Nieuws

22 feb 2018

Allrounder voor de dagelijkse bedrijfsvoering; de nieuwe GIANT skid steers!

Of het nu gaat om hoveniers, agrariërs, pluimveehouders, bouw & sloop, gemeenten of iedereen die wegen en paden onderhoudt: de skid ruimt, veegt, draagt en sloopt!

Werkzaamheden moeten tegenwoordig zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden, ongeacht de sector, en deadlines zijn alom vertegenwoordigd. Het toenemende tekort aan arbeidskrachten in vele industrieën intensiveert deze druk. Tegelijkertijd heeft iedereen de verplichting om ervoor te zorgen dat mensen een veilige en comfortabele werkplek hebben.

Door het toepassen van nieuwe innovaties en de beschikbaarheid van een groot aantal werktuigen presenteert de nieuwe skid zichzelf als een multifunctionele alleskunner die helpt om werk eenvoudiger en efficiënter te maken.

Nieuwe innovaties
Het frame is grotendeels hetzelfde en de verbrandingsmotoren zijn gelijk gebleven, maar onderhuids is er des temeer verandert. Een nieuw ventielenblok zorgt voor extra gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om werkzaamheden precies uit te voeren. Verder worden de skid steer laders voorzien van een grotere hydrauliekpomp voor meer vermogen en een hogere opbrengst.

Grotere wielmotoren zorgen voor meer duw- en trekkracht, betere rijeigenschappen en zijn tevens onderhoudsarm. Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om eenvoudig banden te wisselen. Naar gelang de werkzaamheden kan er uit een groot aantal verschillende banden gekozen worden. Deze kunnen zelfs op locatie gewisseld worden en geven de machine een breedte tussen 76(!) en 110 centimeter.

Het nieuwe bestuurdersplatform is beter geveerd en eenvoudig op te klappen. Dit geeft de bestuurder meer comfort en zorgt ervoor dat de machines compact te vervoeren zijn.  
Optioneel zijn de skids uit te voeren met een soft brake. Met dit systeem remt de skidsteer geleidelijk na het loslaten van de stuurhendels.

Vele opties
Naast dit remsysteem zijn er diverse opties beschikbaar die bijdragen aan het efficiënt en veilig uitvoeren van werkzaamheden. Bijvoorbeeld door het toepassen van een hydraulische snelwissel. Wisselen van werktuigen kan dan eenvoudig en snel gebeuren zonder dat er van de machine afgestapt hoeft te worden. Voor het werken met hydraulisch aangedreven werktuigen (cirkelmaaier, veegmachine, hydraulische hamer, etc.) zijn de machines uit te rusten met een dubbele tandwielpomp en zijn er meerdere dubbelwerkende functies mogelijk.

Voor werkzaamheden in gebouwen of tussen dieren zijn de twee dieselvarianten uit te voeren met een geïntegreerde roetfilter. Deze filter reduceert de uitstoot met ruim 90%, wat het werkklimaat ten goede komt. Daarnaast zijn de skids uit te voeren met een cycloon filter zodat de luchtfilter minder snel zal vervuilen en langer meegaat.

Talloze toepassingsgebieden
Bij deze compacte krachtpatser gaat het niet alleen om het tillen van zand, beton of zakken cement op een bouwplaats. De skidsteer doet zijn werk in alle sectoren! Voor hoveniers door het transporteren van grond, planten of tegels. Bij recycling bedrijven, houdt de skid de vloer onder transportbanden schoon. Vanwege de compacte afmetingen kan de skid steer op plaatsen komen waar andere machines niet kunnen komen.

Voor boerenbedrijven, pluimveebedrijven of maneges is de machine uitermate geschikt om stallen en gangen uit te mesten en stro, hooi of voer aan te leveren.

Bij gemeenten is de machine een waardevol hulpmiddel bij het onderhoud van onder andere smalle paden. Met werktuigen als een onkruidborstel, veegborstel of sneeuwschuif, vervangt de skid meteen een aantal andere machines. Ook in de bouw & sloop bewijst de kleinste GIANT zijn waarde. Niet alleen door het afvoeren en vervoeren van diverse ladingen, maar tevens voor sloopwerkzaamheden door het gebruik van een hydraulische hamer. Vanwege zijn lage gewicht is het mogelijk om de machine binnen in een gebouw te gebruiken om te breken en slopen. 

Technische specificaties
undefined

12 jan 2018

UITBREIDING TOBROCO-GIANT IN OISTERWIJK

De afgelopen jaren is TOBROCO-GIANT sterk groeiende. Mede door de aanhoudende vraag naar knikladers, verreikers en skidsteers alsmede de nieuwe modellen die toegevoegd worden heeft ertoe geleid dat de vraag groter is dan het aanbod.  De vraag zal in de komende jaren toenemen en daardoor gaat Tobroco-Giant de huidige productielocatie in Oisterwijk verder uitbreiden.

Als eerste gaat Research & Development en de afdeling verkoop verhuizen naar een nieuwe moderne locatie in Oisterwijk. Het nieuw te bouwen pand zal alle technische snufjes herbergen die noodzakelijk zijn om goede nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen. TOBROCO-GIANT gaat komende jaren actief inzetten op schonere stage V dieselmotoren en elektrisch aangedreven machines.  De huidige locatie waar de R&D en verkoop zich nu bevind, zal bij de productielocatie gevoegd worden, waardoor meer assemblage capaciteit ontstaat.

Uitbreiding productie
De uitbreiding van de productie op de huidige locatie gaat op diverse manieren plaatsvinden. Het vloeroppervlak wordt in totaal met 8.000 m2 vergroot en blijft verdeeld over 2 verdiepingen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Er komen productielijnen  die LEAN aangestuurd worden en ook het “papierloos” produceren zal ver doorgevoerd gaan worden. Daarnaast gaat er meer voorassemblage plaatsvinden en wordt deze gecentraliseerd. Hierdoor verbeterd de doorlooptijd en zijn deze componenten sneller op de productieplaatsen. De automatisering word met diverse toeleveranciers verder uit gebalanceerd. Verder investeert TOBROCO-GIANT steeds verder in las technieken zoals de 2 nieuw geïnstalleerde las robots, buigbanken en freesmachines. Deze gaat bijdragen aan het verhogen van de productie en het optimaliseren  van de kwaliteit.

Slimme opslag en interne distributie
Voor de opslag van onderdelen voor productie en service wordt er een hoogbouw magazijn van 16 meter hoog  gerealiseerd. Het magazijn zal volledig manloos aangestuurd gaan worden. De aanvoer naar dit magazijn verloopt via diverse nieuwe loading docks die ervoor zorgen dat onderdelen en gereed product elkaar niet meer kruisen.  Met behulp van rollerbanen gaan de inkomende goederen naar een tijdelijke opslag waar diverse (kwaliteit) controles plaatsvinden. Een deel van de goederen gaat dan rechtstreeks naar de productie en een deel wordt opgeslagen in het magazijn. Just in time delivery en behoud van kwaliteit zijn hier de “key woorden”.

Om zeker te zijn van een efficiëntie aanvoer van onderdelen, is er reeds geïnvesteerd in een nieuw automatiseringssysteem. Een computersysteem stuurt het gehele logistieke proces aan en zorgt ervoor dat de juiste aantallen gepickt worden uit het magazijn. Elektrische trekkers zullen dagelijks diverse rondes maken en zorgen dat alles op de juiste plaats terecht komt. Bij de nieuwbouw wordt tevens rekening gehouden met de mogelijkheid tot het toepassen van aanvoerbanden in een later stadium.

27 dec 2017

Lees nu het TOBROCO-GIANT magazine!

KLAAR VOOR DE TOEKOMST!
De afgelopen jaren is er ontzettend veel gebeurd binnen TOBROCO-GIANT. Hoogtepunten volgden elkaar in een rap tempo op en ook de komende jaren staan er nog veel veranderingen op het programma. In dit nieuwe TOBROCO-GIANT magazine valt er van alles te lezen over de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen jaren en diverse toekomstplannen..

Inhoud TOBROCO-GIANT magazine

 • Uitbreiding TOBROCO-GIANT in Oisterwijk
 • GIANT all over the world
 • TOBROCO-GIANT introduceert G4500 serie
 • Eén machine voor al uw werkzaamheden!
 • TOBROCO-GIANT USA kicks off

Klik hier om het magazine online te lezen!

24 okt 2017

TOBROCO-GIANT onthult nieuwe serie GIANT G4500 modellen op AgriTechnica!

Tijdens  AgriTechnica trekt TOBROCO-GIANT het doek van de geheel nieuwe G4500 serie. Op stand A40 in hal 6 beleven de G4500 en G4500 TELE hun wereldprimeur. Deze twee modellen zijn het begin  van een compleet nieuwe range aan machines, die in totaal uit 9 modellen bestaat. De compacte en wendbare G4500 machines worden het toonbeeld van productiviteit, comfort en een lange levensduur. Medio 2018 worden de eerste machines uitgeleverd aan klanten in Europa.

Nieuw segment
Met de komst van deze modellen worden er tevens nieuwe typeaanduidingen geïntroduceerd. De G staat hierbij voor GIANT en 4500 staat voor 4.500 kg, oftewel de 4,5 tons-klasse. Een segment waar TOBROCO-GIANT nog niet actief in was. Het gewicht van de G4500 begint bij 4200 kg voor de basisuitvoering en kan, afhankelijk van de opties, oplopen tot 4800 kg. Met de komst van deze machines biedt TOBROCO-GIANT een complete portfolio aan machines met een gewicht tussen 750 (SK211G) en 6.000 kg (V761T TELE).  

Klaar voor de toekomst 
Medio 2016 werd bij TOBROCO-GIANT een nieuw Research & Development center geopend voor het ontwikkelen en bouwen van nieuwe machines en opties. Daarnaast werd de engineering afdeling flink uitgebreid zodat alle kennis in huis is om nieuwe machines te ontwikkelen. De G4500-serie is hier het eerste product van en geeft een blik in de toekomst van nieuwe GIANT machines.
 
Prestaties van formaat
Net als alle GIANT machines zullen de G4500 modellen zich onderscheiden door een hoge kiplast in verhouding tot het eigen gewicht. Afhankelijk van de opties heeft de G4500 met Z-hef een kiplast tussen de 3.500 en 4.000 kg (gemeten aan scharnierpunt hef in onderste stand). Voor het extreem zware werk is er de G4500 X-TRA. Deze heeft een laag voorframe en kan door het lage zwaartepunt nog meer gewicht heffen en is daardoor uitermate populair geworden voor de grondverzet en hovenier. De kiplast van een G4500 X-TRA ligt tussen de 3.500 en 5.000 kg (gemeten aan hef in onderste stand).

Voor het aandrijven  van de machines is er keuze uit drie verschillende Kubota dieselmotoren. Allereerst een 36 kW / 50 pk versie, die reeds in diverse huidige modellen te vinden is. Daarnaast zijn er twee nieuwe motoren leverbaar, een 46 kW / 66 pk variant en een 54 kW / 74 pk versie. Beide zijn uitgerust met een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) en zijn voorbereid op de laatste, Stage V, normen voor schone motoren.

De machines zijn ontwikkeld met productiviteit als één van de speerpunten. Of het nu gaat om grote hoeveelheden ladingen te transporteren of werkzaamheden op ruw terrein, de hydrostatische 4 wiel aandrijving met automotive besturing (rexroth) en 100% schakelbare sper op beide, 16 tons, assen zorgt altijd voor voldoende grip, veel trekkracht en een soepele beweging.  Optioneel is de rijsnelheid te verhogen naar 35 km/h, wat de productiviteit ten goede komt.

Daarnaast zijn er diverse hydraulisch systemen leverbaar. De basis machine wordt uitgevoerd met een direct aangestuurd hydraulisch systeem op de Joystick. Deze kunnen verder uitgebreid worden naar een servo gestuurde variant. Tevens is een high flow variant leverbaar, welke 120L/min naar het aanbouwdeel kan leveren. Op deze manier kan aan iedere wens van de klant worden voldaan.

Veiligheid en comfort
Een combinatie van veiligheid en comfort zorgt ervoor dat een machinist zijn werkzaamheden op een verantwoorde manier uit kan voeren. De machines worden standaard uitgevoerd met een veiligheidsdak en zijn optioneel uit te breiden naar een volledige stille cabine. De G4500 machines zijn uitvoerig getest op veiligheid door een onafhankelijke instantie en internationaal gecertificeerd op het gebied van ROPS/FOPS-beveiliging. Het gebruik van smalle stijlen en een dakraam zorgen tevens voor goed zicht rondom en op het werktuig in de hoogste stand.  

In de cabine is een comfortabele werkomgeving gecreëerd zodat langdurige werkzaamheden geen enkel probleem zijn. De stuurkolom is verstelbaar en op het display is alle noodzakelijk informatie eenvoudig af te lezen. Tijdens het gebruik van de joystick kan de machinist zijn arm laten rusten op ergonomisch gevormde armsteun.  Alle belangrijke functies bevinden zich dicht bij de joystick zodat deze gemakkelijk bediend kunnen worden.

