.

D332SWT (X-TRA) nu ook in Heavy Duty uitvoering

De D332SWT en de D332SWT X-TRA van GIANT kunnen nu ook geleverd worden in Heavy Duty uitvoering. Voor deze modellen betekend dit dat de machines worden uitgevoerd met een zwaardere hydrauliekpomp.

Het grote voordeel van deze HD-optie is dat de werkdruk van de rijhydrauliek omhoog gaat van 360 bar naar 450 bar. Hierdoor is de wiellader nóg krachtiger op zijn wielen. Het grote verschil tussen de D332SWT en de D332SWT X-TRA zit in het voorframe. De X-TRA heeft een extra laag voorframe, waardoor deze extra veel kan tillen. De kiplast van de D332SWT is 1060 kg en van de D332SWT X-TRA is 1500 kg (dit is bijna het eigen gewicht!).

20 jan 2015

Herindeling GIANT modellen

De nieuwe modellen volgen elkaar in rap tempo op bij GIANT. Om het overzicht in de diversiteit te bewaren, zijn de machines opgedeeld in verschillende seriegroepen met ieder een eigen naamgeving.

Herindeling GIANT modellen

De nieuwe modellen volgen elkaar in rap tempo op bij GIANT. Om het overzicht in de diversiteit te bewaren, zijn de machines opgedeeld in verschillende seriegroepen met ieder een eigen naamgeving. Hieronder een overzicht met de diverse seriegroepen:

undefined


Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het TOBROCO-GIANT magazine!