Het knik- pendelsysteem geeft de G4500 machines wendbaarheid en stabiliteit. Optioneel is het mogelijk om de machines uit te rusten met het gepatenteerde stabilo systeem of een geveerde hef. Beide zorgen voor extra veiligheid en comfort omdat oneffenheden geabsorbeerd worden zonder dat dit ten koste gaat van het uitvoeren van de werkzaamheden.

Solide investering
GIANT machines zijn een solide investering vanwege de hoge betrouwbaarheid en maximale inzetbaarheid. Ook voor de G4500-serie zijn alleen de beste componenten gekozen, toegepast en uitvoerig getest. TOBROCO-GIANT werkt hiervoor nauw samen met leveranciers als Bosch Rexroth, Comer, Kubota en Hydac.

Onderhoud aan de machines is eenvoudig doordat de servicepunten gemakkelijk te bereiken zijn. Door het openen van de motorkap zijn de diverse filters snel schoon te maken of te vervangen. Informatie wat betreft olietemperatuur, regeneratie, powermodes, etc. zijn af te lezen van het dashboard zodat er tijdens het werk altijd zicht is op deze belangrijke gegevens.  

Naar de wens van de klant
De G4500 kan geheel naar de wensen van de klant geconfigureerd worden. Als basis kan er gekozen worden voor een Z-hef, X-TRA of TELE variant. Daarna is er de keuze uit een 50 pk, 66 pk of 74 pk dieselmotor, welke Stage V ready zijn. Ook wat betreft opties zijn er volop mogelijkheden. Denk hierbij aan de keuze voor een cabine of veiligheidsdak, verhoogde rijsnelheid, airco, extra contragewicht en tot 5 dubbelwerkende hydraulische functies aan de voorzijde. Dit geeft klanten de gelegenheid om de machine exact samen te stellen voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden en kan er kosten efficiënt gewerkt worden. 

6 sep 2017

GEDOSEERD EN ECONOMISCH INSTROOIEN: GIANT ZV350

TOBROCO-GIANT heeft een instrooibak voor zaagsel ontwikkeld waarmee boxen op een efficiënte en economische wijze ingestrooid kunnen worden. Wanneer de ZV350 (ISO inhoud van 370 liter) uitgevoerd wordt met zijborstel en schuif is het mogelijk om 40 boxen per minuut in te strooien en uit te borstelen in één werkgang.

In de praktijk is gebleken dat het mogelijk is om met deze bak 100 boxen in te strooien met maar 100 liter strooisel. Dit levert niet alleen een zaagselbesparing tot 50% op, maar tevens een besparing van duizenden euro’s per jaar. Daarnaast komt dit de gezondheid van koeien ten goede omdat de roosters, boxrand en matten na een werkgang altijd zuiver zijn. Schone boxen vermindert de kans op uierziektes en problemen met de klauwen.  

Tijdbesparend
Met het gebruik van de ZV350 behoort zwaar handwerk tot het verleden en wordt er kostbare tijd bespaard. De instrooibak is voorzien van een hardox slijtmes zodat een lading eenvoudig met de bak opgeschept kan worden. Zoals ieder werktuig van TOBROCO-GIANT is de bak eenvoudig aan- en af te koppelen middels het snelwisselsyteem op de machine. De steunpoten zorgen ervoor dat de bak veilig en stabiel weggezet kan worden en geladen kan worden voordat deze aan de machine hangt.

Multifunctioneel

De dosering van de ZV350 is traploos instelbaar van volledig gesloten naar volledig open. Hierdoor is de instrooibak niet alleen geschikt voor zaagsel, maar ook voor vlasstrooisel en gemalen koolzaad- of tarwestro. Door de geschroefde lepels en doseerplaat kunnen bijproducten eenvoudig door het strooisel gemengd worden.

Optioneel uitbreiden met schuif en zijborstel
De standaard ZV350 is optioneel uit te breiden met een schuif en/of zijborstel. Uitgevoerd met een schuif zorgt de bak ervoor dat de roosters tegelijk met het instrooien schoongemaakt worden. De schuif is voorzien van slijtvast Erlan rubber en Hardox mes aan de zijkant van de schuif om de ook de boxrand zuiver te schrapen.

Om ligboxen schoon te kunnen houden is de instrooibak ook uit te rusten met een hydraulische zijborstel (diameter van 75 cm). De zijborstel draait de box in zodat er direct vanaf de muur en de volledige lengte geborsteld kan worden. Standaard komt de zijborstel tot 75 cm diep in de box, maar zowel de diepte als de hoogte zijn aan te passen. Opgeklapt heeft de borstel dezelfde breedte als de bak en hierdoor kan er ook in kleine ruimtes gemanoeuvreerd worden. Tevens is het mogelijk om de ZV350 vol te scheppen als de zijborstel opgeklapt is.

Technische gegevens:

Inhoud 370 liter
Gewicht 285 kg (410 kg inclusief schuif en zijborstel)
Breedte 1300 mm (1570 mm inclusief schuif en zijborstel)
Noodzakelijk 3de functie voor de hydromotors van de bak en zijborstel
  4de functie voor in- en uitklappen van de zijborstel
Optioneel Niveaumeter voor gelijkmatige slijtage schuif
  Pro-inchingVoordelen
Ergonomisch: geen zwaar handwerk meer
Efficiënt: 40 boxen per minuut instrooien en borstelen in 1 werkgang
Economisch: zaagselbesparing tot 50%. 100 liter strooisel over 100 boxen eenvoudig haalbaar. Dit levert een besparing op van €2400,- per jaar
(365 x €6 - €7 per zak van 90 liter) bij 100 boxen.
Hygiënisch: roosters, boxrand en matten altijd zuiver na elke werkgang. Schone koeien, minder problemen met klauwen, minder kans op uierziektes
Multifunctioneel: door geschroefde klepels en  doseerplaat eenvoudig aanpasbaar voor verschillende strooisels
Tijdbesparend: mogelijkheid om vooraf te laden, snel aan en afkoppelen door snelwisselsysteem


16 aug 2017

NIEUW X-TRA MODEL VOOR TOBROCO-GIANT: D337T X-TRA

Naast de standaard GIANT D337T is het model nu tevens leverbaar als X-TRA model. Dit betekend dat de D337T X-TRA is voorzien van een lager voorframe, wat zorgt voor een lager zwaartepunt. Hierdoor heeft de machinist niet alleen beter zicht op het werktuig en is de machine zeer stabiel, maar het grootste voordeel is dat de machine meer kan tillen. Dit resulteert in een kiplast van 2.054 kg ten opzichte van 1.450 kg voor het standaard model.

De nieuwe D337T X-TRA heeft een 33 pk, 3 cilinder Kubota dieselmotor en beschikt over een Bosch Rexroth hydrauliekpomp voor soepele en krachtige rijeigenschappen. Het bedrijfsgewicht (gemeten met grondbak) is 2.200 kg. De hefhoogte van de machine bedraagt 2,45 m. Het scharnierpunt tussen het voor- en achterframe is geheel onderhoudsvrij, net zoals bij alle andere GIANT wielladers.

De machine beschikt over een hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing. Dit geeft de machine een maximale snelheid van 18 km/h. Optioneel is de D337T X-TRA ook in HD uitvoering leverbaar. De “Heavy Duty” uitvoering wordt uitgevoerd met een zwaardere hydrauliekpomp. Het grote voordeel van deze HD-optie is dat de machine een 2e versnelling (0-20 km/h) en extra trekkracht krijgt.

Standaard is het X-TRA model voorzien van een ROPS/FOPS veiligheidsdak met veiligheidsdeuren. Optioneel is er voor dit model ook een veiligheidsdak deluxe, neerklapbaar veiligheidsdak of cabine beschikbaar.

De D337T X-TRA is voor het eerst te zien op stand V03 tijdens GroenTechniek Holland in Biddinghuizen (12 – 14 september).

12 jun 2017

Terugblik werkbezoek koningin Máxima aan TOBROCO Machines

Van de tekenkamer tot de R&D-ruimte en van het verkoopkantoor tot de productielijn. Koningin Máxima nam donderdag 8 juni alle tijd voor TOBROCO Machines in Oisterwijk. De machinebouwer won vorig jaar de Koning Willem I Prijs in de categorie midden- en kleinbedrijf en kon zodoende rekenen op koninklijk bezoek. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

TOBROCO is fabrikant van machines voor onder meer de landbouw, wegenbouw en terreinonderhoud. Het bedrijf won de Koning Willem I Prijs – de ‘Oscar’ van het Nederlandse bedrijfsleven – door zijn durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen. Directeur Toine Brock gaf koningin Máxima een rondleiding door het bedrijf en vertelde over de innovaties die TOBROCO-GIANT toepast bij de ontwikkeling van nieuwe machines en in het productieproces.

Een terugblik:
Koningin Máxima kreeg in de R&D-ruimte uitleg van de engineers en een demonstratie van een nieuwe machine met milieuvriendelijke techniek. Specifiek voor het ontwikkelen van nieuwe machines is in 2016 een eigen ontwikkelingscentrum geopend om prototypes te bouwen en te testen.

Alle machines worden ontworpen en gebouwd in de moderne fabriek in Oisterwijk. Bij de productielijn werd koningin Máxima bijgepraat over het papierloos aansturen van deze lijn en de routing van de machines. TOBROCO biedt één van de breedste portfolio's in de industrie met een totaal van 36 verschillende modellen in veertig landen.

Na een demonstratie op het buitenterrein was het tijd voor een groepsfoto met de ruim 180 medewerkers. Nadat het personeel spontaan applaudisseerde toen koningin Máxima kwam aanlopen, nam ze vervolgens lachend plaats tussen Toine Brock en zijn vrouw Caroline.

Aan belangstelling geen gebrek: onder toeziend oog van zowel het toegestroomde publiek als de uitgenodigde pers nam de koningin na ruim anderhalf uur weer afscheid van TOBROCO. “Dit bezoek is een kroon op het harde werken,” zo vertelde Toine Brock nadat koningin Máxima in de auto was gestapt.

1 jun 2017

TOBROCO Machines wordt TOBROCO-GIANT

TOBROCO Machines is de afgelopen jaren flink gegroeid is en het aantal geproduceerde GIANT machines groeit net zo hard mee. Niet voor niets is in februari de 15.000ste machine geproduceerd en geleverd. Daarnaast wordt het internationale dealer netwerk steeds verder uitgebreid en zijn GIANT machines in meer dan 40 landen verkrijgbaar.

Bij een sterke internationale groei hoort een merknaam die staat voor herkenbaarheid en rekening houdt met de geschiedenis van het bedrijf. De nieuwe merknaam TOBROCO-GIANT geeft de relatie weer tussen de fabrikant (TOBROCO Machines) en de producten (GIANT machines). Tevens is deze naam uniek en wereldwijd beschermd als merknaam.

Nieuw logo
Door het voeren van een nieuwe merknaam is een aanpassing van het logo noodzakelijk geweest. Het GIANT logo, zoals op de machines staat blijft bestaan en heeft de toevoeging “BY TOBROCO” gekregen. Daarnaast is er een embleem ontwikkeld waarin de karakteristieke GIANT wiellader  terug komt. Beide elementen vormen het nieuwe TOBROCO-GIANT logo en zullen doorgevoerd worden in alle uitingen. Denk hierbij aan drukwerk, websites, merchandising, advertenties en alle andere media.

De karakteristieke mier en naamgever van de GIANT’s zal verdwijnen uit het logo, maar blijft aanwezig op de machines en diverse uitingen.  Op drukwerk en advertenties wordt de mier voorzien van de slogan: Compact design BIG in performance. Hiermee wordt de relatie tussen de machines en de mier duidelijk gemaakt.  

Klaar voor de toekomst
Met de nieuwe merknaam en het nieuwe logo komt er uniformiteit in de huisstijl. Daarnaast kan TOBROCO-GIANT  internationaal groeien als merk en bekendheid genereren als producent van machines.     

9 mei 2017

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan TOBROCO

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdag 8 juni een werkbezoek aan TOBROCO Machines in Oisterwijk. TOBROCO is winnaar van de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie midden- en kleinbedrijf. Deze prijs beloont durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen en stimuleert creatief en innovatief ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting en reikte de prijs op 26 mei 2016 uit.

TOBROCO Machines werd opgericht in 1996 en is fabrikant van machines voor gebruik in onder meer de landbouw, wegenbouw en terreinonderhoud. De machines worden op maat ontworpen. Inmiddels biedt het bedrijf 36 verschillende modellen in veertig landen. Alle machines worden ontworpen en gebouwd in Oisterwijk.

Tijdens haar bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het bedrijf, waarbij de innovaties bij de ontwikkeling van nieuwe machines en in het productieproces worden toegelicht, zoals een volautomatisch magazijn. Ook ontwikkelde TOBROCO machines met zowel een dieselmotor als aandrijving op LPG en benzine. In 2016 is een eigen ontwikkelingscentrum geopend om prototypes te bouwen en te testen.
 
De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

7 apr 2017

TOBROCO-GIANT toont X-TRA modellen en skid steer tijdens eerste IRE

TOBROCO-GIANT neemt van 2 t/m 4 mei voor het eerst deel aan de International Rental Exhibition (IRE) in de RAI te Amsterdam. Speciaal voor verhuurbedrijven toont de Nederlandse fabrikant twee wielladers (D332SWT X-TRA en V452T X-TRA HD) en een skid steer lader (SK251D) op stand 5610. De machines staan bekend om hun compacte afmetingen, hoge productiviteit en lage onderhoudskosten. Een ander groot voordeel is de eenvoudige bediening. Een korte instructie is reeds voldoende om met de machines te kunnen werken.

Significant meer tillen met X-TRA modellen
In vergelijking met een standaard model heeft een X-TRA model een lager voorframe en hierdoor blijft het zwaartepunt van de last ten opzicht van de machine laag aan de grond. Dit resulteert in een significant hogere kiplast. Afhankelijk van het model varieert dit tussen de 460 en 1.600 kg aan extra gewicht. Door het verlaagde voorframe heeft de machinist goed zicht op het werk en kan hierdoor nauwkeurig en veilig werken. Deze voordelen maken de machines uitermate geschikt voor werkzaamheden in de (wegen)bouw, sloop en grondwerkzaamheden.

Het eerste X-TRA model op de stand is de GIANT D332SWT X-TRA met een eigengewicht van 1.550 kg en 33 pk dieselmotor. De wiellader heeft een elektrische inschakelbare lengte sperdifferentieel om beschadigingen aan de oppervlakte te voorkomen. Het tweede model is de V452T X-TRA HD met 45 pk. De afkorting HD staat voor “Heavy Duty” wat betekend dat de kniklader is uitgerust met 12-tons assen en een zwaardere rijautomaat. Hierdoor heeft de machine meer trekkracht en een maximale snelheid van 28 km/h. Met een kiplast van 2.700 kg is de V452T X-TRA HD een perfecte machine voor de verhuur.

Giant skid steer laders
Skid steer laders zijn de kleinste machines uit het portfolio van TOBROCO-GIANT en ontworpen om werkzaamheden die nu nog met de hand worden gedaan over te nemen. Op deze manier wordt fysieke belasting beperkt en werkzaamheden op een verantwoorde manier uitgevoerd. Door de korte wielbasis (74 cm) en het lage bedrijfsgewicht (vanaf 750 kg) kunnen deze machines zelfs in kleine ruimtes het zware werk verrichten. Op de stand staat een skid steer met 25 pk dieselmotor en compacte veegmachine. De skid steer lader worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren die zorgen voor extra duw- en trekkracht.

GIANT-TOBROCO is tijdens de International Rental Exhibition te vinden op stand 5610.

22 mrt 2017

Helicon MBO Boxtel neemt GIANT 4548 TENDO HD in ontvangst.

De afdeling Techniek en Mechanisatie van Helicon MBO Boxtel heeft onlangs een GIANT 4548 TENDO HD in ontvangst genomen. Toine Brock heeft woensdag 22 maart de sleutel feestelijk overhandigd aan docent Vlemminx en zijn klas. De verreiker die door Toine Brock, directeur en eigenaar van Tobroco Machines is aangeboden, gaat gebruikt worden om de kennis en diagnostische vaardigheden op het gebied van hydrauliek te ontwikkelen. Toine: “Onze Tendo zit vol met hydraulische systemen die met elkaar samenwerken. Daarom is deze verreiker een goede aanvulling op de rest van het materieel bij Helicon. Ook mogen ze echt aan de machine sleutelen.”

Meetopdrachten
Jan Vlemminx geeft aan dat met de aanvulling van de Tendo het praktijk-lespakket nu nog vollediger is. Vlemminx: “We zijn al goed voorzien van elektrische en elektronische praktijkopdrachten, maar te weinig op het hydraulische vlak en waren op zoek naar machine die we hiervoor mogen inzetten. We doelen dan vooral op het zelf inbouwen van storingen, hier een opdracht bij schrijven en leerlingen hieraan laten onderzoeken waar het probleem zit. Een elektrische storing is gemakkelijker in te bouwen dan een hydraulische, omdat er al snel gesleuteld moet worden.” Toine geeft aan dat de trainers van Tobroco ze daarin zullen ondersteunen. Vlemminx: ‘Voor ons het dit erg belangrijk, we willen immers niks stuk maken en maximaal rendement uit een machine halen zolang die er staat.’

Wisselwerking onderwijs en bedrijfsleven
TOBROCO Machines is de fabrikant van GIANT (telescoop) wielladers, verreikers, skidsteer laders en werktuigen. Alle machines worden ontworpen en gebouwd in een moderne fabriek in Oisterwijk. In 2016 werden ruim 2500 machines geproduceerd en voor 2017 is het doel gesteld om voor het eerst 3000 machines te produceren. Deze groei houdt in dat er technisch personeel nodig is en daarom wordt het steeds belangrijker om leerlingen in een vroeg stadium kennis te laten maken met echte praktijksituaties. Verder hoopt Tobroco dat er op deze manier leerlingen de weg naar Oisterwijk weten te vinden voor een stageplaats of een baan. Toine Brock: “De personeelsgroei binnen Tobroco is jaarlijks 15-20 medewerkers. Dit betekent dat we altijd op zoek zijn naar goede vakmensen. Mensen met een technische achtergrond zijn bij ons altijd welkom, mits ze van aanpakken weten.” 

Helicon MBO Boxtel is blij met de samenwerking van een regionale partner. Net als Tobroco zien ook zij een jaarlijkse groei en met de komst van de GIANT verreiker worden de leerlingen van de opleiding Techniek en Mechanisatie nog beter voorbereid op de praktijk. Een positieve ontwikkeling, die veel voordelen heeft in hun latere zoektocht naar een leuke, passende baan!

28 feb 2017

Tobroco-Giant USA maakt debuut tijdens ConExpo 2017

Nu de ConExpo nadert wordt er bij Tobroco-Giant USA alles in het werk gesteld voor een goed debuut. De beurs vindt eens in de drie jaar plaats in Las Vegas en wordt gezien als één van de grootste beurzen ter wereld op het gebied van constructie machines. Tobroco-Giant USA heeft zich recent gevestigd in Des Moines (Iowa) als onafhankelijk verkoop- en servicekantoor voor GIANT machines in Noord-Amerika.

Deelname aan ConExpo is één van de eerste stappen naar het uitrollen van het merk TOBROCO-GIANT in Amerika. Op dit moment wordt de markt van compacte loaders gedomineerd door skidsteers, maar de kleinere wielladers winnen aan populariteit. Steeds meer bedrijven kiezen voor compacte wielladers vanwege het comfort, bedieningsgemak, brandstofbesparingen en het feit dat de machines het grondoppervlak nauwelijks beschadigen. Daarnaast wordt deze beurs gebruikt om dealers te zoeken die de toenemende vraag naar compacte (telescopische) wielladers herkennen. “Het is belangrijk om dicht bij klanten te zijn zodat we lokaal ondersteuning kunnen bieden,” aldus de bedrijfsleider van Tobroco-Giant USA.  

Eén van de machines die tijdens ConExpo getoond wordt is de GIANT E-Skid. Deze elektrische skid steer lader is voor het eerst in Amerika te zien en wordt gebruikt om de nieuwste technologie te demonstreren. De E-Skid wordt aangedreven door vier hydraulische wielmotoren en voorzien van stroom door een accu van Jungheinrich. De machine staat gepland voor productie vanaf de tweede helft van 2017. Naast deze skid steer staan er diverse wielladers op de stand. Twee van deze wielladers zijn de zogenaamde “X-TRA” modellen. Karakteristiek voor een X-TRA model is het extra lage voorframe. Dit resulteert in een lager zwaartepunt en hierdoor kunnen de machines een aanzienlijk hogere kiplast aan. Het eerste model is de D263SW X-TRA met een eigen gewicht van 1.525 kg en 26 pk dieselmotor. De V452T X-TRA HD is het tweede model. Deze GIANT is uitgerust met een 45 pk dieselmotor, 12-tons assen en zwaardere eindaandrijving. Hierdoor bereikt de machine niet alleen een rijsnelheid van 28 km/h, maar beschikt de machine ook over meer trekkracht. Met een kiplast van 2.700 kg is de V452T X-TRA HD geschikt voor elke klus.       

Tobroco-Giant USA toont deze machines en meer op stand G1122, welke te vinden is op ConExpo’s Gold lot.

1 feb 2017

15.000ste GIANT geproduceerd in Oisterwijk

Vandaag werd er een nieuwe mijlpaal in de historie van TOBROCO-GIANT bereikt. Oprichter en eigenaar Toine Brock overhandigde de sleutels van de 15.000ste GIANT aan Karel Beel, directeur van Firma Beel. Firma Beel is één van de dealers van het eerste uur en verkoopt sinds 2002 GIANT’s in België. Deze samenwerking is zo goed bevallen dat het bedrijf sinds 2011 importeur voor België is en sinds 2015 voor Frankrijk.

Sterke groei
In 2001 liep de eerste GIANT wiellader van de lijn en sindsdien is de vraag naar GIANT machines blijven groeien. Door uitbreiding van het programma met telescoop laders en verreikers werd de productie van de 10.000ste machine al in 2014 bereikt. Ook na dit jaar bleef de populariteit van GIANT machines onverminderd groot. Mede door uitbreiding van het aantal modellen, introductie van skid steer laders en uitbreiding van het wereldwijde dealer netwerk werd deze week de 15.000ste GIANT geproduceerd. Dit betekend een verdubbeling van de productie binnen 3 jaar. 

Over GIANT
TOBROCO Machines is de fabrikant van GIANT (telescoop) wielladers, verreikers, skidsteer laders en werktuigen. Het bedrijf is opgericht in 1996 en in 2001 is het gestart met de productie van GIANT wielladers. Vandaag de dag biedt TOBROCO Machines een van de breedste portfolio's in de industrie met een totaal van 36 verschillende modellen in 40 landen. Alle machines worden ontworpen en gebouwd in onze moderne fabriek in Oisterwijk. Daarnaast is TOBROCO in 2013 gestart met een fabriek in Hongarije, waar voornamelijk het snij- en laswerk van de machines en aanbouwdelen wordt verricht. Op dit moment werken er enthousiaste teams van 160 personen in Oisterwijk en 70 personen in het Hongaarse Eger.

27 dec 2016

Compact Rent bevestigt kwaliteit GIANT met aanschaf van 30 machines

Compact Rent heeft wederom een groot aantal GIANT wielladers toegevoegd aan de verhuurvloot. Afgelopen jaren schafte Compact Rent telkens 15 GIANT machines per jaar aan, om zo een jonge verhuurvloot te behouden. Dit jaar sloot Compact Rent een overeenkomst voor 30 machines tijdens Bauma in München. Deze machines zijn onlangs uitgeleverd.

Johannes van der Veer, mede-eigenaar van Compact Rent: “Er is gekozen voor GIANT omdat we positieve reacties krijgen vanuit de markt. Klanten komen bij ons terug voor deze machines en dat is belangrijk. De machines zijn sterk, gebruiksvriendelijk en klanten kunnen er na een korte instructie direct mee aan de slag”.

De levering bestaat in totaal uit 10 stuks D332SWT X-TRA en 20 stuks V452T X-TRA HD modellen. Er is gekozen voor de D332SWT X-TRA vanwege zijn compactheid en wendbaarheid. Deze machine maakt het eenvoudig om moeilijk toegankelijke werkgebieden te bereiken.  De V452T X-TRA HD wordt gekenmerkt door zijn grote hefvermogen en rijsnelheid. Dit zorgt voor een efficiënt verloop van de werkzaamheden.

Compact Rent staat bekend als een flexibel en servicegericht bedrijf, met een jonge en frisse verhuurvloot. Er wordt meegedacht en waar nodig geadviseerd in de werkzaamheden van de klant. Momenteel beschikt Compact Rent over een verhuurvloot van 300 machines tussen de 800 kg en 25 ton, met alle mogelijke aanbouwdelen. Dit maakt de grote verhuurvloot ook nog eens enorm veelzijdig.

De veelzijdigheid van de machines zorgt ervoor dat Compact Rent wordt ingeschakeld door klanten uit vele diverse branches, zoals aannemerij, stratenmakerij, GWW, (groot) groen, hoveniers, sloopbedrijven, etc. De klanten zijn tevreden en spreken dan ook lovend over het bedrijf.

Bram Aalders, uitvoerder bij Verhoeve Milieu & Water B.V., doet regelmatig een beroep op de GIANT machines van Compact Rent. Voor een opdracht in Made, waarbij filters geplaatst worden op 16 meter diepte  vanwege grondverontreiniging, wordt gebruik gemaakt van een GIANT V452T X-TRA HD. De machine wordt gebruikt voor ondersteunend werk, zoals het afvoeren van zand en het bijrijden van materialen. Bram Aalders: “De GIANT machines zijn enorme sterk en betrouwbaar. Daarnaast zijn we ook erg tevreden over Compact Rent. Zij zijn flexibel en bieden een goede service aan hun klanten. Voor ons zijn Compact Rent en GIANT de perfecte combinatie”.

2 dec 2016

GIANT machines en werktuigen voor de paardenhouderij

TOBROCO-GIANT beschikt over een breed assortiment machines en werktuigen die uitermate geschikt zijn voor de paardenhouderij. Het compacte ontwerp van de machines, de veelzijdigheid en een specifiek assortiment aan werktuigen zorgen ervoor dat de diversiteit aan werkzaamheden in de paardenbranche eenvoudig uitgevoerd kunnen worden.

Compact ontwerp, grootse prestaties
GIANT machines zijn ontworpen om in kleine ruimtes en op ruw terrein te opereren. Dat voordeel komt goed tot uiting in een smalle paardenstal. Afhankelijk van de bandenkeuze hebben de machines  een breedte tussen de 78 en 210 centimeter. De hoogte begint bij 2 meter voor een machine met veiligheidsdak of 2,2 meter voor een machine met cabine. Door het gebruik van een neerklapbaar veiligheidsdak kan de hoogte van bepaalde modellen zelfs nog met 34 cm verlaagd worden.

Ondanks de compacte afmetingen en het lage eigen gewicht zijn de machines in staat een hoge trekkracht en kiplast te leveren. Een goed voorbeeld is het kleinste model wiellader, de D204SW. Deze machine heeft een eigen gewicht van 1100 kg, maar kan met een kiplast van 1000 kg bijna zijn eigen gewicht tillen. Indien er geen ruimte is voor een wiellader dan is een skid steer lader de ideale oplossing. Deze kleine giganten hebben een extreem korte wielbasis (74 cm) en laag bedrijfsgewicht (vanaf 750 kg). Met een kiplast van 230 kg kunnen deze machines zwaar werk uit handen nemen. 

Wanneer een machine met meer hefvermogen nodig is dan is de V452T de perfecte machine. Met zijn 4 cilindermotor (45 pk), 2 versnellingen en zware planetaire eindaandrijving wordt de V452T als een zeer comfortabele wiellader ervaren. De machine van 2400 kg biedt een hoge olieflow op de hydraulische functies zodat ook zware aanbouwdelen aangestuurd kunnen worden.

Specifieke aanbouwdelen voor de branche
Het zijn echter niet alleen de machines, maar ook de werktuigen die van groot belang zijn. Speciaal voor de paardenhouderij heeft GIANT een lijn met werktuigen in het assortiment die werkzaamheden vereenvoudigen. Naast de bekende werktuigen, zoals een mestvork, balenklem en palletvork zijn er diverse specifieke werktuigen beschikbaar. Denk hierbij aan een paardenmest zuigunit, manegevlakker en paardenmestbak. Door continue innovatie wordt deze lijn steeds verder uitgebreid . 

Hoofdrolspelers in een video
De bovenstaande machines zijn hoofrolspelers in een video die bij Academy Bartels in Hooge Mierde is opgenomen. Deze video laat zien dat GIANT machines uitstekend uit de voeten kunnen in de paardenhouderij en dat één machine breed inzetbaar is door de diversiteit aan werktuigen.

De video is te bekijken via de onderstaande link, klik hier!

 

26 okt 2016

TOBROCO-GIANT toont veelzijdigheid tijdens EuroTier

Van 15 tot en met 18 november is TOBROCO-GIANT aanwezig tijdens EuroTier in Hannover. Tijdens ’s werelds grootste veehouderijbeurs laat TOBROCO-GIANT de veelzijdigheid van GIANT machines voor deze industrie zien. Of het nu gaat om voeren, uitmesten, maaien of terreinonderhoud, met het juiste werktuig kan één GIANT al deze werkzaamheden uitvoeren. In hal 26 op stand 26F25 staan machines een aanbouwdelen opgesteld die geschikt zijn voor de veehouderij.

Klein maar krachtig
Skid steer laders zijn de kleinste machines uit het portfolio van TOBROCO-GIANT en ontworpen om werkzaamheden die nu nog met de hand worden gedaan over te nemen. Op deze manier wordt fysieke belasting beperkt en werkzaamheden op een verantwoorde manier uitgevoerd. Door de korte wielbasis (74 cm) en het lage bedrijfsgewicht (vanaf 750 kg) kunnen deze machines zelfs in kleine ruimtes het zware werk verrichten. Op de stand staat een skid steer met 25 pk dieselmotor en compacte veegmachine. De skid steer lader worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren die zorgen voor extra duw- en trekkracht.

Wielladers tot 5,6 ton
TOBROCO-GIANT biedt één van de breedste portfolio’s in de industrie als het gaat om (telescopische) wielladers. Wat betreft wielladers zijn er op dit moment 23 verschillende modellen beschikbaar. Dit begint bij de D204SW van 1100 kg en loopt tot de V761T van 5600 kg. Tijdens EuroTier staan er vier verschillende wielladers, inclusief de nieuwe V5003 HD.

De D332SWT is de kleinste kniklader en heeft een bedrijfsgewicht 1500 kg, heeft een 33 pk dieselmotor en kiplast van ruim 1000 kg. De D337T heeft hetzelfde motorvermogen, maar is met een bedrijfsgewicht van 2100 kg en kiplast van 1450 kg duidelijk een maatje groter. Met zijn 4 cilindermotor (45 pk), 2 versnellingen en zware planetaire eindaandrijving wordt de V452T als een zeer comfortabele wiellader ervaren. De machine van 2400 kg biedt een hoge olieflow op de hydraulische functies zodat ook zware aanbouwdelen aangestuurd kunnen worden. De V5003 HD is de grootste wiellader op de stand, heeft een bedrijfsgewicht van 3.400 kg en hefhoogte van 3.2 meter. HD staat hierbij voor Heavy Duty en dat houdt in dat de machine een hogere trekkracht heeft. Dit resulteert in een maximale snelheid van 28 km/h. Standaard is de V5003 HD voorzien van een hefarm met Z-kinematiek en dit maakt de machine uitermate geschikt voor veelzijdig werk.

Werken op hoogte
Voor werkzaamheden op “grote” hoogte heeft TOBROCO-GIANT zeven telescoopladers en twee verreikers in het assortiment. Op de stand zijn zowel het kleinste als het grootste model telescooplader te vinden. De D254SW TELE is het kleinste en meest compacte model met een gewicht van 1100 kg, breedte van slechts 92 cm en hefhoogte van ruim 2,8 meter. Het grootste model is de V761T TELE. Deze machines heeft een 76 pk (voldoet aan Stage IIIB norm) Deutz dieselmotor en hefhoogte van 5,1 meter. Door het powermanagement systeem is de machine volledig in te stellen per werktuig, zoals de olieflow, druk, rijmodus, etc. Dit zorgt voor optimale prestaties tijdens de werkzaamheden.

De verreikers van TOBROCO-GIANT zijn één van de meest compacte en veelzijdige machines in hun klasse omdat ze ontworpen zijn om in smalle ruimtes en op ruw terrein te manoeuvreren.  Standaard zijn de verreikers uitgevoerd met een proportioneel lastmomentbeveiliging, welke veiligheid combineert met optimale prestaties. Tijdens EuroTier tonen wij de 4548 TENDO HD. Deze machine is uitgerust met 45 pk dieselmotor, heeft een bedrijfsgewicht van 2950 kg en hefhoogte van 4,8 meter! 

Tijdens EuroTier staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties en aanbouwdelen. Wij zien u graag op stand 26F25!

10 okt 2016

Compacte machines voor de grond-, weg- en waterbouw

TOBROCO-GIANT beschikt over een breed assortiment machines en werktuigen die geschikt zijn voor de grond-, weg- en waterbouw. In totaal zijn er 36 verschillende modellen met een eigen gewicht dat uiteenloopt tussen de 750 en 5600 kg. Hiermee biedt GIANT één van de breedste portfolio’s uit de industrie. Het zijn echter niet alleen de machines, maar ook de werktuigen die van groot belang zijn. Door het werktuig aan te passen is een GIANT machine inzetbaar voor de diversiteit aan werkzaamheden in deze branche. Tijdens InfraPro 2016 is op stand 255 zelf te ervaren hoe multifunctioneel GIANT’s zijn.

Compact ontwerp, grootse prestaties
GIANT machines zijn ontworpen om in kleine ruimtes en op ruw terrein te opereren. Afhankelijk van de bandenkeuze hebben de machines  een breedte tussen de 78 en 160 centimeter. De hoogte varieert van iets meer dan 2 meter (met veiligheidsdak) tot ruim 2,6 meter (met cabine). Door het gebruik van een neerklapbaar veiligheidsdak kan de hoogte van bepaalde modellen zelfs nog met 34 cm verlaagd worden. Smalle en lage doorgangen zijn dus geen probleem en hierdoor zijn de machines ook binnen te gebruiken.

Ondanks de compacte afmetingen en het lage eigen gewicht zijn de machines in staat een hoge trekkracht en kiplast te leveren. Een goed voorbeeld is het kleinste model wiellader, de D204SW. Deze machine heeft een eigen gewicht van 1100 kg, maar kan met een kiplast van 1000 kg bijna zijn eigen gewicht tillen. De kiplast varieert van 1000 tot 4350 kilo voor de wielladers en van 750 tot 2100 kg voor de telescoop laders indien de hefarm uitgeschoven is.

X-TRA kracht
In vergelijking met standaard wiellader zijn de X-TRA modellen voorzien van een extra laag voorframe. Hierdoor kunnen de machines een aanzienlijk hogere kiplast aan. Een voorbeeld hiervan is de V452T X-TRA. In vergelijking met de standaard V452T heeft deze machine een kiplast die 550 kg hoger ligt (2600 kg versus 2050 kg). Door het verlaagde voorframe is de machine extra stabiel en heeft de machinist goed zicht op het werk. Deze X-TRA modellen worden vaak ingezet in de bouw voor grondwerkzaamheden, aanvoer van materialen, etc.

Ruim vertegenwoordigd tijdens InfraPro 2016
Met 2 skid steer laders, 4 wielladers en 1 telescooplader is TOBROCO-GIANT ruim vertegenwoordigd tijdens deze editie van InfraPro in Gorinchem. Iedere machine is uitgerust met werktuigen geschikt voor grond-, weg- en waterbouw.Het merendeel van deze werktuigen wordt in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Hierdoor zijn ze optimaal afgesteld op de machines en kunnen ze zo efficiënt mogelijk worden ingezet.      

Tijdens InfraPro staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties, aanbouwdelen en financieringsmogelijkheden. Wij zien u graag op stand 255!


20 sep 2016

Test GIANT V452T HD: een geweldig krachtige mier!

GreenTechPower heeft de GIANT V452T HD getest en werd verrast door haar eenvoudige bediening en oerdegelijke constructie. De wiellader was uitgevoerd in de heavy-duty-uitrusting met 12-tons planetaire assen, elektrisch inschakelbaar differentieel, gepatenteerd Stabilo-stabiliteitssysteem en een Pro-Inching snelheidsregeling.

 

Klik op de onderstaande foto om het complete test te lezen:

undefined

1 sep 2016

GIANT toont compleet portfolio machines en aanbouwdelen tijdens ATH

TOBROCO Machines neemt een dozijn machines mee naar AgroTechniek Holland en toont modellen uit alle productcategorieën. Uiteraard zullen de machines uitgerust zijn met werktuigen die geschikt zijn voor een groot aantal werkzaamheden in de agrarische sector. De V5003 TELE HD en E-SKID zullen op stand 3.17 de primeurs zijn.

Tijdens ATH staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties, aanbouwdelen en financierings- mogelijkheden. Wij zien u graag op stand 3.17!

Wielladers
De wielladers worden van klein tot groot vertegenwoordigd door 5 machines. Allereerst is daar de compacte krachtpatser; D204SW. Met een bedrijfsgewicht van 1100 kg en kiplast van 1000 kg kan deze machine bijna zijn eigen gewicht tillen. De D263S is met zijn 26 pk dieselmotor en gewicht van 1480 kg duidelijk een maatje groter. Gevolgd door de D337T. Een machine van 2100 kg met hydrostatische 4-wiel aandrijving en automatische sperfunctie. De kiplast van 1450 kg en hefhoogte van ruim 280 cm maken de machine geschikt voor het uitvoeren van een grote diversiteit aan werkzaamheden.

Voor het zwaarder werk biedt GIANT de V452T. Deze machine behoort tot één van de meest verkochte modellen en dat is niet zonder reden. Met zijn 45 pk, 2400 kg, 2 versnellingen en zware planetaire eindaandrijving biedt de wiellader een hoge olieflow op de hydraulische functies zodat ook zware aanbouwdelen aangestuurd kunnen worden. Het grootste model kniklader op de stand is de V4502T. Dit model is geconstrueerd op een robuust frame, waardoor de machine zeer stabiel is. De hefarm met Z-kinematiek zorgt ervoor dat de kracht bij het laden en lossen optimaal verdeeld wordt en een kiplast van 2000 kg geen probleem is.  

Telescoop laders
Voor werkzaamheden waarbij hoogte belangrijk is zijn de GIANT telescoop laders uitermate geschikt. Op de stand zijn drie verschillende tele versies te vinden met een hefhoogte die varieert van 2,8 tot ruim 5,1 meter. De kleinste en meest compacte versie is de D254SW TELE met een gewicht van 1100 kg  en breedte van slechts 92 cm. Een nieuw model in de 50 pk klasse is de V5003 TELE HD. Dit is de eerste GIANT telescooplader in Heavy Duty uitvoering. De machine wordt aangedreven door zware 14-tons assen met hydrostatische 4 wiel aandrijving met automotive besturing. Op beide assen zit een 100% sper, welke ingeschakeld kan worden door een drukknop op de joystick. De telescooplader bereikt een topsnelheid van 28 km/h en met de uitschuifbare hefarm wordt een hoogte bereikt een 4,3 meter!

De V761T TELE is het derde model telescooplader en ook direct het grootste model uit het gamma van GIANT. Deze machine is uniek in zijn klasse en biedt een geheel nieuwe ervaring op het gebied van productiviteit, comfort en efficiëntie. De V761T TELE is voorzien van een krachtige 76 pk Deutz motor, standaard LS pomp en comfortabele cabine. De meest veelzijdige en praktische functie is het powermanagement systeem, welke oneindig veel mogelijkheden biedt. Hierdoor is de machine volledig in te stellen per werktuig, zoals de olieflow, druk, rijmodus, etc. Dit zorgt voor optimale prestaties tijdens de werkzaamheden.

Skidsteer laders
Na de Agritechnica van 2015 is de E-skid voor het eerst op een agri beurs in Nederland te zien. Dit, volledig elektrische concept model, is op afstand bestuurbaar, heeft een laag geluidniveau en is emissievrij. Met deze innovatie zet GIANT een nieuwe stap richting milieuvriendelijke machines. Daarnaast zijn beide dieselversies met 20 pk (SK 201 D) of 25 pk (SK 251 D) op de stand vertegenwoordigd. Alle skidsteer laders worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren. Deze zorgen niet alleen voor extra duw- en trekkracht, maar zijn daarnaast onderhoudsarm.

4548 TENDO verreiker
De TENDO is ontworpen om in kleine ruimtes en op ruw terrein te opereren. Met een beperkte breedte van 160 centimeter, hoogte van nog geen 2 meter en een kleine draaicirkel  is de verreiker zowel binnen als buiten goed inzetbaar. Recent is de machine aan een onderzoek onderworpen waarbij de verreiker is getoetst conform de nieuwste internationale veiligheidseisen. Een onafhankelijke bureau heeft met een team van specialisten de keuring uitgevoerd en hieruit is gebleken dat de verreikers voldoen aan EN ISO 12100 en de EN 1459 norm. Dit heeft mede te maken met goede zicht vanuit de cabine en de standaard proportionele lastmomentbeveiliging, welke veiligheid met optimale prestaties combineert.  

Tijdens ATH staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties, aanbouwdelen en financieringsmogelijkheden. Wij zien u graag op stand 3.17!

5 aug 2016

GIANT TENDO voldoet aan nieuwste internationale veiligheidseisen

Recentelijk heeft Aboma de GIANT TENDO aan een onderzoek onderworpen waarbij de verreikers zijn getoetst conform de nieuwste internationale veiligheidseisen. Dit onafhankelijke bureau heeft met een team van specialisten de keuring uitgevoerd en hieruit is gebleken dat de verreikers voldoen aan EN ISO 12100 en de EN 1459 norm.

Machineveiligheid en –stabiliteit
“Als producent staat de veiligheid en stabiliteit van onze machines voorop,” aldus Hein-Jan Hoogers, CE-coördinator bij Tobroco Machines. “We bestaan inmiddels 15 jaar en produceren zo’n 60 machines per week, deze moeten veilig zijn. We werken al sinds 2002 met Aboma samen omdat zij een toonaangevende organisatie zijn en een bewezen trackrecord binnen hun vakgebied hebben. Tijdens de uitgebreide keuring is er onder andere  gekeken naar het ontwerp, gebruik, stabiliteit, geluidsemissies enzovoort. Dat de TENDO aan alle nieuwe eisen voldoet geeft ons veel voldoening. Een machine moet veilig zijn voor de gebruiker en zijn omgeving.”


Internationale normen
EN ISO 12100 is een internationale standaard voor de veiligheid van machines (algemeen) en de EN 1459 is een Europese norm voor de veiligheid en stabiliteit van ruw terrein verreikers. Voor Tobroco Machines zijn deze internationale veiligheidsnormen van belang omdat de machines naar 40 landen worden geëxporteerd. Door aan beide normen te voldoen wordt de veiligheid van de TENDO in deze landen erkend.

27 mei 2016

TOBROCO Machines “gekroond” tot beste MKB van Nederland

Tijdens een feestelijke uitreikingsavond heeft TOBROCO Machines uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima de Koning Willem I Prijs 2016 ontvangen in de categorie MKB. Deze nationale ondernemingsprijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks toegekend aan ondernemingen die het beste ondernemerschap hebben getoond. Het bestuur van de Koning Willem I stichting sprak zijn bijzondere waardering uit voor de wijze waarop TOBROCO Machines zich ontwikkeld heeft tot een producent van hoogwaardige (land)bouwmachines en deze wereldwijd exporteert. Eigenaar en oprichter Toine Brock: "We zijn heel erg trots dat we deze prijs hebben gewonnen, dit is een kroon op ons werk. Maar deze prijs was niet mogelijk geweest zonder onze medewerkers en dealers".

Naast TOBROCO Machines ontving Koninklijke Philips N.V. de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf en Koppert Cress B.V. de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De winnaars werden tijdens de uitreiking geroemd om hun durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. Dé eigenschappen waarmee een onderneming zich kan onderscheiden. Onder de ruim 250 aanwezigen waren tal van hoogwaardigheidsbekleders waaronder de President van de Nederlandsche Bank, Commissaris van de Koning en de burgemeester van Eindhoven. Daarnaast was de top van het Nederlandse bedrijfsleven vertegenwoordigd waaronder eerdere winnaars van de Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

9 mei 2016

GIANT toont wereldpremière tijdens TKD

TOBROCO Machines toont tijdens de Technische Kontakt Dagen een wereldpremière in de vorm van de GIANT V5003 X-TRA HD. “Deze wereldpremière is speciaal voor de TKD bewaard omdat de Nederlandse markt voor ons zeer belangrijk is”, aldus Toine Brock, oprichter van TOBROCO Machines. “Hier is men reeds jaren bekend met GIANT wielladers en kan dus een goed oordeel geven over deze nieuwe machine”. 

De V5003 X-TRA HD is echter niet de enige primeur die getoond wordt. Op het eigen testterrein biedt GIANT namelijk de mogelijk om met de volledig elektrische skid steer lader te werken. Dit, op afstand bestuurbare, conceptmodel is voor het eerst te bewonderen op een Nederlandse beurs. Bezoekers kunnen zelf de het lage geluidsniveau en het emissievrije werken ervaren. Net als de benzine en diesel versies heeft de elektrische skid steer een duurzaam ontwerp en vier wielmotoren voor extra duw- en trekkracht. De hydraulische snelwissel zorgt ervoor dat aanbouwdelen gemakkelijk gewisseld kunnen worden, zonder dat afstappen noodzakelijk is.        

Naast deze primeurs is er op stand 16 een breed aanbod aan GIANT machines en aanbouwdelen te vinden. Op de 800 m2 grote stand staan verschillende skid steer laders, wielladers, telescoopladers en verreikers. Alle machines zijn uitgerust met aanbouwdelen die geschikt zijn voor werkzaamheden in de bouw, stratenmakerij, groenvoorziening of privé gebruik.

Nieuwe V5003 modellen

Vanwege het aanscherpen van de emissienormen zijn de V5003T en V6004T modellen, met 60 pk dieselmotor, uitlopend. GIANT speelt hier op in door een reeks nieuwe V5003 modellen te introduceren. De V5003 HD (opvolger V6004T), V5003 X-TRA HD (opvolger V6004T X-TRA) en V5003 TELE HD (opvolger V6004T TELE) beschikken over een 50 pk dieselmotor van Kubota en hebben een hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing, 14 tons assen met elektrisch in te schakelen sper op beide assen. Meer details over de nieuwe V5003 modellen zijn hier te vinden (lees meer).

Volop demonstraties
Een groot deel van de stand wordt ingericht als demoterrein zodat bezoekers zelf kennis kunnen maken met GIANT machines. Naast de elektrische skidsteer lader wordt er doorlopend gedemonstreerd met een dieselvariant van deze kleine gigant. Tevens zijn de V5003 X-TRA HD, D254SW en V452T X-TRA HD beschikbaar. Met een ruim assortiment aanbouwdelen wordt getoond dat de multifunctionele machines geschikt zijn voor zowel bouwbedrijven, bestratingsbedrijven als hoveniers.

Breed portfolio aan machines

Vandaag de dag biedt TOBROCO Machines één van de breedste portfolio’s in de industrie met een totaal van 36 verschillende modellen. Naast het demoterrein zal er dan ook een  ruim aanbod aan machines te bewonderen zijn. Zo staan er de D332SWT X-TRA, D337T HD, V452T HD, V5003 en V761T wielladers. Twee verschillende telescoopladers, de D254SW TELE en V5003 TELE en een GIANT 4548 Tendo verreiker.

Aantrekkelijke financieringsactie
Tot en met 30 juni 2016 biedt GIANT Finance de mogelijkheid om nieuwe machines én aanbouwdelen te financieren tegen een rente van 0,99% (bij een looptijd van 36 maanden). Hierdoor worden liquide middelen vrijgehouden voor de dagelijkse bedrijfsvoering. En alleen de machine en aanbouwdelen gelden als onderpand.

Tijdens de TKD staan onze experts klaar om meer informatie te verstrekken over het complete aanbod GIANT Machines, beschikbare opties, aanbouwdelen en financieringsmogelijkheden. Wij zien u graag op stand 16! 

4 mei 2016

Nieuwe V5003 modellen

Vanwege het aanscherpen van de emissienormen zijn de V5003T en V6004T modellen, met 60 pk dieselmotor, uitlopend. GIANT speelt hier op in door een reeks nieuwe V5003 modellen te introduceren. De V5003 HD (opvolger V6004T), V5003 X-TRA HD (opvolger V6004T X-TRA) en V5003 TELE HD (opvolger V6004T TELE) beschikken over een 50 pk dieselmotor van Kubota en hebben een hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing, 14 tons assen met elektrisch in te schakelen sper op beide assen.

De V5003 HD wiellader heeft een bedrijfsgewicht van 3.400 kg en hefhoogte van 3.2 meter. HD staat hierbij voor Heavy Duty en dat houdt in dat de machine een hogere trekkracht heeft. Dit resulteert in een maximale snelheid van 28 km/h. Standaard is de V5003 HD voorzien van een hefarm met Z-kinematiek en dit maakt de machine uitermate geschikt voor veelzijdig werk.

Bij de V5003 X-TRA HD is de hefarm voorzien van de zogenaamde P-kinematiek. Hierdoor is het voorframe lager, heeft de machinist beter zicht op het werktuig en is de machine zeer stabiel. Met een kiplast van 3.800 kg en een maximale rijsnelheid van 28 km/h is de V5003 X-TRA HD uitermate geschikt voor klanten waarbij een hoge productiviteit belangrijk is.

Met de V5003 TELE HD is er nu voor het eerst ook een telescooplader in Heavy Duty uitvoering. Het bedrijfsgewicht van slechts 3.850 kg en de geringe breedte vanaf 140 cm, maakt deze telescooplader tot een compacte machine. Toch kan de machine een snelheid bereiken van 28 km/h en de uitschuifbare hefarm een hoogte bereiken van 4.3 meter!

Kom tijdens de TKD naar stand 16 en zie de V5003 X-TRA HD voor het eerst in actie!

26 apr 2016

TOBROCO Machines genomineerd voor Koning Willem I Prijs 2016!

Machinebouwer TOBROCO Machines uit Oisterwijk is genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie MKB. Deze landelijke ondernemingsprijs  wordt gezien als ‘dé Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ en is een beloning voor goed ondernemerschap. Na een uitgebreide selectieprocedure onder 73 ondernemingen zijn er uiteindelijke drie genomineerden overgebleven. “Deze nominatie is een beloning voor het gehele TOBROCO team”, aldus oprichter en eigenaar Toine Brock. “Als je ziet wat we bereikt hebben en wat er de komende jaren nog staat te gebeuren, dan mogen we trots zijn”. Op donderdag 26 mei wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. 

TOBROCO Machines is de fabrikant van GIANT (telescoop) wielladers, verreikers, skid steer laders en aanbouwdelen. Het bedrijf is opgericht in 1996 en in 2001 is het gestart met de productie van GIANT wielladers in een oude varkensstal. Sindsdien is het hard gegaan met het bedrijf. Jaarlijks groeit het bedrijf met ongeveer 20% en zal het dit jaar voor het eerst 2500 eenheden produceren. De afzet hiervan vind plaats in ruim 40 landen. Daarnaast is TOBROCO in 2013 gestart met een fabriek in Hongarije, waar voornamelijk het las- en snijwerk van de machines en aanbouwdelen wordt verricht. Op dit moment werken er 140 personen in Oisterwijk en 70 personen in het Hongaarse Eger.

De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs, die sinds 1958 tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. Met het uitreiken van de Prijs stelt de Koning Willem I Stichting zich ten doel om bekendheid te geven aan en belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie en om creatief en innovatief ondernemerschap te stimuleren. Brainport Regio Eindhoven zal op 26 mei het toneel van de uitreiking zijn. Hierbij staat het thema ‘Creating the Future’ centraal.

29 mrt 2016

KIRKLAND UK ONTVANGT AWARD VAN PRINSES ANNE

Kirkland UK, GIANT dealer in Engeland, heeft als nieuwe exposant een prijs ontvangen voor beste stand tijdens Agri-Expo. Deze Chris Smith Award werd uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid, Prinses Anne.

Wij feliciteren Kirkland met deze geweldige prestatie en hun inzet voor GIANT Machinery!

4 mrt 2016

GIANT GAAT GROEN EN ALLROUND TIJDENS BAUMA 2016

GIANT Machinery presenteert tijdens Bauma een uitgebreid gamma aan skid steer laders, wielladers, telescoopladers, verreikers en aanbouwdelen op buitenstand 616/7. Het belangrijkste nieuws richt zich op milieuvriendelijke presentaties met de volledig elektrische skid steer lader en V761T TELE, welke voldoet aan de Stage IIIB norm. GIANT machines staan bekend om het leveren van productiviteit en het brede aanbod aanbouwdelen maakt de machines enorm veelzijdig. Hoe allround GIANT machines zijn wordt gedemonstreerd op het demoterrein.

Groene prestaties
Bauma 2016 wordt de eerste beurs waar bezoekers de elektrische GIANT skid steer lader in actie kunnen zien. Met deze nieuwste innovatie voldoet GIANT aan de vraag van klanten naar milieuvriendelijke machines. Tijdens demonstraties van dit, op afstand bestuurbare, concept model kunnen bezoekers het lage geluidsniveau en het emissievrije werk van deze compacte machine ervaren.

Een andere machine die zijn debuut op een beurs voor bouwmachines zal maken is de V761T TELE. Deze ultieme tool carrier is de grootste GIANT telescooplader uit het gamma. De 76 pk sterke Deutz dieselmotor zorgt ervoor dat de machine enorm krachtig is en toch voldoet aan de Stage IIIB en Tier 4 normen. Het intelligente powermanagement systeem zorgt voor een optimale verdeling van het aanwezige motorvermogen over de rij- en werkhydrauliek. Dit in combinatie met een hefhoogte van 5.1 meter maakt de V761 uniek in zijn klasse.

Demonstreren van veelzijdigheid

Het demo terrein, met vier machines en een ruime diversiteit aan aanbouwdelen, wordt gebruikt om te laten zien hoe veelzijdig GIANT machines zijn.  Naast de elektrische skid kunnen bezoekers kennis maken met een 25 pk sterke dieselversie van de skid steer lader (SK251D), de D254SW telescooplader en V452T X-TRA HD wiellader. Deze Heavy Duty wiellader uit de X-TRA serie staat bekend om zijn extra hoge kiplast en hefkracht. De D254SW TELE is een compacte, krachtige machine met een hefhoogte van meer dan 2.8 meter.

GIANT presenteert nieuw model
Naast de demonstratie machines presenteert GIANT een nieuwe wiellader, de V5003 X-TRA HD. Dit nieuwe model beschikt over een 50 pk dieselmotor van Kubota en heeft een hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing en 14 tons assen. Met een kiplast van 3.800 kg en een maximale rijsnelheid van 28 km/h is de V5003 X-TRA HD uitermate geschikt voor klanten waarbij een hoge productiviteit belangrijk is.

Specifiek voor de wegenbouw en stratenmakers staan er een D204SW en D332SWT X-TRA met aanbouwdelen die geschikt zijn voor deze werkzaamheden. Voor klanten waarbij de hefhoogte belangrijk is staan er een GIANT 4585 Tendo verreiker en een telescooplader uit de V5003 serie.

Bieden van oplossingen
“We build what you want” is het motto van GIANT en dat is exact wat we doen. Als klanten op zoek zijn naar een machine of aanbouwdeel voor specialistisch werk, dan biedt GIANT een oplossing. En het stopt niet nadat de machine aan een klant geleverd is. GIANT Machinery biedt ondersteuning , service en onderdelen van de beste kwaliteit om de investering die klanten in onze machines gedaan hebben te beschermen. 

Tijdens Bauma 2016 hebben bezoekers de mogelijkheid om te ervaren waar GIANT Machinery voor staat. Onze experts kunnen meer informatie verstrekken over GIANT machines, de prestaties en de beschikbare opties en aanbouwdelen.

12 feb 2016

VEELZIJDIGE GIANT SKIDSTEER VOLLEDIG IN PRODUCTIE GENOMEN

In oktober 2014 onthulde GIANT zijn eerste skidsteer tijdens de GIANT open dagen. Na iets meer dan een jaar van ontwikkeling en testen is de kleine gigant volledig in productie genomen. Speciaal voor deze compacte  machines is er eind 2015 een nieuwe en moderne productielijn opgezet, welke in januari in gebruik is genomen.

Dat deze sterke en flexibele skidsteer machines een goede uitbreiding zijn op de bestaande productrange blijkt wel uit het feit dat de eerste machines reeds afgeleverd zijn aan dealers in Duitsland, Zwitserland, Nederland, Engeland en Denemarken.

Een GIANT skidsteer combineert een laag eigen gewicht (750 kg) en compacte afmetingen met een hoge trekkracht en kiplast. Dit maakt de machine veelzijdig en geschikt voor verschillende sectoren. Met de diverse opties en aanbouwdelen is een GIANT skidsteer volledig aan te passen aan werkzaamheden in de agrarische sector,  (wegen)bouw, groenvoorziening of voor privé gebruik.

Momenteel bestaat het programma uit 3 verschillende skidsteer modellen. Eén benzine versie met 21 pk (SK 211 G) en twee diesel versies met 20 pk (SK 201 D) of 25 pk (SK 251 D). De wielen worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren, welke daarnaast onderhoudsarm zijn.

12 jan 2016

TOBROCO Machines binnenkort op tv: Doe Maar Duurzaam (RTL 7)

De fysieke belasting in werkend Nederland is aan het afnemen, maar er zijn nog steeds branches waar het houdings- en bewegingsapparaat flink wordt belast. Denk hierbij aan de bouw en de landbouw, er wordt namelijk nog steeds zwaar werk verricht. Dit werk kan verlicht worden door middel van machines. Toine Brock van Giant Tobroco vertelt op welke wijze de machines het werk verlichten. Hoe worden de machines ontworpen en ontwikkeld? Dat is te zien in Doe Maar Duurzaam!

Zondag 31 januari 2016 om 12.30 uur te zien in Doe Maar Duurzaam bij RTL 7

Deze machines verlichten werk

De fysieke belasting in werkend Nederland is aan het afnemen, maar er zijn nog steeds branches waar het houdings- en bewegingsapparaat flink wordt belast. Denk hierbij aan de bouw en de landbouw, er wordt namelijk nog steeds zwaar werk verricht. Dit werk kan verlicht worden door middel van machines. Toine Brock van Giant Tobroco vertelt op welke wijze de machines het werk verlichten. Hoe worden de machines ontworpen en ontwikkeld? Dat is te zien in Doe Maar Duurzaam!

Zondag 31 januari 2016 om 12.30 uur te zien in Doe Maar Duurzaam bij RTL 7

Alles over deze machines is zondag 31 januari te zien in de thema-uitzending Techniek van Doe Maar Duurzaam. Doe Maar Duurzaam is een informerend programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidbranche. Dit kan variëren van Energie tot Duurzaam Ondernemen en van Milieu tot Bouw. Doe Maar Duurzaam is het totaalplaatje van verschillende duurzaamheidaspecten om mensen bewust te maken van de duurzame mogelijkheden binnen ieder aspect van het dagelijks leven.

De herhaling is te zien op zaterdag 6 februari 2016 om 13.30 uur in Doe Maar Duurzaam bij RTL 7

12 okt 2015

Agritechnica 2015

’s Werelds grootste landbouwmachinebeurs vindt dit jaar weer plaats met de Agritechnica in Hannover. Van 8 tot 14 november nemen zo’n 2.750 geregistreerde standhouders uit 49 verschillende landen deel aan de beurs in de grote West-Duitse provinciestad, waar jaarlijks zo’n 450.000 bezoekers uit 90 verschillende landen op af komen.

’s Werelds grootste landbouwmachinebeurs vindt dit jaar weer plaats met de Agritechnica in Hannover. Van 8 tot 14 november nemen zo’n 2.750 geregistreerde standhouders uit 49 verschillende landen deel aan de beurs in de grote West-Duitse provinciestad, waar jaarlijks zo’n 450.000 bezoekers uit 90 verschillende landen op af komen. Daarmee heeft het de grootste rivaal – de Sima show in Parijs – van de troon gestoten als belangrijkste landbouwbeurs binnen Europa. Vooral de interesse vanuit het buitenland is groot. Het aantal buitenlandse standhouders bedraagt dit jaar 54 procent, terwijl dat percentage tien jaar geleden nog op 33 procent lag. Nederland is met 112 bedrijven, na Italië, de grootste leverancier van standhouders.

Eén van de speerpunten tijdens de 2015 editie is ‘smart farming’. De focus ligt duidelijk op high tech tijdens het evenement. De Agritechnica begint op 8 en 9 november met twee exclusieve previewdagen. Daarna volgen de ‘gewone’ beursdagen van 10 tot en met 14 november. De aanwezigheid van GIANT op de Agritechnica is dé gelegenheid om de nieuwste ontwikkelingen te delen met de markt en de reacties te peilen!

11 okt 2015

GIANT Roetfilters

GIANT speelt in op de groeiende vraag naar emissiearme milieuvriendelijke mobiele machines door constant aan verbeteringen te werken om u als klant optimaal te dienen.

GIANT Roetfilters

GIANT speelt in op de groeiende vraag naar emissiearme milieuvriendelijke mobiele machines door constant aan verbeteringen te werken om u als klant optimaal te dienen.

Momenteel bestaan er minimale wettelijke grenswaarden voor dieselmotoremissie (DME). Toch probeert TOBROCO de blootstelling zo veel mogelijk te beperken door vervangingsmaatregelen te introduceren in de vorm van roetfilters, om zo tot 99% van de roetdeeltjes te filteren en daarmee de leef-en werkomstandigheden van zowel werkers als klanten te verbeteren. Voor bestaande machines is er de mogelijkheid om tijdelijk een demontabele roetfilter met uitlaatkatalysator in gebruik te nemen, die tevens uitneembaar en uitspoelbaar is. Daarnaast hebben deze machines een automatisch regenererend systeem, welke volledig voldoet aan de VERT-norm en zelfs geschikt is voor de verkoop in Zwitserland. Deze filters zijn een aanloop naar de nieuwe normen voor machines tot 19 kW waarvoor vanaf 2019 de Stage V norm zal gaan gelden. De nieuwe machines komen met een optioneel ingebouwde effectief roetfilter. Optisch is de werking van het roetfiltersysteem ook aan te tonen doordat het de mogelijkheid heeft om het roetfilterelement, voor buitentoepassingen, te vervangen door de demper unit om zo de geluidsoverlast te verminderen.

Tevens verstrekken diversen overheden in Europa subsidies voor het aanschaffen van een roetfiltersysteem, om zo de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De verwachting is dat Nederland op korte termijn zal volgen.

2 okt 2015

TOBROCO Machines genomineerd voor BOV-trofee 2015

Met gepaste trots kan TOBROCO Machines (fabrikant van de GIANT) melden dat het bedrijf genomineerd is voor de BOV-trofee 2015

TOBROCO Machines genomineerd voor BOV-trofee 2015

Met gepaste trots kan TOBROCO Machines (fabrikant van de GIANT) melden dat het bedrijf genomineerd is voor de BOV-trofee 2015. BOV staat voor Beste Ondernemers Visie. De organisatie is opnieuw in handen van de Junior Kamer Hart van Brabant. Zoals de naam al zegt, wordt gezocht naar de beste ondernemer.

Op donderdag 3 december wordt voor de 16de keer de Beste Ondernemers Visie Trofee voor Midden Brabant uitgereikt. De jury speelt daarbij een belangrijke rol. De juryleden zijn lokale ‘captains of industry’ uit allerlei disciplines die een scherp en evenwichtig beeld vormen over de kandidaten.

Dit jaar strijden de volgende bedrijven om de trofee:

 • Brouwers Groenaannemers, te De Moer
 • M.J. van Riel, te Tilburg
 • Prezent, te Tilburg
 • Tricorp, te Rijen
 • Vekopak, te Tilburg
 • TOBROCO Machines, te Oisterwijk
7 sep 2015

GIANT genomineerd voor Gouden Klavertje Vier!

Het Stabilo systeem van GIANT is genomineerd voor het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs van Groen Techniek Holland. De prijs wordt toegekend door een erkende vakjury...

GIANT genomineerd voor Gouden Klavertje Vier

Het Stabilo systeem van GIANT is genomineerd voor het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs van Groen Techniek Holland. De prijs wordt toegekend door een erkende vakjury die bestaat uit Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Gert Vreemann (CUMELA/Grondig), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (BDU/Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG).

 

Gepatenteerd Stabilo-systeem

Het Nederlandse bedrijf TOBROCO Machines brengt een innovatief stabiliseringssysteem voor wielladers op de markt. Het stabiliseringssysteem draagt bij aan de veiligheid tijdens werkzaamheden en het rijcomfort. De fabrikant van GIANT skid steer laders, (telescopische) wielladers, verreikers en aanbouwdelen heeft een patent bedongen op het zogeheten Stabilo systeem.

In het knikpunt van de machine zitten 2 cilinders, links en rechts van de knikkogel, gemonteerd. Als de bestuurder het stabilo systeem inschakelt, zullen de cilinders tegen de knikkogel aan drukken. Hierdoor zullen het voor- en achterframe star worden en wordt het pendeleffect van de machine gestabiliseerd. De cilinders kunnen ook gebruikt worden als een schokdemper. De cilinders deinzen mee met het pendelende voor- en achterframe en dempt de schokken.

Bij het werken met zware lasten op ongelijk terrein beschermt het Stabilo systeem de machine tegen kantelen en draagt het dus bij aan de veiligheid van de bestuurder. Het Stabilo systeem is als optie beschikbaar voor de GIANT D263S t/m GIANT V452T X-TRA HD.

Bekijk hier een video van het Stabilo systeem: https://www.youtube.com/watch?v=8azo0IcEXKw

7 jul 2015

Dealerschap Ballyward Plant Services (Ierland)

TOBROCO Machines feliciteert Ballyward Plant Services met hun dealerschap voor GIANT.

Het Ierse magazine EQUIP besteed een volle pagina aan het nieuwe dealerschap.

undefined

(Klik om te vergroten)

5 jun 2015

Verkoop van GIANT skidsteer gaat als een speer

Een half jaar geleden vonden de GIANT open dagen plaats in de fabriek in Oisterwijk (NL). Tijdens dit evenement verraste GIANT de bezoekers met de introductie van skidsteer. Het betekende een uitbreiding op de bestaande productrange van (telescoop) wielladers en verreikers. Sinds de introductie is er een enorme vraag naar de skidsteers ontstaan.

Verkoop van GIANT skidsteer gaat als een speer

Een half jaar geleden vonden de GIANT open dagen plaats in de fabriek in Oisterwijk (NL). Tijdens dit evenement verraste GIANT de bezoekers met de introductie van skidsteer. Het betekende een uitbreiding op de bestaande productrange van (telescoop) wielladers en verreikers. Sinds de introductie is er een enorme vraag naar de skidsteers ontstaan. Wie nog een skidsteer wil bestellen die voor het einde van dit jaar wordt uitgeleverd, moet snel zijn…

Door de vraag uit de markt was bekend dat in de agrarische sector een grote afzetmarkt is voor dit soort machines. Tot ieders verbazing wordt de skidsteer in diverse andere sectoren afgezet, zoals constructie, hoveniers en voor privé gebruik. Vanwege zijn lage eigen gewicht (750 kg) en compacte afmetingen kan de machine eenvoudig op een aanhanger worden getransporteerd.

GIANT heeft momenteel 3 modellen skidsteers in het programma. De GIANT SK 211 G wordt aangedreven door een benzine motor (21 pk). De andere 2 modellen beschikken over een Kubota diesel motor (20 en 25 pk). De wielen worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren. Daarnaast bieden de skidsteers veel hydraulische mogelijkheden om de diverse aanbouwdelen aan te drijven.

4 jun 2015

Extra trekkracht GIANT D337T

De GIANT D337T heeft als optiemogelijkheid om de machine uit te rusten met 2 versnellingen. Deze optie is aangepast, waardoor de machine met een dubbele versnelling wordt uitgevoerd met een Heavy Duty aandrijving. Hierdoor zal de trekkracht van deze machine met 27% stijgen.

Extra trekkracht GIANT D337T

De GIANT D337T heeft als optiemogelijkheid om de machine uit te rusten met 2 versnellingen. Deze optie is aangepast, waardoor de machine met een dubbele versnelling wordt uitgevoerd met een Heavy Duty aandrijving. Hierdoor zal de trekkracht van deze machine met 27% stijgen. De eerste versnelling biedt een rijsnelheid van 0 tot 10 km per uur en de tweede versnelling biedt een rijsnelheid van 0 tot 25 km per uur.

De Heavy Duty variant van deze machine is ontwikkeld naar aanleiding van de vraag uit de markt. De GIANT D337T is een veel verkochte machine op o.a. agrarische bedrijven vanwege zijn compacte bouwwijze en hoge kiplast (1.450 kg). Deze machine wordt dan ook vaak tot het uiterste gedreven door de gebruiker. Met de dubbele versnelling biedt de machine dus nog hogere prestaties.

3 jun 2015

Beveilig uw GIANT met track & trace en profiteer van de subsidieregeling

Veel agrariërs krijgen te maken met diefstal op hun bedrijf. De grootste schadepost ontstaat door de diefstal van machines. Omdat bedrijven steeds vaker hun mobiele tankinstallaties beveiligen richten dieven zich meer op machines. Naast rupskranen zijn ook trekkers voor beregeningsinstallaties vaak het doelwit.

Beveilig uw GIANT met track & trace en profiteer van de subsidieregeling

Veel agrariërs krijgen te maken met diefstal op hun bedrijf. De grootste schadepost ontstaat door de diefstal van machines. Omdat bedrijven steeds vaker hun mobiele tankinstallaties beveiligen richten dieven zich meer op machines. Naast rupskranen zijn ook trekkers voor beregeningsinstallaties vaak het doelwit.

Voertuigbeveiliging van KommaTrace komt in aanmerking voor subsidie. Als u lid bent van LTO Noord, ZLTO en LLTB krijgt u 20% korting op de aanschafprijs. Deze korting is op basis van collectieve inkoop.

Bent u agrarische ondernemer? Dan is op de aanschaf een subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie mogelijk. De subsidie bedraagt 50% op de aanschafkosten en wordt via LTO Nederland verdeeld. Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient u een beveiligingsscan uit te laten voeren door het CCV. Uit deze scan moet blijken dat de gewenste maatregel geschikt is voor uw situatie.

Wat is Track & Trace?

Track en trace is een systeem waarmee u elk willekeurig object kunt traceren.
Het elektronische volgsysteem werkt op basis van GPS (Global Positioning System), GSM (Global System for Mobile communications) en LBS (Location Based Services) gecombineerd in een zeer geavanceerd apparaat waarmee u in geval van vermissing het object met daarin de track en trace module kunt lokaliseren. Hierdoor kunt u er, in nauwe samenwerking met politiediensten,  voor zorgen dat het object na vermissing of ontvreemding zo snel mogelijk terugbezorgd kan worden bij de rechtmatige eigenaar.

Meer informatie: www.beveiligmijnboerenbedrijf.nl

18 mei 2015

Automatisch smeersysteem

GIANT biedt voor diverse modellen een automatisch vetsmeersysteem. Het compacte systeem heeft een unieke cartridge voor eenvoudig navullen en biedt een nauwkeurige, viscositeits-onafhankelijke vetdosering bij elke temperatuur. De pomp is eenvoudig te programmeren met geïntegreerde drukknoppen en een duidelijke LCD display.

Automatisch smeersysteem

GIANT biedt voor diverse modellen een automatisch vetsmeersysteem. Het compacte systeem heeft een unieke cartridge voor eenvoudig navullen en biedt een nauwkeurige, viscositeits-onafhankelijke vetdosering bij elke temperatuur. De pomp is eenvoudig te programmeren met geïntegreerde drukknoppen en een duidelijke LCD display.

De 1,7 liter cartridge is afgestemd op het vetgebruik en de service-intervallen van uw GIANT. Het systeem is leverbaar in een 12 of 24 volt uitvoering en wordt standaard geleverd met een 8 mm pompelement, goed voor een vetopbrengst van 0,26 cc per pompcyclus.

De eenvoudig te programmeren timer met LCD display en geïntegreerde toetsen, maakt het instellen van het systeem bijzonder eenvoudig. De smeerintervallen zijn in te stellen van 1 tot 300 minuten, terwijl de vethoeveelheid wordt bepaald door het in te stellen aantal pompomwentelingen. Ten opzichte van tijd gestuurde pompen, biedt dit het grote voordeel dat altijd exact de gewenste hoeveelheid vet wordt geleverd, ongeacht de temperatuur en viscositeit van het vet. Het aantal pompomwentelingen per smeercyclus kan worden ingesteld van 1 tot 99 omwentelingen per keer. Samen met de geforceerde slag van de pompelementen, zorgt dit voor een onvergelijkbare accuratesse. Onder alle omstandigheden.


Het automatische smeersysteem is beschikbaar voor de volgende modellen:

 • V452T
 • V452T X-TRA
 • V452T HD
 • V452T X-TRA HD
 • V501
 • V761T
 • V501 TELE
 • V761T TELE
17 mei 2015

Onkruidborstel

Met de vernieuwde onkruidborstel van GIANT kunt u snel uw onkruid verwijderen, zonder daarvoor giftige stoffen te gebruiken. De borstel heeft een doorsnede van 800 mm en is gemaakt van gevlochten staal met daar omheen een kunststof lining. Door de stijve borstels en hoge rotatiesnelheid wordt het onkruid weggeslagen. De borstel wordt volledig hydraulisch aangedreven.

Onkruidborstel

Met de vernieuwde onkruidborstel van GIANT kunt u snel uw onkruid verwijderen, zonder daarvoor giftige stoffen te gebruiken. De borstel heeft een doorsnede van 800 mm en is gemaakt van gevlochten staal met daar omheen een kunststof lining. Door de stijve borstels en hoge rotatiesnelheid wordt het onkruid weggeslagen. De borstel wordt volledig hydraulisch aangedreven.

Naast de hydrauliek functie voor het roteren van de borstel is er een 2de hydrauliek aansluiting op de hefarm noodzakelijk voor de schuinstelling van de complete arm. Hierdoor heeft de borstel een bereik van 2,2 meter. Standaard is de onkruidborstel voorzien van een spatscherm.

Optioneel is een hydraulisch schuinstelling van de borstel ook nog mogelijk. Vanwege een 6/2 klep die dan gemonteerd wordt op de onkruidborstel, is een 12 Volt aansluiting op de hefarm noodzakelijk (en dus geen extra hydrauliek functie).

14 mei 2015

Vernieuwde hijsbokken

GIANT heeft het aanbod aan hijsbokken vernieuwd. Voor een goede geleiding van het in- en uitschuiven van de hijsbok, zijn er glijblokken gemonteerd. Hierdoor kunnen de hijsbokken onder zware belasting geleidelijk uitschuiven. De hijsbok is ideaal voor het transporteren van zware materialen en andere hijswerkzaamheden die op een verantwoorde manier uitgevoerd dienen te worden.

Vernieuwde hijsbokken

GIANT heeft het aanbod aan hijsbokken vernieuwd. Voor een goede geleiding van het in- en uitschuiven van de hijsbok, zijn er glijblokken gemonteerd. Hierdoor kunnen de hijsbokken onder zware belasting geleidelijk uitschuiven. De hijsbok is ideaal voor het transporteren van zware materialen en andere hijswerkzaamheden die op een verantwoorde manier uitgevoerd dienen te worden.

De nieuwe hijsbokken zijn beschikbaar in 3 verschillende maten: 130 – 200 cm (volledig in- en uitgeschoven), 160 – 260 cm en 230 – 380 cm. Alle types zijn zowel in een mechanische als in een hydraulische uitvoering leverbaar. De mechanische variant dient handmatig uitgeschoven te worden en kan met een pen worden vastgezet in een gat van de koker. De hydraulische variant schuift uit door middel van een cilinder die op de hijsbok gemonteerd zit.

Overige technische gegevens zijn weergegeven in onderstaande tabel:

Type Gewicht Uitvoering Hijslast ingeschoven Hijslast uitgeschoven
130 – 200 cm 105 kg Mechanisch 1550 kg 1100 kg
160 – 260 cm 115 kg Mechanisch 1200 kg 840 kg
230 – 380 cm 700 kg Mechanisch 700 kg 500 kg
130 – 200 cm 105 kg Hydraulisch 1550 kg 1100 kg
160 – 260 cm 115 kg Hydraulisch 1200 kg 840 kg
230 – 380 cm 700 kg Hydraulisch 700 kg 500 kg
27 mrt 2015

Het maaiseizoen komt eraan!

De temperaturen stijgen en de nachtvorst verdwijnt. Dat betekent dat het maaiseizoen er weer aan komt! GIANT heeft nu tijdelijk zowel de klepelmaaier als de klepelmaaier met opvangbak uit voorraad leverbaar.

Het maaiseizoen komt eraan!

De temperaturen stijgen en de nachtvorst verdwijnt. Dat betekent dat het maaiseizoen er weer aan komt! GIANT heeft nu tijdelijk zowel de klepelmaaier als de klepelmaaier met opvangbak uit voorraad leverbaar.

Klepelmaaier

De klepelmaaier biedt de chauffeur een zeer goed zicht op zijn werk. De maaier is in 3 verschillende werkbreedtes beschikbaar en kan gebruikt worden voor zowel het maaien van strakke gazons als ruw terrein. Voor optimale prestaties zijn hiervoor verschillende klepels beschikbaar voor in de maaier. Daarnaast kunt u losse verticuteermessen tussen uw klepels plaatsen. Deze messen slaan het mos uit uw gazon en maken een snede tussen het gras. Hierdoor kan het gazon beter ademen. Standaard wordt de klepelmaaier geleverd met de zogenoemde “Y” klepelmessen. De maaier wordt aangedreven door een hydrauliekmotor. Deze zit aangesloten op de dubbelwerkende functie voorop de GIANT hefarm. De hydrauliekmotor vraagt een olieopbrengst van 35 tot 40 liter per minuut. Dit maakt de maaier geschikt voor alle GIANT modellen. Daarnaast is een lekolie aansluiting noodzakelijk. Een drukloos retour is niet noodzakelijk, maar aanbevolen. Het drukloos retour zorgt ervoor dat de hydrauliek olie niet door het ventiel terug hoeft naar het olie reservoir, waardoor opwarming van de olie wordt beperkt. Bij intensief langdurig gebruik, adviseren wij een dubbele tandwielpomp op uw GIANT.

Klepelmaaier met opvangbak

De klepelmaaier met opvangbak biedt naast de functionaliteiten van klepelmaaier dat de grasresten, takken en/of mest worden opgezogen in de opvangbak. Hierdoor houdt u uw gazon of weide schoon en fris. Ook voor deze maaier zijn er verschillende klepelmessen beschikbaar. De klepelmaaier met opvangbak is beschikbaar in maaibreedtes van 1,20 meter (opvangbak 700 liter) en 1,60 meter (opvangbak 900 liter). Op het werktuig zit een zware hydrauliekmotor gemonteerd die de klepelas hydraulisch aandrijft. Door het hoge toerental van deze as ontstaat een zuigende werking, waardoor de gras- en bladresten en zelfs mest worden opgezogen in de opvangbak. Het hoge toerental zorgt eveneens voor een strak gemaaid grasveld. In het frame zitten twee sleufgaten waardoor de klepelmaaier ten opzichte van het basisframe vrij kan bewegen. Door een ketting tussen het frame en de shovel, is de maaier op te tillen. De opvangbak kan worden geledigd door een tweede dubbelwerkende hydraulische functie voorop uw shovel. Daarnaast is ook een lekolie aansluiting noodzakelijk. Optioneel is er een tandenbalk voor de maaiunit, waardoor de maaier ook als paddock cleaner is in te zetten.


27 mrt 2015

Maaiarm met mulchmaaidek

GIANT biedt een armmaaier die geschikt is als frontaanbouw. In tegenstelling tot wanneer het apparaat achter een tractor of wiellader gemonteerd is, houdt de chauffeur goed zicht op zijn werkzaamheden. De moderne maaiarm is uitermate geschikt voor het maaien van wegbermen en slootranden en het snoeien van hagen en diverse plantvakken.

Maaiarm met mulchmaaidek

GIANT biedt een armmaaier die geschikt is als frontaanbouw. In tegenstelling tot wanneer het apparaat achter een tractor of wiellader gemonteerd is, houdt de chauffeur goed zicht op zijn werkzaamheden. De moderne maaiarm is uitermate geschikt voor het maaien van wegbermen en slootranden en het snoeien van hagen en diverse plantvakken.

De maaiarm heeft een reikwijdte van 3,4 meter en beschikt over een hydraulische obstakelbeveiliging. Dit beschermt de arm en de maaier tegen beschadigingen. Daarnaast beschikt armmaaier over een parallelle armvoering. Dit ontlast de bestuurder, want bij een verandering in reikwijdte hoeft de stand van het werktuig niet gecorrigeerd te worden. Aan de arm zit een mulchmaaidek gemonteerd met 2 hydraulisch aangedreven, roterende messen. De maaier heeft een werkbreedte van 1,25 m.

Om de maaicombinatie optimaal te laten functioneren moet uw GIANT over een minimale olieflow van 46 L/min (210 bar) beschikken. Daarnaast zijn een dubbele tandwielpomp, stabilo systeem en pro-inching noodzakelijk. Het gepatenteerde stabilo systeem zorgt voor een hoge stabiliteit van de machine. Met pro-inching werkt de maaier op een vast toerental en kunt u uw rijsnelheid met het voetpedaal bedienen. Op de hefarm is een een lekolie aansluiting en 12 Volt aansluiting vereist.

De bediening van de arm en de maaier vindt plaats in de cabine, door middel van meerhendel kabelbediening of eenhendel elektro-proportioneel bediening. Bij het meerhendelprincipe kunt u 4 hendels bedienen welke elk met een kabel aan de maaiarm verbonden zitten. U kunt ook kiezen voor het eenhendelsysteem. Hierbij wordt een elektro-proportionele joystick bediend, en kunt u de maaier in- en uitschakelen. Na gebruikt van de maaier kunt u deze eenvoudig afkoppelen met het hydraulisch snelwisselsysteem, zodat de wiellader ook ingezet kan worden voor andere werkzaamheden.

 


26 mrt 2015

Nieuwe cirkelmaaiers

GIANT is overgestapt op kwalitatief betere cirkelmaaiers. De nieuwe maaiers zijn licht, compact, en zijn uitermate geschikt voor het onderhoud van uw gazons en weides. De hoogwaardige kwaliteitsmessen zorgen voor een perfect gemaaid grasperk.

Nieuwe cirkelmaaiers

GIANT is overgestapt op kwalitatief betere cirkelmaaiers. De nieuwe maaiers zijn licht, compact, en zijn uitermate geschikt voor het onderhoud van uw gazons en weides. De hoogwaardige kwaliteitsmessen zorgen voor een perfect gemaaid grasperk. De maaiers zijn beschikbaar in 3 verschillende werkbreedtes: 120 cm, 150 cm en 180 cm.

De cirkelmaaier wordt aangedreven door een hydrauliekmotor, die op de maaier zit gemonteerd. Deze motor kan maximaal 33 L/min verwerken. Hierdoor is de maaier momenteel alleen geschikt voor de GIANT D204SW t/m de GIANT D332SWT (X-TRA). Binnenkort zijn er nieuwe cirkelmaaiers beschikbaar voor de overige modellen. De twee circulerende messen worden door middel van een twee gescheiden riemoverbrenging aangedreven. Op beide overbrengingen zit een spanner om de riem op de juiste spanning in te stellen. De hoogte van maaidek wordt bepaald door de 4 draaibare rubberen wielen. Op elk wiel zit een “spacer” bevestigd, waarmee de hoogte kan worden ingesteld.

Daarnaast is het mogelijk om de cirkelmaaier met een mulchkit uit te rusten. Met de mulchkit wordt het gemaaide gras fijn verhakseld en over het grasperk verspreid. Zo is de natuurlijke cyclus rond. U wint tijd en uw tuin blaakt van gezondheid.

4 feb 2015

GIANT exposeert met nieuwe modellen op SIMA in Parijs

Van 22 tot en met 26 februari 2015 vindt de SIMA plaats. GIANT is ook dit jaar te bewonder op deze show. De tweejaarlijkse beurseditie wordt gehouden in het beurscomplex van Paris-Nord Villepinte. Met 25% aan “buitenlandse” bezoekers is de SIMA uitgegroeid tot een beurs die het internationale imago waardig is.

GIANT exposeert met nieuwe modellen op SIMA in Parijs

Van 22 tot en met 26 februari 2015 vindt de SIMA plaats. GIANT is ook dit jaar te bewonder op deze show. De tweejaarlijkse beurseditie wordt gehouden in het beurscomplex van Paris-Nord Villepinte. Met 25% aan “buitenlandse” bezoekers is de SIMA uitgegroeid tot een beurs die het internationale imago waardig is.

GIANT is te vinden op standnummer 7B144, en deelt samen met de Duitse firma Strautmann een standplaats. De onlangs geïntroduceerde modellen, zoals de SK 211 G (Skidsteer), D254SW TELE (telescoop wiellader, 1 ton), TENDO (verreiker) en V761T TELE (telescoop wiellader, 5,5 ton), zullen stuk voor stuk aanwezig zijn.

De Skidsteer modellen zijn een compleet nieuwe productgroep in het programma van GIANT. Met een benzinemotor van 21 pk of een dieselmotor van 20 of 25 pk, kan GIANT 3 modellen leveren. De machines worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren en kan 360 graden draaien zonder zich te verplaatsen. De skidsteer-modellen bieden veel hydraulische mogelijkheden, waarmee het aanbouwdeel aangedreven kan worden.

Ook staat er een nieuwe compacte telescoop wiellader: de D254SW TELE. Deze machine met een motorvermogen van 25 pk is ook in een lichtere variant (20 pk) beschikbaar. Met 4 krachtige wielmotoren is de wiellader erg sterk op zijn wielen. De telescoophefarm heeft als voordeel dat er een hefhoogte van 2,75 m bereikt kan worden.

De TENDO is twee jaar geleden al geïntroduceerd, maar is door de constante doorontwikkeling op vele punten verbeterd. De mini-verreiker wordt aangedreven door een Kubota motor van 45 pk. Standaard is deze machine 4-wiel gestuurd. Daarnaast is hondengang- en 2-wielsturing ook mogelijk. De telescopische hefarm bereikt een hoogte van 4,80 meter.

29 jan 2015

D332SWT (X-TRA) nu ook in Heavy Duty uitvoering

De D332SWT en de D332SWT X-TRA van GIANT kunnen nu ook geleverd worden in Heavy Duty uitvoering. Voor deze modellen betekend dit dat de machines worden uitgevoerd met een zwaardere hydrauliekpomp.

D332SWT (X-TRA) nu ook in Heavy Duty uitvoering

De D332SWT en de D332SWT X-TRA van GIANT kunnen nu ook geleverd worden in Heavy Duty uitvoering. Voor deze modellen betekend dit dat de machines worden uitgevoerd met een zwaardere hydrauliekpomp.

Het grote voordeel van deze HD-optie is dat de werkdruk van de rijhydrauliek omhoog gaat van 360 bar naar 450 bar. Hierdoor is de wiellader nóg krachtiger op zijn wielen. Het grote verschil tussen de D332SWT en de D332SWT X-TRA zit in het voorframe. De X-TRA heeft een extra laag voorframe, waardoor deze extra veel kan tillen. De kiplast van de D332SWT is 1060 kg en van de D332SWT X-TRA is 1500 kg (dit is bijna het eigen gewicht!).

20 jan 2015

Herindeling GIANT modellen

De nieuwe modellen volgen elkaar in rap tempo op bij GIANT. Om het overzicht in de diversiteit te bewaren, zijn de machines opgedeeld in verschillende seriegroepen met ieder een eigen naamgeving.

Herindeling GIANT modellen

De nieuwe modellen volgen elkaar in rap tempo op bij GIANT. Om het overzicht in de diversiteit te bewaren, zijn de machines opgedeeld in verschillende seriegroepen met ieder een eigen naamgeving. Hieronder een overzicht met de diverse seriegroepen:

undefined


Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het TOBROCO-GIANT magazine!